GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 dingen die je moet weten voordat je naar Santa Barbara verhuist

10 dingen die je moet weten voordat je naar Santa Barbara verhuist

Met 300 dagen zon, een prachtige natuurlijke omgeving en de Pacifische kust voor de deur is het geen wonder dat Santa Barbara de Amerikaanse Rivièra wordt genoemd. Er is geen tekort aan toeristen die deze perfecte plek bezoeken en reizigers zijn geneigd voor altijd te blijven. Van plan om te verhuizen? Hier zijn tien dingen die je moet weten voordat je naar Santa Barbara verhuist.

1. Small town vibes

Zodra je aankomt, zul je zien dat Santa Barbara zeker geen grote stad is. Er is een grote bevolkingsdichtheid voor zijn grootte, wat een gevoel van ruimte geeft en een sterk gemeenschapsgevoel dat door de straten dringt. De goede sfeer strekt zich zelfs uit tot de lokale hondjes: Het is niet ongewoon om te zien dat winkeleigenaren een bakje water neerzetten waar huisdieren van kunnen drinken tijdens hun dagelijkse wandelingen.

2. Geen partystad

Natuurlijk gaat deze kleinstedelijke sfeer hand in hand met, laten we zeggen, een ontspannen soort vrijetijdscultuur, met talloze galerieën, boetiekjes, culturele bezienswaardigheden, restaurants en cafés. Hoewel dit deel uitmaakt van de charme van Santa Barbara, betekent het wel dat als je plotseling zin hebt om te gaan winkelen of de hele nacht door te feesten, het waarschijnlijk tijd is voor een roadtrip naar Los Angeles of San Francisco.

3. The 101

Over reizen van en naar Santa Barbara gesproken, er is maar één gemakkelijke manier om dat te doen: Highway 101, ook wel The 101 genoemd. Dit is de route die dwars door de stad loopt en Santa Barbara verbindt met Las Vegas, Los Angeles, San Francisco en San Diego. Iemand zin in een roadtrip?

4. Natuurlijke schoonheid

Maar boy oh boy, er is een ideale balans tussen natuur en bebouwing in Santa Barbara. Enigszins ingeklemd tussen de oceaan en de voet van de Santa Ynez bergen, kan de stad zich letterlijk niet uitspreiden tot een oncontroleerbare stedelijke wildgroei. De lokale bevolking maakt gebruik van de luie weekenden en middagen om de stad uit te gaan, fietstochten te maken en te wandelen over de paden die door de omliggende heuvels lopen.

5. Surfen maar!

Milde getijden en gematigde oceaantemperaturen betekenen dat de surfcultuur groot is in Santa Barbara County. Pak je board en ga naar een van de beste surfplekken in de regio: Beginners kunnen naar Leadbetter Point en Campus Point gaan, terwijl ervaren surfers voldoende uitdaging vinden bij Sandspit en El Capitan.

6. Kosten van levensonderhoud

Hoewel Santa Barbara prachtig is, is het geen plek om te beknibbelen en te sparen. De huur vraagt behoorlijk wat van je maandelijkse budget. Maar alles wat ze zeggen over de persoonlijkheid van de Santa Barbaren is waar: als je er bent, maak je de beste vrienden van je leven.

7. Opvallende architectuur

De Spaanse revivalarchitectuur, die teruggrijpt op de Spaanse en Mexicaanse koloniale tijd, is een typisch kenmerk van Santa Barbara. Om de uitstraling van de stad te behouden, moeten alle gebouwen in de planning langs de Architectural Board of Review. Dus hoewel de weg naar het verkrijgen van toestemming vrij traag is, betekent dit wel dat de inwoners van Santa Barbara kunnen genieten van een stad die vrij is van de massaproductie en overdreven gekopieerde gebouwen die je in andere Amerikaanse steden ziet.

8. Wees verstandig met water

Californië is een staat die gevoelig is voor droogte en Santa Barbara is daarop geen uitzondering. Als je daar bent, doe dan extra moeite om water te besparen. Gebruik het water dat je gebruikt om groente te koken om de planten water te geven, zet het water uit als je je tanden poetst, laad de wasmachine helemaal vol en vergeet het doorspoelen van het toilet (dat is toch niet nodig!). Dit is vooral belangrijk tijdens de superdroge zomermaanden wanneer bosbranden kunnen oplaaien.

9. Wijnstreek

De Santa Barbara wijnstreek werd beroemd door de film Sideways en draagt die kroon vandaag de dag nog steeds met trots. De vallei heeft de perfecte omstandigheden voor druivensoorten met een koeler klimaat, zoals Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon Blanc. Met wijnmakerijen binnen 30 minuten van de stad en wijnproeverijen in het centrum is wijn een echt tijdverdrijf aan de Amerikaanse Rivièra.

10. Handen af van de avocado's

Sinds avocado's in 1871 vanuit Mexico werden geïntroduceerd, zijn Californiërs verliefd op deze gewoonweg heerlijke vrucht (ja, het is een vrucht). Maar onthoud: De avocado's die je vrolijk aan de bomen ziet groeien, mogen niet door iedereen geplukt worden. (Serieus, er zijn mensen aangeklaagd voor diefstal wegens het stelen van avocado's... zij het voor vele duizenden dollars). Je beste gok? Negeer de bomen en ogen op het voetpad: als je toevallig een avocado ziet die een natuurlijke dood gestorven is, ga je gang en raap je hem op.

Ervaar Santa Barbara met ons!Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer