Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 stage bedrijven waar je zeker zou willen werken

5 stage bedrijven waar je zeker zou willen werken

Je eerste stappen op de arbeidsmarkt kunnen behoorlijk moeilijk zijn, maar als je eerst werkervaring opdoet op een stage, dan wordt het allemaal wat eenvoudiger. Op een stage kan je een bedrijf laten zien wat je in huis hebt zonder dat je jezelf meteen hoeft vast te leggen in een vaste functie, en soms leiden ze dan naar een fulltime job. In de wereld van de stages zijn sommige geweldig, andere gewoon ZO cool… en ik heb hier vijf stage bedrijven verzameld waar we allemaal zouden willen werken, maar wat de meesten van ons waarschijnlijk nooit zal lukken omdat we “niet cool of slim genoeg” zijn.

Under Armour
Alsof het nog niet tof genoeg is om voor een sportkledingbedrijf te werken, noemt Under Armour z’n zomerstageprogramma de Summer League. Die naam klinkt zó goed, dat je hem ‘t liefst in elk gesprek wel een keer zou willen laten vallen. Ook kan ik me zo voorstellen dat medewerkers in hun lunchpauzes gaan sporten in hun Under Armour-kleding en ontzettend fit zijn. Of misschien is dat laatste alleen in mijn dromen het geval.
Ga jij er ooit werken? Misschien, maar alleen als je in de Verenigde Staten woont (boehoehoe).

Facebook
Ik bedoel: wie wil er nu niet werken bij het sociale medium dat iedereen gebruikt? Facebook bestaat uit letterlijk honderden afdelingen die zich met veel verschillende producten bezighouden, dus het zou ontzettend interessant zijn om te zien hoe alles achter je met memes gevulde newsfeed in elkaar steekt. Plus: Facebook heeft meerdere hoofdkantoren in heel Europa, dus meer stagemogelijkheden voor jou.
Ga jij er ooit werken? Het zou kunnen. Er is maar één manier om erachter te komen: proberen!

EF Education First
De reis-en-onderwijs-gigant is dit jaar door de Boston Globe uitgeroepen tot de nummer één werkplek en heeft toevallig de beste stageplek voor iedereen die verslaafd is aan talen, cultuur en reizen. De Global Interns, zoals ze worden genoemd, kunnen drie steden kiezen uit meer dan 100 kantoren en campussen wereldwijd: in elke stad zullen ze een maand wonen en werken. Persoonlijk zou ik kiezen voor Hawaï, Australië en Singapore, al zou ik dan waarschijnlijk 0% productiviteit hebben… #beachlife #sorrynotsorry.
Ga jij er ooit werken? Dat kan! Je kunt je vanaf NU aanmelden en tot en met 31 maart 2018 heb je de tijd om kans te maken op een stage als Global Intern.

Vogue
Het belangrijkste wat we hebben geleerd van de film The Devil Wears Prada is dat de mode-industrie ongelooflijk veeleisend is, dus ik kan me voorstellen dat een stage bij ‘s werelds beroemdste modeblad niet bepaald een koud kunstje zal zijn. Hoe dan ook kun je van een stage bij Vogue veel telefoontjes verwachten, veel gesprekken met PR-agenten en zoektochten naar kledingstukken die duurder zijn dan het huis van je ouders. Maar je kan je elke dag chic aankleden om naar je werk te gaan, dus da’s een pluspunt.
Ga jij er ooit werken? Misschien. You better really LOVE fashion.

NASA
Ik zal eerlijk zijn: alle informatie op de NASA-website over diens stageprogramma’s bevatte zoveel technische en wetenschappelijke informatie dat ik er moedeloos van werd. Wat ik er echter wél uit opmaakte, is dat NASA echt veel verschillende stages aanbiedt op basis van welke vakken je volgt op school (of aan de universiteit hoopt te gaan volgen) en waarschijnlijk ook op basis van hoeveel je weet van hogere wiskunde.
Ga jij er ooit werken? Als jij de website wel begrijpt… Go for it!

Wil jij een Global Intern worden?Stel je kandidaat

Deel dit artikel

Laatste blogs van Carrière