GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

8 redenen om naar Seoul te gaan

8 redenen om naar Seoul te gaan

Seoul bruist van de creativiteit. Van mode tot eten en van architectuur tot kunst: deze stad is uitgegroeid tot een creatieve haven, geliefd door iedereen die de wereld iets te vertellen heeft. Trendsettende locals hebben meegeholpen aan de bouw van een toekomstgerichte Seoul, zonder z’n verleden te verloochenen. Tempels en wolkenkrabbers staan hier zij aan zij, terwijl beroemde chefkoks eeuwenoude ingrediënten mixen met hippe Zuid-Koreaanse kooktrends. Deze stad is een geweldige plek voor iedereen die nieuwsgierig is en niet wil stilstaan. Nog steeds niet overtuigd? Hieronder nog acht redenen waarom Seoul de volgende stad is die je moet bezoeken.

1. Dress to impress

Seoul heeft zichzelf ontpopt tot een van de hipste modesteden. De Fashion Week, waarin lokale designers de hipste stijlen laten zien, is een must-see geworden voor liefhebbers uit de hele industrie. Dit invloedrijke evenement vindt twee maal per jaar plaats, in maart en oktober, en is hét moment voor beroemde en aanstormende Zuid-Koreaanse ontwerpers om hun streetwear-collecties aan het professionele publiek te laten zien.

2. Ontdek het echte Gangnam

De wereld besteedt pas aandacht aan Gangnam sinds Psy’s K-popnummer een megahit werd, maar deze hippe wijk is al veel langer een van de trendsetters van Seoul. Als Seoul Azië’s ‘capital of cool’ is, dan is Gangnam daar de creatieve hartslag van. De buurt is inmiddels overspoeld met internationale bedrijven en is zo het epicentrum van Koreaanse bedrijven en popcultuur geworden. Verder is Gangnam dé wijk om het nachtleven van zijn beste kant te zien: na een lange dag werken gaan de locals los in de vele bars in de neon-verlichte straten. Ook overdag kun je hier veel leuke dingen doen, zoals winkelen in Koreaanse boetieks, rondslenteren in het entertainmentcomplex Lotte World en een bezoek brengen aan de boeddhistische tempel Bongeun-sa.

3. Het avontuur wacht op je

Hoewel er in de hoofdstad van Zuid-Korea zo’n tien miljoen mensen wonen, kun je dankzij de vele outdoormogelijkheden toch gemakkelijk aan de drukte ontsnappen. Voeg een scheutje avontuur toe aan je reis door een bezoek te brengen aan Bukhansen National Park, slechts drie kwartier met de metro van centraal Seoul. Je vindt hier hiking trails voor alle niveaus, inclusief het Bukhansanseong-pad dat je naar de top van de hoogste berg van Zuid-Korea brengt, de Baegundae. Verder vind je verspreid over de stad de prachtigste parken en bossen, waaronder het Bos van Seoul, waar in de lente ontzettend fotogenieke bloesembomen bloeien.

4. Chow down

Hoewel de lokale muziek en tv-programma’s pas recent deel zijn gaan uitmaken van de internationale popcultuur, is de Koreaanse keuken al veel langer geliefd bij foodies wereldwijd. In elke uithoek van de planeet vind je wel een Koreatown, maar de beste plek om een authentiek Zuid-Koreaans gerecht te proeven is toch echt Seoul zelf. De Koreanen houden simpelweg niet van saaie gerechten en hier krijg je gegarandeerd de allerbeste bulgogi, bibimbap, en galbi voorgeschoteld.

5. Ga terug in de tijd

Seouls steeds verder groeiende skyline geeft je misschien het idee dat de stad alleen maar naar de toekomst kijkt, maar je vindt hier ook culturele schatten die juist de geschiedenis van deze plek vertellen. Ga terug in de tijd door een bezoek te brengen aan de Vijf Grote Paleizen in Jongno en Jung-gu, waaronder het 14e-eeuwse Gyeongbokgung-paleis en het Changdeokgung-paleis, een UNESCO-werelderfgoed. Op andere locaties vind je perfect onderhouden boeddhistische tempels, waaronder de populaire Jogyesa en Bongeunsa.

6. Ontdek de toekomst

Dankzij Seouls eindeloze zoektocht naar innovatie is deze stad een soort hightechparadijs geworden. Je vindt hier bijvoorbeeld ‘s werelds snelste gemiddelde internetsnelheid, een reusachtige Digital Media City en enkele van de grootste techbedrijven ter wereld, zoals Samsung. Waar je ook vandaan komt, je zult snel ontdekken dat de Seoulers al in de toekomst wonen. Van touchscreentelefoons tot tablets: de beroepsbevolking van de stad omarmt digitale technologie niet alleen, maar creëert haar ook.

7. Just soju know

Seoul heeft een “work hard, play hard”-mentaliteit waar elke andere stad in deze wereld nog een puntje aan kan zuigen. Als de locals klaar zijn met hun negen-tot-zes-baan, gaan ze naar Gangnam, Hongdae of Itaewon om te genieten van een fles soju (of vier), een Zuid-Koreaans drankje dat gemaakt is van rijst. En geen trip naar Seoul is compleet zonder een bezoekje aan een noraebang (vertaling: een liedkamer). Deze altijd populaire karaokebars zijn al tientallen jaren het kloppend hart van de Koreaanse cultuur en zijn in de hele stad te vinden. Om je innerlijke rockster of popdiva een podium te bieden, hoef je alleen maar op zoek te gaan naar een neonmicrofoon achter de ramen.

8. Kijk verder dan de hoofdstad

Verder is Seoul de ideale plek om alles te ontdekken wat Zuid-Korea te bieden heeft. Met het vliegtuig ben je binnen een uurtje in Busan, het Miami van Zuid-Korea, of op het eiland Jeju, dat beroemd is om z’n zonovergoten stranden en vulkanische landschap. Ook kun je in Seoul je voordeel doen met de uitstekende OV-verbindingen naar het beroemde Hwaseong-fort (een UNESCO-werelderfgoedlocatie in Suwon), kunstvallei Pocheon (een idyllisch parkcomplex) en de bergtempel Mangswolsa (een eeuwenoude boeddhistische tempel in het Namhansanseong-fort).

Vertrek naar Seoul met EF!Kom meer te weten
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden