GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

De ultieme reisgids voor Bournemouth

De ultieme reisgids voor Bournemouth

Bournemouth is al enkele eeuwen dé strandbestemming van Engeland. De gouden stranden en prachtige kustlijn zijn een droom voor elke instagrammer, en elke zomer komen duizenden mensen er genieten van de zon. Maar Bournemouth heeft veel meer te bieden dan dat. Je kan er zoveel zien, eten en doen. Hier alvast onze favoriete activiteiten!

Leer surfen

Bournemouth is de perfecte plek om je wetsuit aan te trekken en in het water te duiken. Met het eerste kunstmatige surf-rif van Europa, is het er ideaal om te surfen. Sluit je aan bij een surfschool of geniet van de verschillende openbare surfwedstrijden die er elk jaar plaatsvinden. Doordat de zee er warmer is dan op de meeste andere plekken in Engeland, is het er aangenaam vertoeven. Als je genoeg waterpret hebt gehad, kan je weer krachten gaan opdoen bij Urban Reef, een restaurant met een adembenemend uitzicht.

Ervaar het bruisende nachtleven

Bournemouth staat bekend om zijn hippe nachtleven vol cafés, pubs en discotheken. Ben je een fan van cocktails? Dan is Aruba zeker en vast iets voor jou! Deze legenedarische cocktails ligt op de pier, vlakbij het strand en heeft de lekkerste cocktails in Bournemouth. Voor de zwoele zomeravonden is er ook een terras. Proost!

Kuier over het strand

Je kan niet naar Bournemouth gaan zonder er een wandeling te maken langs de indrukwekkende kustlijn.  Je vindt hier meer dan elf kilometer zandstranden in beide richtingen. Slenter bijvoorbeeld naar het oosten tot Hengistbury Head.  Wil je graag een uniek uitzicht over de baai? Maak dan korte klim naar de ruige kliffen. Als je veel geluk hebt en het is een heldere dag dan word je beloond met een zicht op de de beroemde witte kliffen op het Isle of Wight zien. iets minder spectaculair dan de London Eye maar zeker de moeite waard is de Bournemouth Eye. Een heteluchtballon waar je nogmaals een prachtig uitzicht hebt over de baai. Opgepast: enkel voor durfers!

Loop de hele pier af

Je kan hem bijna niet missen wanneer je op het strand wandelt, de pier. Waarschijnlijk een van de beroemdste plekken van Bournemouth. De boulevard steekt majestueus boven de baai uit en staat op bijna elke ansichtkaart van de stad.  Geen verveling mogelijk op de pier. Je kunt hier rotsklimmen, dineren met prachtig uitzicht in het restaurant Key West en per kabelbaan naar het strand om de pier in stijl weer te verlaten. Waar wacht je nog op?

Bezoek het oceanarium

Ben je geïnteresseerd in het leven onder water? Of ben je het strand misschien even beu gezien? Dan is het Oceanarium de place 2 be.  Je vindt hier de bijzonderste zeewezens. Loop bijvoorbeeld eens door de glazen tunnel om oog in oog te staan met enorme haaien, Humboldt-pinguïns, otters en zeeschildpadden. Ideaal voor de dierenvrienden onder ons!

Proef van de lokale keuken

Geen dagje strand zonder te genieten van een ijsje. Het romige New Forest-ijs is een must waneer je in Bournemouth bent. Ontelbaar veel onweerstaanbare smaken. Meerdere bolletjes zijn dus vereist! ’s Avonds kun je een keuze maken uit de vele restaurants en bistro’s die Bournemouth rijk is. Maar soms is het simpelste het allerbeste: trakteer jezelf bij Harry Ramsden’s op wat traditionele fish & chips.

Relax in een café

The Real Eating Company Café’s Indulgence Dessert Lounge, probeer dit maar eens drie keer snel achter elkaar te zeggen. Eindig jouw weekend met een heerlijk stukje huisgemaakte cake – dat het formaat van een boek heeft- en bestel er een typische tas Engelse thee bij. Dit café is de perfecte plek om vlak bij de drukke winkelstraten even uit te blazen en van de rust en stilte te genieten.

Zoek je eigen favoriete plekje in Bournemouth!Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden