Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen plekjes in Perth

10 verborgen plekjes in Perth

Perth ligt aan de oevers van de prachtige Swan River en is een van de populairste bestemmingen ter wereld. De grootste stad van West-Australië heeft zoveel veel unieke, levendige oevers, botanische tuinen en architectuur dat haast moelijk is een keuze te maken. Ontdek de 10 verborgen plekjes in Perth en haal het maximale uit je tijd down under.

  1. Alfred Cove

Langs de beroemde Swan River vind je veel populaire parken en speeltuintjes waar de rivier bewonderd kan worden. Wil je iets meer rust? Ga dan naar Alfred Cove aan de zuidkant. Hier vind je houten promenades en veel uitzichtpunten boven de moddervelden en het zeegras. Dit is een plek waar veel verschillende trekvolgels neerstrijken. Naast dat Alfred Cove een zotte plek is om vogels te spotten, kan je er ook van de natuur en rust genieten.

  1. Claisebrook Cove

Met de CAT-bus kan je gratis naar Claisebrook Cove. Dit is te vinden vlak bij Victoria Gardens in het oosten van Perth. Claisebrook Cove is een van de meest pittoreske en minder bekende wijken van Perth. Deze toffe locatie aan het water is dankzij een groot renovatie project een levendig gebied met veel terrasjes en restaurants geworden. Ook kun je er zalig vissen, kajakken en fietsen!

  1. Secret Garden Cafe

Het Secret Garden Cafe is gevestigd in het zuiden van Perth. De mooiste plekjes vind je achter het groene paradijs. Door de ouderwetse houten buitenkant van het cafe heb je vanaf de straat geen idee dat er zich een rustige oase erachter bevindt. Neem zeker een kijkje in de tuin! Ook hebben ze zalige menukaarten voor het ontbijt, lunch en diner. Veel verschillende soorten koffie en een zotte Australische wijnen zijn hier ook te vinden. Je kan hier dus op elk moment van de dag terecht. Jummie!!

  1. Marmion Marine Park

Het Marmion Marine Park was het allereerste zee-natuurgebied in West-Australië. Wanneer je in Perth bent, is dit een van de zotste plekken om te gaan duiken of snorkelen. Bij het Marmion vind je kleine eilanden, toffe watergrotten, scheepswrakken, heldere baaien en niet al te diepe koraalriffen! Het kleurrijke zeeleven is in overvloed. Ga je in mei, september of oktober? Dan kan je hier bultruggen spotten tijdens hun jaarlijkse trek. De kuststrook tussen North Beach en Sorrento is dé perfecte plek als je opzoek bent naar een toffe locatie met minder toeristen.

  1. Heirisson Island

Heirisson Island was vroeger de belangrijkste plek om de Swan River over te steken. Ook is het een belangrijk gebied van de Noongar-gemeenschap. Het eiland is een natuurlijke oase midden in de stad. In het toffe park vind je ook een groep kangoeroes die het niet erg vinden als er mensen voorbij wandelen. Waar kun je ze vinden? Ze liggen vaak in de schaduw.

  1. Sneaky Tony’s

Aangezien Sneaky Tony’s verstopt zit in Northbrigde, voeldoet deze plek uitstekend aan de definitie ‘verborgen plekjes’. Wanneer het je lukt de toegangsdeur te vinden, heb je een wachtwoord nodig op binnen te raken. Dit wachtwoord verandert elk weekend en is te vinden op de Facebookpagina van Sneaky Tony’s . Eenmaal binnen kan je genieten van de menukaart vol zalige rumcocktails.

  1. Mettam’s Beach.

Iets ten noorden van het populaire Trigg Beach bevindt zich Mettam’s Beach. Dit is een uitstekende zwemplek, waar het niet al te druk is. De riffen iets verderop beschermen het strand, waardoor er op natuurlijke wijze een soort zwembad is ontstaan met rustig kabbelend water. Amazing! Vergeet niet om ook je snorkel mee te nemen. Mettam’s Beach maakt namelijk deel uit van het beschermde Marmion Marine Park. Het onderwaterleven is dus groot en gevarieerd.

  1. Fremantle Prison Tunnel

Door een bezoek te brengen aan de Fremantle Prison Tunnels kom je een hele andere kant van Perth te zien. Via verschillende ladders zak je terug in de tijd en heb je de kans alles te ontdekken over de rijke geschiedenis van Perth. Kleine spoiler: de tunnels zijn gegraven door gevangen uit Groot-Brittannië. Deze waren veroordeeld en naar Australië gebracht. Het graven van de tunnels werd gezien als erg zwaar werk en een goede straf!

  1. Lucky Chan’s Laundry + Noodle Bar

In Perth vind je een heleboel rooftop bars die populair zijn bij toeristen, maar Lucky Chan’s is juist bij de locals een grote favoriet. Op het menu staan allerlei hipstergerechten als ramen, dumplings en zachte bao. Door de coole, industriële en kleurrijke inrichting hangt er een verniewde, unieke sfeer. Dit is dé plek in Perth om een avond zalig Aziatisch te eten.

  1. Garden Island

Op dit smalle eiland van 10 kilometer lang en slechts 1.5 kilometer breed vind je een paar mooie, rustige strandjes. Dit is een zalige plek om te gaan picknicken of rond te struinen door de bossen. Aan de zuidkant van het eiland is een militaire basis gevestigd, maar het noordelijke deel is publiek toegankelijk. Hoe kom je hier? Je kan er vanaf het vasteland naartoe rijden over een dam. Ook kan je een boot of kajak huren.

Wil je zelf de verborgen plekjes van de wereld ontdekken? Bestel nu een gratis brochure!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen