Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Een sleutelvaardigheid die je misschien verhindert om je volledige potentieel in je carrière te bereiken – en hoe je het snel kunt ontwikkelen.

Een

De tijd nemen om te investeren in jezelf is een van de beste dingen die je kunt. Om fit en gezond te blijven investeer je regelmatig in je conditie en lichaamsbeweging. Om vooruit te komen in het bedrijfsleven, investeren de meeste professionals in verdere training. Maar er is nog een andere manier om belangrijke vaardigheden op te bouwen die nodig zijn om naar het volgende niveau te groeien.

Het is bewezen dat het spreken van meer dan één taal je inkomsten verhoogt, je kansen op een baan vergroot en je leiderschapscapaciteiten verbetert. Als professional kan het investeren in je taalvaardigheid veel meer opbrengen dan dat alleen – het zal ook je zelfvertrouwen vergroten.

Versterk je vertrouwen

In een professionele omgeving zijn kennis en begrip van jouw sector van fundamenteel belang, maar ze kunnen je niet ver brengen zonder vertrouwen. Zelfzekerheid en het vermogen om met zelfvertrouwen te communiceren is essentieel als je indruk wil maken en vooruitgang wilt boeken.

Het leren van een veel gesproken taal (zoals Engels), betekent dat je beter in staat bent om in contact te komen met internationale klanten en partners. Met Engels in je achterzak wordt de ruimte voor conversatie en carrièregroei direct groter. Zo stelde de jaarlijkse EF English Proficiency Index vast dat promoties vaker worden gegeven aan werknemers met Engelse vaardigheden.

Elke succesvolle interactie zal het vertrouwen in jezelf en je professionele vaardigheden blijven versterken. Hierdoor wordt het makkelijker om uit te blinken, het geven van presentaties en het voeren van onderhandelingen met internationale partners of klanten.

Taalvaardigheid kan bijzonder voordelig zijn in onderhandelingssituaties. Zo zal het spreken in de moedertaal van de andere partij het ijs helpen breken. Het wordt beschouwd als beleefd en respectvol, en zal je in staat stellen om te zien of je juist begrepen wordt, zo gaat er geen kostbare tijd verloren.

Verbeter hoe je denkt en communiceert

Wanneer je als volwassene een taal leert, leer je anders tegen communicatie aan te kijken en ontwikkel je nieuwe methoden om problemen op te lossen. Dit zijn kwaliteiten die door werkgevers worden gezocht bij het invullen van senior posities. Onderzoekers geloven zelfs dat tweetaligheid je cognitieve vaardigheden kan verbeteren, je slimmer kan maken en je cognitieve achteruitgang kan vertragen.

In het buitenland is een goed begrip van de taal waarin je communiceert een voorwaarde. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om volledig teel te nemen aan discussies. Hierdoor kun je snel reageren zonder aarzelingen, waardoor je de indruk wekt dat je een deskundig, professioneel en waardevol lid van een team bent.

Carrièremogelijkheden openen

Een van de belangrijkste redenen waarom veel professionals hun talenkennis willen verbeteren, is hun ambitie te wonen en te werken in het buitenland. Als je een promotie in New York wilt, dan is het belangrijk dat jouw Engelse taalvaardigheid op het hoogste niveau is. Het is dan ook geen geheim dat het hebben van meerdere talen op je CV je meer kansen op de arbeidsmarkt biedt.

Maar een taal leren gaat niet enkel over het najagen van een volgende baan in het buitenland – het kan je in je huidige carrière enorm ten goede komen. Het beheersen van meerdere talen, kan je helpen om de sprong te maken van een junior of mid-level management naar een senior positie.

Landen als Engeland en de VS, die in het formele onderwijs minder nadruk leggen op vreemde talen, worden nu geconfronteerd met een taalkloof. De steeds meertalige arbeidskrachten in het buitenland zijn beter in staat om te concurreren met eentalige werknemers voor topfuncties. Velen beginnen meer te investeren in taalonderwijs op school. Maar ook professionals die al op de arbeidsmarkt werkzaam zijn, zouden veel baat hebben bij investeringen in hun taalvaardigheden – en het leren van een taal op latere leeftijd hoeft niet moeilijk te zijn.

Als volwassene is een van de snelste manieren om een taal met een hoog competentieniveau te leren, de inschrijving voor een op maat gemaakt taalprogramma. Met op maat gemaakt onderwijs en ervaren docenten heb je alle tools om sterke, langdurige taalvaardigheden te leren die je carrière een boost zullen blijven geven terwijl je groeit.

Volg een taalcursus met EFLees meer