Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 5 beste plekken om te surfen

De 5 beste plekken om te surfen

Surfing time! De zomer komt eraan en dus is het de ideale gelegenheid om alvast aan de vakantie te denken. Weet je niet wat doen dit jaar? Wij weten het wel, surfen! De wereld is vol met geweldige plekken om te surfen, voor elk niveua en voor ieder wat wils. Van Costa Rica tot Sydney, rustige baaien voor beginners en hoge golven voor de echte experts. Er is immens veel keuze! Maar toch zijn er enkele plekken diemet kop en schouders bovenuit steken. Wat deze plaatsen zo bijzonder maakt? Wij sommen het even voor je op.

Onze top 5:

1. Costa Rica

surfen Costa Rica

Eindeloze stranden, twee gigantische oceanen, rustige golven en de Latino vibe. Dit is de absolute favoriet, voor zowel beginners als professionals.

2. Sydney

Prachtige stranden op een armlengte afstand van een van de tofste steden van de wereld. De omstandigheden zijn in Sydney prima geschikt voor alle surfniveaus en de relaxte laid back Australische cultuur maakt het helemaal af.

3. San Diego

surfen san diego

Californie, strand en zon – wat wil je nog meer? In San Diego is het de geboortestad van de moderne surfcultuur ontstaan, mede dankzij de geweldige uitgestrekte stranden. De coole mensen en het heerlijke eten zijn slechts een bonus!

4. Bournemouth

surfen bournemouth

 

Bournemouth is de wild card en misschien wel vreemde beestje in deze lijst. Wist je dat deze bruisende Engelse kustplaats de ideale bestemming is voor beginnende surfers? Het is gezellig, cool en anders dan anders. Plus, je hoeft je niet bezig te houden met het weer (just go with the flow).

5. Miami Beach

surfen miami

Nog een onverwachte keuze? Waarom ook niet. Miami heeft prachtige stranden en azuurblauwe zeeën met golven die niet al te groot zijn. Niet heel interessant voor de professionals maar echt perfect voor de beginners. Geniet van de rust, doe een yoga lesje tussendoor en je komt helemaal zen terug!

Klaar om te gaan surfen? Klik hier

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen