Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

24 uur in het (verrassende) Toronto

24 uur in het (verrassende) Toronto

Toronto is één van de coolste steden van Noord-Amerika, maar veel reizigers skippen deze Canadese metropolis en gaan liever naar New York, Chicago en steden aan de westkust zoals San Francisco en L.A. Zo een zonde! Toronto zou op iedereens wish list moeten staan en het kost maar 24 uur om er achter te komen waarom.

9:15: LISTEN TO DRAKE AT THE DRAKE

Begin je dag met je traditionele, geruite houthakkers blousje en geniet van een typisch Canadees ontbijt met eieren, bacon, worstjes, patat en pannekoeken in het Drake Hotel. Neem extra stroop op je pannekoeken, want syrup is echt typisch Canadees. In het Drake Hotel hebben ze vaak de cd van lokale beroemdheid Drake opstaan, aangezien hij uit dezelfde buurt komt!

10:30: SEE THE VIEW FROM ATOP THE CN

OK, wellicht was het heerlijke ontbijt iets te veel van het goede, dus laten we wat calorieën verbranden! Maak een wandeling naar de CN toren. Als je bij de toren bent aangekomen, neem dan de lift naar boven en geniet van het prachtige uitzicht van Toronto en Lake Ontario.

11:30: DO SOME SHOPPING IN KENSINGTON MARKET

Loop via Chinatown naar Kensington Market – Toronto’s meest excentrieke buurt. Je zult hier alles vinden, van lokalen producten tot vintage t-shirts, art galleries en Franse kaaswinkels.

13:00: WATCH THE BLUE JAYS

Je bent in Noord-Amerika. Hier draait alles op het gebied van sport om honkbal. Ga naar het Rogers Centre en zorg dat je een wedstrijd van de Blue Jays bijwoont, het liefst wanneer ze spelen tegen de Yankees of the Red Sox. Dat zijn de mooie wedstrijden! Het is een unieke ervaring om zo’n wedstrijd bij te wonen.

16:00: DIG YOUR FEET INTO THE SAND

Toronto heeft een aantal mooie stranden. Ja echt, Canada heeft stranden – en ze zijn prachtig. Geniet van een drankje onder een van de roze paraplu’s op Sugar Beach en geniet van de mooie zonsondergang.

18:15: GRAB A DRINK AT C’EST WHAT

Bestel een Ginger Ale of (als je ouder bent dan 19), neem een lokaal drankje met een aparte naam zoals Grab Big Butt Smoked Dark Ale, Homegrown Hemp Ale of Mother Pucker’s Ginger Wheat. Hou het wel bij eentje, je hebt een lange avond voor de boeg!

19:30 INDIAN DINNER, GREEK DESSERT

Toronto is ontzettend multi cultureel. Dit betekent dat je er restaurants kunt vinden met een groot aanbod aan verschillende keukens. Van Little India tot Greektown, waar je terecht kunt voor de heerlijkste baklava. Sluit je avond af met een Frans toetje en je bent klaar om te gaan stappen.

22:00 DO YOUR THING IN QUEEN WEST

Neem een taxi naar Queen West district waar je kunt kiezen tussen comedy en jazz clubs, theathers en allerlei verschillende barretjes. Toronto is een super relaxte plek dus je hoeft je geen zorgen te maken om een dresscode.

1:30: EAT POUTINE AT POUTINI’S

Het is een lange dag geweest en om deze dag perfect af te sluiten kan je het beste een late night snack halen bij Poutini’s. Bestel een portie poutine – een bord frietjes met stukjes kaas en jus. Poutine komt uit Quebec, maar het is zeker het meest bekende gerecht van heel Canada!

Ontdek Toronto met EF Ontdek meer

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen