Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

8 dingen om deze winter in Londen te doen

8 dingen om deze winter in Londen te doen

Het hectische, iconische Londen is dankzij alle bezienswaardigheden het hele jaar door een fantastische plek, maar ’s winters is de stad al helemaal speciaal. De straten hangen vol met lichtjes, in alle etalages vind je glimmende versieringen en iedereen loopt dik ingepakt over straten die dankzij de kruidenwijnen in de vele pubs zelfs naar de feestdagen rúiken. Ben je in de weken rondom de feestdagen in Londen? Trek dan een dikke jas aan en gebruik onderstaande lijst als jouw ultieme wintergids.

1. GENIET VAN HET WINTERWONDERLAND IN HYDE PARK

Elke winter transformeert de zuidoostelijke hoek van Hyde Park van een simpel, prachtig park naar een echte feestlocatie. Bereid jezelf voor op verblindende lichten, livebands, speakers waaruit kerstliedjes klinken, eet- en drinkkraampjes met glühwein, vuurkorven en elk type draai- of zweefmolen dat je maar kunt bedenken.

2. GA SCHAATSEN BIJ SOMERSET HOUSE

Somerset House is zo’n statige, typisch Engelse villa. Het is hoog, ruim en als het niet midden in Londen had gestaan, zou je je zomaar in Downton Abbey wanen. De perfecte vleugels van Somerset House bieden uitzicht op een grote, achttiende-eeuwse tuin die ’s winters in een ruime schaatsbaan verandert – inclusief schitterlichtjes en middagthee van Fortnum & Mason. Veel Engelser dan dit kan een winter in Groot-Brittannië niet worden.

3. GA OOK SCHAATSEN BIJ HET NATURAL HISTORY MUSEUM

Staat er dit jaar een picture-perfect Instagram-feed op jouw verlanglijstje? Dan is ook de ijsbaan bij het National History Museum (de Londenaren kunnen blijkbaar geen genoeg krijgen van schaatsen) een must. De schaatsbaan is kleiner en knusser dan die bij Somerset House en is omringd door bomen met feestverlichting, indrukwekkende architectuur en een gigantische kerstboom. Hallo, modern sprookje!

4. AANSCHOUW DE KERSTLAMPJES IN OXFORD STREET

Laten we eerlijk zijn: wanneer je maar naar Londen gaat, je wilt waarschijnlijk hoe dan ook naar Oxford Street om met je pinpas te wapperen. Maar in december wordt dit beroemde winkelgebied voorzien van een paar honderdduizend lampjes in de lucht die de straat verlichten als gigantische glimmende sneeuwballen. Gigantische elegante pauwenveren lichten Bond Street op en de lucht boven Regent Street is behangen met gouden glinsterende pailletten, radertjes en spiralen. #zwijmel.

5. NEEM EEN DUIK IN HET SOUTHBANK WINTER FESTIVAL

Ben je op zoek naar iets cools om te doen in Londen, dan vind je in Southbank Centre gegarandeerd iets leuks. Het mag dan ook geen verrassing heten dat het Winter Festival één groot feest is. Langs de oever van de Theems verschijnen pop-up-bars en –restaurants, die de onweerstaanbaarste etensluchtjes produceren. Na afloop vertrek je met een buik vol hete hotdogs, smakelijke hartige taarten en dampende kopjes glühwein. Koop een paar last-minute kerstcadeautjes bij een van de vele kraampjes, warm jezelf op bij de vuurkorf naast een van de Scandinavische houten huisjes of luister naar kerstklassiekers, gespeeld door het Philharmonic Orchestra.

6. BEWONDER DE KERSTBOOM OP TRAFALGAR SQUARE

Bezichtig de grootste kerstboom van Londen, op Trafalgar Square. Om het twintig meter hoge gevaarte te versieren, was een hijskraan nodig. De Britten krijgen deze gigantische Noorse kerstboom al sinds 1947 elk jaar cadeau van Oslo: een bedankje van Noorwegen voorde Britse steun tijdens de Tweede Wereldoorlog. De ceremoniële boom laat mensen beseffen hoe belangrijk vriendschap is en is zonder twijfel een van de feestelijkste dingen die je dit seizoen zult tegenkomen.

7. VIER OUD EN NIEUW AAN DE RIVIER

De winter draait natuurlijk niet alleen om Kerstmis: vergeet Oud & Nieuw niet! Londen neemt op de laatste avond van het jaar geen halve maatregelen. Maar op welk feestje je ook bent: verlaat het tegen middernacht om het vuurwerk aan de Theems te bekijken. Zelfs het London Eye wordt erbij betrokken: vanaf elke gondel wordt een andere kleur afgeschoten.

8. GA BINNEN VERDER

Heb je wel even genoeg van al het winterse weer en alle buitenactiviteiten? Vergeet niet heel Londen het hele jaar door bomvol indoor-attracties staat. Bezoek het National History Museum om de beroemdste dinosaurussen te bekijken, ga naar de rare of juist prachtige tentoonstellingen in het Tate Modern Art Gallery of stap in een gondel van het London Eye voor een spectaculair uitzicht op de levendige stad onder je.

Bezoek Londen!Ontdek meer

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen