GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

EF Ervaringen: Tania uit Italië bij EF Nice

We vroegen onze studenten om hun ervaringen te delen: wat vonden ze het leukste aan hun verblijf in het buitenland? Aan welke activiteiten hebben ze deelgenomen? Wat zouden ze tegen iemand zeggen die op het punt staat te vertrekken? Dit is wat ze ons vertellen!
EF Ervaringen: Tania uit Italië bij EF Nice

Hallo, ik ben Tania en in juli 2022 ben ik voor het eerst 3 weken naar Nice geweest. Het was een unieke ervaring. Ik heb mensen van over de hele wereld ontmoet, ik heb mijn taalkundige en culturele kennis verdiept, want je hebt ook het voordeel dat je je eigen lessen kunt kiezen. Ik leerde wat het betekent om op je 17e 'verantwoordelijk' te zijn en bovendien kon ik door deze reis een heel ander deel van mezelf herontdekken.

Ik hield van veel dingen in Nice, maar als ik er drie moest kiezen, zou ik zeggen: de mensen, de zee en Place Masséna. Met 'mensen' bedoel ik niet alleen de Fransen, maar ook de vriendengroep die ontstond. De zee, omdat het vanaf de eerste dag de ontmoetingsplaats was voor ons EF-studenten. Een plek waar we elkaar onze geheimen toevertrouwden, waar we kwamen uitrusten na een lange dag, of gewoon om samen te zijn en te ontspannen. Tot slot, hoe vreemd het ook mag lijken, heeft Place Masséna mijn hart. Het is het centrum van de stad met winkels, cafés, bars en nog veel meer.

Met de activiteiten die EF voorstelde, ging ik parachutespringen, een unieke ervaring in zijn soort, waarbij je heel Nice van bovenaf kunt zien en je het gevoel hebt dat de stad van jou is. Daarna vormde zich, dankzij het geheime strand van EF, een groep vrienden met wie ik nog steeds contact houd. Om mijn reis af te sluiten, koos ik ervoor om deel te nemen aan de sushiavond. Later bezochten we met mijn vrienden Nice en andere steden, omdat het treinstation heel dichtbij was. Tussen Êze, Menton, Monte Carlo en Cannes weet ik niet welke ik het leukst vond. En dan de musea, stuk voor stuk beter dan de vorige.

Er is niet één intens moment dat ik heb meegemaakt; er zijn er veel die ongelooflijke hoogten bereikten. Zoals een nachtelijke duik, of een band opbouwen met iemand waarbij alleen een blik genoeg is om elkaar te begrijpen.

Het moment waarop ik me realiseerde hoe deze ervaring me veranderde, was misschien wel toen ik erachter kwam wat ik wilde in het leven, waar en hoe. Mijn vrienden hielpen me ook om een aantal uitdagingen aan te gaan; ik leerde verantwoordelijk te zijn, niet alleen met geld maar ook als persoon.

Ik weet zeker dat deze ervaring me in de toekomst ten goede zal komen, maar zelfs nu kan ik een duidelijk verschil zien tussen hoe ik vroeger was en hoe ik nu ben. Er is een nieuwe wereld voor me opengegaan. Ik ken mijn grenzen en weet wat ik moet doen.

Ik zou nu weer weg willen gaan, maar ik zou geen specifieke bestemming kunnen kiezen... Ik zou de wereldbol ronddraaien en kijken waar hij stopt.

Studeer Frans in NiceOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis brochure.

Lees meer