GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 redenen waarom reizen de beste leerschool is (en waarom het leven zonder reizen saai zou zijn)

10 redenen waarom reizen de beste leerschool is (en waarom het leven zonder reizen saai zou zijn)

Je eigen comfortzone verlaten en de wereld intrekken is de beste beslissing die je ooit zult nemen. Waarom? Wij zetten de grootste redenen waarom je minstens één keer ver moet reizen op een rijtje voor je.

Hier zijn de 10 belangrijkste redenen waarom reizen de beste leerschool is:

1. Reizen is ontdekken

Mensen: een gevarieerde groep die de hele wereld met veel plezier tot haar thuis heeft gemaakt. We zijn allemaal anders opgegroeid en hebben individuele culturen en tradities ontwikkeld, zowel op nationaal als lokaal niveau. Je verplaatsen over de hele wereld en reizen naar verschillende plaatsen betekent nieuwe en mooie culturen ontdekken en fascinerende verhalen horen over het leven in verschillende omgevingen van de mensen die ermee vertrouwd zijn.

2. Reizen is verkennen

Trek naar de top van de bergen om te genieten van verbazingwekkende uitzichten; wandel langzaam door kronkelende kasseistraatjes op zoek naar de beste verborgen coffeeshops; ontdek sierlijke architectuur en oude kerken. Elke plaats waar je naartoe reist is uniek en wacht op je om ontdekt te worden – wat betekent dat er altijd een heleboel verschillende herinneringen wachten om gemaakt te worden.

3. Reizen is voelen

Tijdens het reizen heb je altijd wel momenten waarop je je opgewonden, angstig of opgewekt voelt, heimwee hebt of opgetogen voelt. Door de ups en downs kan reizen een serieuze emotionele achtbaan zijn – op de best mogelijke manier. Maar als je eenmaal hebt gereisd en dat gevoel van verwondering hebt gevoeld wanneer je een nieuwe stad of plek voor de eerste keer verkent, zullen je hart en ziel meer verlangen naar meer.

4. Reizen is onafhankelijkheid

Reizen is een echte wereldervaring. Het is leren je nest te verlaten en voor jezelf te zorgen, beseffen dat je problemen kunt oplossen en zelfstandig kunt overleven, en leren geloven dat je klaar bent voor alles wat op je af zou kunnen komen. Je bent sterk en je kan dit allemaal aan!

5. Reizen is connecties maken

Connecties opbouwen met medereizigers, buitenlandse klasgenoten en gastgezinnen terwijl je reist, verrijkt niet alleen je ervaring maar helpt je ook je netwerk te vergroten. Doe de moeite om een band te creëren met de mensen om je heen, omdat je nooit weet tot welke kansen dit kan leiden. (Bovendien geeft het vormen van tien goede vriendschappen over de hele wereld je nog tien redenen om in de toekomst te reizen!)

6. Reizen is begrijpen

Wanneer je van de tapas hebt genoten met de lokale bevolking in Barcelona, de schildpadden die nestelen op de stranden van Costa Rica hebt helpen beschermen of een maand in het drukke New York hebt gewoond, is het goed mogelijk dat je stilaan deel wordt van een speciale club mensen die de wereld anders zien. Je hebt dingen ervaren buiten je vertrouwde omgeving en je hebt gezien dat elk land en elke groep mensen uniek is. Je begrijpt dat het de verschillen tussen onze levens zijn die alles interessant maken, maar ook dat het gelach, de verhalen en de waarden die we delen ons eraan herinneren dat we allemaal nog steeds een beetje hetzelfde zijn.

7. Reizen is studeren

Studeren in het buitenland is een fantastische manier om een reis te combineren met een uitbreiding van je kennis, vooral als je een nieuwe taal leert. Deskundigen zijn het erover eens dat naar het buitenland verhuizen een van de snelste manieren is om vloeiend te worden in een vreemde taal. Je leert het snelst wanneer je ondergedompeld in de taal leeft.

8. Reizen is communiceren

Natuurlijk ben je het gewoon om in je moedertaal te praten maar naar het buitenland reizen betekent echt leren communiceren. Je zal veel sneller een nieuwe taal leren door elke dag met de lokale bevolking te spreken en je zal ook snel oppikken hoe je niet alleen met je woordenschat uit de les moet communiceren, maar ook met handgebaren, gezichtsuitdrukkingen en lokale spreektaal.

9. Reizen is uitdagend

Reizen kan intimiderend zijn als je nog niet vaak hebt gereisd of als je op weg bent naar een onbekende stad, maar dat maakt het alleen maar meer verrijkend. Stel jezelf een doel voor ogen, bv. de tango leren dansen in Buenos Aires of onder de kersenbloesem in Tokio wandelen, en stel een plan op hoe je dat kunt realiseren. Het is zoals een grote probleemoplossende oefening, maar dan in het buitenland en spannender.

10. Reizen is bijleren

Reizen is meer dan alleen maar een kans om van academische studie een opwindende ervaring te maken, het is ook een fantastische manier om meer over jezelf te weten te komen, en het is bewezen dat in het buitenland wonen een sterker, gezonder zelfvertrouwen creëert. Vaak kan je met reiservaringen antwoorden vinden op de eeuwenoude vragen ‘Wie ben ik?’ En ‘Wat wil ik met mijn leven doen?’ en zo ontdekken hoe je je perfecte toekomst vorm kan geven.

Klaar om de wereld te ontdekken?Bekijk de leukste bestemmingen
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer