Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 feelgood Netflix series om dit najaar te binge-watchen

5

Hey jij! Stop met wat je aan het doen bent. Hier is een artikel dat misschien wel de inspiratie biedt die je nodig hebt om dit najaar een beetje gelukzaligheid te creëren. We hebben het natuurlijk over Netflix-shows.

Er is geen betere manier om een ​​koude, winderige herfstmiddag door te brengen dan bij een knapperend vuur te zitten in je roze wollen sokken. Je bent bedekt met een deken en een borrelende mok warme chocolademelk in de hand, met een fontein van marshmallows die elk moment over de rand in je schoot dreigt te lopen.

Voeg vijf binge-waardige Netflix series toe aan deze meest verrukkelijke scène en je leeft nu in feite in een romantische comedie. Daarom is de enige relevante vraag die overblijft deze: ben je klaar om meer dan 150 uur vrije tijd op te offeren die je niet kunt – en eigenlijk niet zou willen – terugwinnen? * Wij ook. Lees verder!

Zonder verder geklets, zijn hier onze top vijf binge-waardige Netflix series om dit najaar te bekijken. We hebben bewust gekozen voor een vijftal feelgood-series om het melancholische tafereel van roestige bladeren die op je vensterbank vallen te verhelpen en je een verfrist gevoel te geven.

1. Emily in Paris

Emily in Paris, van de makers van Sex and the City, is één van die licht cringey, maar ongelooflijk opbeurende en hartverwarmende shows. Het gaat over een enthousiaste en getalenteerde Amerikaanse marketingprofessional die naar Parijs verhuist om toezicht te houden op de fusie van haar bedrijf met een Frans bureau. Ik kan vrijwel garanderen dat je verliefd zult worden op Parijs (nogmaals, als je dat niet al was) en dat je Emily zult willen zijn. Ahh, de cuisine; de cultuur; de literatuur; de architectuur; de Parijse stijl. Breng me erheen!

2. The Good Place

Deze is eigenzinnig, hilarisch en zet je ook een beetje aan het denken. De hoofdpersoon, Eleanor, belandt per ongeluk in een soort hemels hiernamaals, tot haar verbazing, aangezien ze een leven van puur egoïsme heeft geleid. Het zal je een mentaal versterkt gevoel geven (of nieuw leven inblazen, afhankelijk van waar je aan het begin bent).

3. Brooklyn 99

Ik heb deze op de lijst gezet omdat het bijna onmogelijk is om er niet van te houden. Deze show is een hoogstandje. Het is zó goed en zó grappig. Kapitein Holt levert grappen met zo’n droge droogte dat je niet anders kunt dan giechelen, ongeacht of je de originele grap grappig vindt of niet. De andere personages zijn zo herkenbaar, dwaas en wholesome – en de schrijvers hebben ze middelpunt van de aandacht geplaatst – waardoor je oprecht van ze gaat houden.

4. Modern Family

Oké, deze is niet bijzonder recent, hoewel ze net een nieuw seizoen hebben uitgebracht. De vader, Phil, is zo’n geweldig personage dat het de moeite waard is om alleen voor hem te kijken. Hij is dom en kinderachtig, maar hij heeft altijd het beste met zijn gezin voor, wat je meteen warm voor hem maakt. Als je een realistische weergave van een gezinsdynamiek wilt, plus een consistente dosis humor, zorg dan dat je deze aan je lijst toevoegt.

5. Schitt’s Creek

Een zeer vermogende familie raakt alles kwijt en moet verhuizen naar een motel in de middle of nowhere. Dwaasheid volgt, en dankzij de belachelijke aard van de personages, zijn er verschillende lachwekkende afleveringen. De brutale, chagrijnige David is mijn persoonlijke favoriet, maar ze zijn allemaal behoorlijk lovable.

Je kunt deze in één week bingen, als je goed bent uitgerust met een flinke kom nacho’s, zoete én zoute popcorn, en geen zin hebt om de door de wind geslagen, regenachtige herfststraten buiten te ervaren.

* Het voorbehoud bij deze buitengewone ‘oproep tot luiheid’ namens ons is dat je zeker je Engelse vaardigheden zult verbeteren, wat eigenlijk heel productief is. Go you!

Ontdek jezelf en ontdek de wereld met EF Taalreizen!Lees meer

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer