Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Een gap-year is meer dan alleen reizen

Een gap-year is meer dan alleen reizen

Eindelijk is het zo ver, dit is het jaar dat je gap-year begint. Je hebt alles uitgestippeld en je bent er helemaal klaar voor om te beginnen met deze levensreis. Gedurende dit jaar ga je verschillende landen bezoeken en misschien zelfs eventjes wonen. Maar wat als je toch merkt dat dat geld iets sneller verdwijnt uit je bankrekening dan je had verwacht. Wat dan?

Tijd om te werken

Gelukkig is in Europa gemakkelijk een baan te vinden via StudentJob om je spaarpot toch weer wat aan te spekken. Werken in het buitenland heeft natuurlijk meer dan alleen het voordeel dat je geld verdient. Werken met mensen van een andere cultuur en in een andere cultuur is een ervaring op zichzelf. Het zorgt voor veel inzichten en een nieuwe kijk op werk over het algemeen. Wie weet vind je wel de droombaan van je leven tijdens dit tijdelijke baantje in Spanje of Frankrijk.

Of misschien wordt een van je collega’s een van je beste vrienden. En deze nieuwe contacten kunnen meer voor je betekenen dan alleen je vrienden zijn. Wie kent het land waar je doorheen reist nou beter dan iemand die daar woont of geboren is. Zij weten al de leukste feestjes, locaties en welke tentjes het leukste zijn. Werk in het buitenland levert voornamelijk voordelen op voor je reis, misschien is het enige nadeel dat je nu wat eerder je bed uit moet. En zelfs dit hoeft geen nadeel te zijn, wat structuur tijdens een gap-year kan zeer verfrissend zijn en energiegevend. Dus neem vooral die bijbaan tijdens je gap-year het maakt het alleen maar beter!

Gratis geld?

Werken in het buitenland is dus een optie om nog wat geld te verdienen wanneer je reizende bent, maar wat nou als je nog moet beginnen met reizen en er is nu al geld tekort? Geen zorgen gelukkig is er nu de campagne EF Taalreizen Studiebeurs gaande. Alle studenten die ingeschreven staan bij een Vlaamse of Nederlandse universiteit kunnen gedurende deze campagne een studiebeurs winnen ter waarde van €10.000. Het is echter niet voor een gap-year maar voor een taalcursus Engels van 4 weken gevolgd door een stageprogramma in het buitenland. Om mee te doen aan de wedstrijd moet je een essay van minimaal 800 woorden schrijven waarin wordt beargumenteerd waarom jij de EF Taalreizen Studiebeurs verdient.

Sparen voor jouw gap-year

Liever toch een gap-year en je moet ervoor gaan sparen? StudentJob is ook actief in België dus een bijbaan vinden is gemakkelijk te doen. Hier kun je gemakkelijk opsparen voor een van de leukste jaren van je leven. Want een jaar reizen is duur, maar het is het waard. De ervaringen die je tijdens reizen gaat opdoen zullen levensveranderend zijn. En een baan in het buitenland is dus niet een slechte extra voor je reis, maar het is juist een toevoeging en ervaring voor je gap-year die het juist leuker maakt.

Dit artikel is geschreven door Samuel Vander Velpen , online marketeer bij StudentJob.

Meer informatie over StudentJob?Bezoek de website

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen