GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

EF Ervaringen: Alexio uit Italië bij EF Bristol

EF Ervaringen: Alexio uit Italië bij EF Bristol

Alexio, een EF-ambassadeur sinds 2019, deelt zijn levensveranderende reis in Bristol, waar hij geleidelijk aan zelfstandiger en volwassener werd.

Hoi Alexio! Vertel ons over je ervaring met EF.

In juni 2019 begon ik aan een studie in het buitenland bij EF in Bristol, een charmante stad in het zuidwesten van Engeland. In eerste instantie was mijn plan om 8 weken te blijven, maar ik was zo geboeid door de ervaring dat ik besloot om het uit te breiden naar in totaal 10 weken. Dit was de eerste keer dat ik veel van huis was en de hele zomer in het buitenland doorbracht. Verrassend genoeg voelden die 10 weken alsof ze voorbij vlogen en ik wenste echt dat ik nog langer had kunnen blijven."

Wat zijn je 3 favoriete dingen aan Bristol?

Deze ervaring heeft me talloze dierbare herinneringen opgeleverd, waardoor het een uitdaging is om slechts een paar favorieten van deze geweldige reis aan te wijzen. Bristol biedt als stad een overvloed aan hoogtepunten om te bewonderen. Ten eerste is de warme en gastvrije ontvangst van de gemeenschap een direct en bewonderenswaardig hoogtepunt. De diverse landschappen van de stad, met weelderige groene parken, historische architectuur en de verspreide Banksy-kunstwerken, creëren een boeiende omgeving. Tot slot draagt de aangenaam milde temperatuur, een verademing voor mensen zoals ik die moeite hebben met overmatige hitte, bij aan de algehele charme van de stad."

Aan welke activiteiten heb je deelgenomen tijdens je verblijf in het buitenland?

Tijdens mijn verblijf kon ik kiezen uit een groot aantal activiteiten. Bijna elke middag organiseerde de school verschillende recreatieve activiteiten, waaronder rollenspellen, uitdagingen en diverse wedstrijden waarbij studenten van over de hele wereld samenkwamen en een geweldige tijd hadden. In het weekend gingen we op excursie om de omgeving te verkennen en nieuwe steden, natuurreservaten en adembenemende landschappen te ontdekken. Af en toe organiseerde de school 'speciale' evenementen zoals bootfeesten en avondbijeenkomsten."

Kun je je meest memorabele ervaring delen?

De eerste weken in Bristol bleken het meest intens voor me te zijn. Door op een volledig onbekende plek aan te komen en verschillende uitdagingen tegen te komen, moest ik me snel aanpassen en meer zelfredzaam worden. Omdat ik alleen reisde, kende ik in het begin niemand. Desondanks kreeg ik al snel een sterke band met mijn gastgezin, medestudenten en zelfs de EF-medewerkers. Ik slaagde erin om een aantal dagelijkse problemen die zich tijdens deze periode voordeden aan te pakken en op te lossen, wat aantoonde dat ik in staat was om zelfstandig door onbekende situaties te navigeren."

Hoe heeft deze ervaring je persoonlijk beïnvloed?

Net als elk ander internationaal avontuur dat ik ben aangegaan, heeft deze ervaring me diepgaand gevormd. Ten eerste heeft het een aanzienlijke mate van volwassenheid gekweekt. Ik moest in verschillende opzichten zelfredzaam worden, van het alleen navigeren door het openbaar vervoer tot het beheren van mijn uitgaven tijdens de hele reis. Daarnaast nam ik veel verantwoordelijkheden op me terwijl ik in mijn eentje door een nieuwe stad moest navigeren. Ten tweede werd mijn aanpassingsvermogen aangescherpt.

Welk advies zou je iemand geven die EF overweegt?

Mijn advies is simpel: Ga ervoor! Er gaat niets boven de ervaring om van huis weg te gaan, nieuwe plaatsen te verkennen, andere culturen te omarmen en mensen van alle rangen en standen te ontmoeten. Welke uitdagingen je ook tegenkomt, ze dragen allemaal bij aan je persoonlijke groei en ontwikkeling. Soms hebben we het nodig om uit onze gebruikelijke routines te stappen en onszelf, ons leven en onze acties vanuit een nieuw perspectief te bekijken. EF is een uitstekende organisatie waar ik positieve ervaringen mee heb en ik zie geen reden waarom ik EF niet zou aanraden aan iedereen die op zoek is naar een soortgelijke reis. EF onderscheidt zich door haar goed georganiseerde programma's en diverse schoollocaties!

Denk je dat je vaardigheden hebt opgedaan die waardevol zijn in je toekomstige carrière?

Absoluut, dit soort ervaring draagt aanzienlijk bij aan de ontwikkeling van waardevolle soft skills die zeer gewild zijn in de professionele wereld. Bovendien biedt het een uitstekende gelegenheid om je harde vaardigheden te verbeteren dankzij de lessen en deskundige docenten van EF.

Als je nu op het vliegtuig zou mogen stappen, welke EF-bestemming zou je dan kiezen?

Hoewel ik graag verschillende bestemmingen wereldwijd zou willen verkennen, zou mijn eerste keuze Boston zijn, een stad die me altijd al bijzonder heeft gefascineerd!"

Leer Engels in BristolOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis brochure.

Lees meer