GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

EF Ervaringen: Britt uit Nederland bij EF San Francisco

Een typisch leven zo kan je het wel noemen. Ik hou van hockey en toneel en ga mijn examenjaar 5 Havo in waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Naast dit typische leven heb ik de afgelopen 2 jaar 2 geweldige reizen gehad met EF, die mij zeker weten voor altijd bij blijven!
EF Ervaringen: Britt uit Nederland bij EF San Francisco

Ik ben nu ondertussen alweer een paar maanden terug van mijn taalreis naar San Francisco en zou het liefste nu in het vliegtuig stappen en terug gaan.

Ik had al eerder een reis gemaakt met EF naar München en vond dit zo leuk dat ik de zomer daarop besloot om 4 weken naar San Francisco te gaan. Waarom naar San Francisco? Veel mensen vertelden dat het een geweldige stad was en de school niet zo groot, dat vond ik erg belangrijk. In München vond ik het heel relaxt om de school binnen te lopen en de meerderheid van de studenten te kennen.

De school had 2 etages, de begane grond zat alleen een helpdesk waar je elke dag moest tekenen zodat ze wisten dat je binnen was. Op etage 1 en 2 waren lounge area’s en de klaslokalen, vanaf etage 2 kon je de Golden Gate brug zien.

De locatie van de school is echt geweldig! Je zit aan de Fisherman’s Wharf, er stopt een cable tram voor de deur, er zit een chocolade fabriek op de hoek waar je gratis chocolade kunt halen tijdens de lessen, je bent op loopafstand van Lombard Street en je bent zo downtown!

Ik had in mijn 4 weken les van Richard, hij was een van de beste leraren die ik ooit heb gehad! Hij maakte de lessen heel leuk en ik moest altijd lachen in zijn les, het was absoluut geen straf om naar zijn lessen te gaan én het was zelfs jammer als je er eentje miste. Veel leerlingen gingen maandagavond naar de QBAR hier zijn de drankjes maar 1$ per stuk. In mijn klas was bijna iedereen 21+ hierdoor was de dinsdagochtend les niet heel populair ;).

EF organiseerde leuke activiteiten, of beter gezegd Spencer organiseerde leuke activiteiten.  Spencer had een kamertje op de 2de etage en je kon je bij hem inschrijven voor alles. Zo hadden ze een keer in de DNA lounge een feestje, dit was wel een van de leukste avonden/activiteiten ooit. De hele club was afgehuurd en er was een photobooth waar iedereen op de foto. Het fijne aan dit soort activiteiten was dat na dit feest iedereen wel wist wie wie was. Ik ben ook 2 keer naar een bonfire geweest op het strand, Spencer was altijd super enthousiast over zijn smores en als je er eentje had gemaakt mocht je op het snapchat account van EFSF.

Na mijn lessen ging ik vaak naar downtown San Francisco, daar een beetje rondhangen en winkels bezoeken. Samen met Iris uit Oostenrijk vermaakte wij ons wel, elke winkel die we wilde was er en als die er niet was gingen we wel een dagje naar een outlet center. We hebben een keer over de Golden Gate brug gefietst, iets wat je echt moet doen. Ook hebben we een hele zondag in de bus gezeten om elk district te zien; elk district is namelijk anders in San Francisco. Je hebt de hippie buurt waar je onwijs lekkere pizza kunt halen, Japantown waar je sushi kunt halen, Chinatown waar je, je raadt het al, Chinese dingen kunt halen en je had op loopafstand van de school het Italian district. Hier kon je super lekker pizza’s eten en had je hele leuke koffietentjes, een drankje daar doen na de lessen was dan ook vanzelfsprekend.

Ik sliep in een gastgezin, daar was ik wel bang voor. Gelukkig viel het heel erg mee en had ik de allerleukste gastouders die ik maar kon wensen. Sean en Wilma hadden verhalen over het leven en dachten over alles op een manier die ik nog niet kende, en gaven mij echt het gevoel dat ik thuis was. Sean was een geweldige kok, die soms in de ochtend vroeg opstond om muffins te bakken met blauwe bessen erin. Ook wilde ik graag hardlopen alleen de buurt vonden ze niet zo veilig dus hebben we met zijn 3en in de ochtend rondjes gelopen door het park. Mijn kamergenoot Jessie kwam uit Korea, de hele andere kant van de wereld, een land waar ik niks vanaf weet. Dus het was super interessant om over haar land en cultuur meer te weten te komen.

Ik raad iedereen die de kans krijgt om met EF weg te gaan dit ook echt te doen! Alleen op reis, ja het is eng maar iedereen is er alleen. Niemand kent de stad dus je zit in hetzelfde schuitje, samen met je klasgenoten/huisgenoten de stad verkennen is het allerleukste. Leer de stad kennen op de manier van de locals en ontwijk je landgenoten want je bent er tenslotte om een andere taal te leren. Als je eenmaal terug komt besef je je pas wat je aan je reis hebt gehad niet alleen heb je een taal geleerd maar ook heb je slaapplekken en vrienden over heel de wereld en dat is iets wat ik voor geen goud had willen missen.

Leer Engels in San FranciscoOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Test je Engels in enkele minuten

Lees meer