Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Leef op een echte Amerikaanse campus

Leef op een echte Amerikaanse campus

“Man, I love college” de opmerking die je zo vaak hoort, en niet enkel in het beroemde nummer van rapper Asher Roth. Het is ook niet verbazingwekkend. Van spannende footballwedstrijden tot de kleurrijke school spirit en het interessante cafetaria-eten: het leven op de Amerikaanse campus is amazing (ja, soms is het écht zoals in de films). Overweeg je om aan een Amerikaanse universiteit te gaan studeren of woon je al op een campus, lees dan zeker deze blog en maak je once-in-a-lifetime-ervaring geweldig.

1. Sluit je aan bij clubs op de campus

Tijdens je studentenleven ontdek je nieuwe interesses. Vond je toneelspelen vroeger super maar was je een beetje te verlegen om in de spotlight te staan? Dan raad ik je aan lid te worden van de toneelclub. Het is een ideale manier om uit je comfortzone te stappen en het podium te betreden. Of ben je gebeten door marketing: dan kan je je innerlijke Don Drapers ontdekken in de marketingclub. Misschien begin je er wel je toekomstige loopbaan. Dikwijls heeft elke major (of minor) wel een eigen club, dit is de kans om te leren hoe jouw toekomst eruit zal zien terwijl je je medestudenten leert kennen.

2. Deel je kamer met roommates

Bij een roommate intrekken die je niet kent en daar een jaar te blijven wonen, zal je leven enorm veranderen. Je ontmoet mensen die je anders nooit zou spreken en je leert sowieso veel over jezelf en elkaar. (Ik spreek uit ervaring: ik heb zelf ooit samengewoond met een biologiestudent met een fascinatie voor hagedissen. Wist je dat die kleine figuurtjes hun eigen staart kunnen achterlaten als ze dat willen?)

3. Beleef de school spirit

Nergens anders ter wereld is de school spirit zo belangrijk als in de VS. Meer zelfs: de term ‘school spirit’ is typisch Amerikaans en eigenlijk bestaat er geen juiste vertaling. Met school spirit bedoelen we de trots en liefde voor je school. Dit toon je door van top tot teen in campuskleding te lopen (zie hieronder) en het schoollied te zingen tijdens footballwedstrijden (zie nog verder hieronder).

4. Draag kleding van de campus

Campuskleding is een synoniem voor chille kleding: zachte hoodies, comfortabele leggings en coole T-shirts met de naam van je universiteit erop. Het is een relaxte outfit voor zowat elke gelegenheid. Daarboven op wordt je aangemoedigd om deze zachte kledingstukken zo vaak mogelijk te dragen. Sterker nog: het wordt zelfs van je verwacht.

5. Vrijwilligerswerk is in

Vrijwilligerswerk is de beste manier om je nieuwe omgeving te leren kennnen. Op bijna alle Amerikaanse universiteiten zijn talloze vrijwilligersprojecten, van het ophalen van recycleerbare materialen tot bijles geven aan jongere studenten. Zo doe je niet alleen iets goeds voor de gemeenschap, maar ontmoet je ook gelijkgestemden en verbeter je je taalvaardigheden.

6. Neem deel aan carrièrebeurzen

Tegen de tijd dat je een stage of job moet gaan zoeken, zijn carrièrebeurzen de beste plek om te netwerken en recruiters te ontmoeten. Misschien leg je zelfs contact met bedrijven waar je anders nooit aan zou hebben gedacht! Je kunt een tas vullen met de vele goodies en visitekaartjes die je krijgt terwijl je ergens een voet tussen de deur zet en misschien wel de stage van je leven regelt. (Goeie tip: dit is misschien een goed moment om niet te veel campuskleding te dragen maar er meer uit te zien als een modieuze en professionele go-getter.)

7. Heb geen schrik van de cafetaria

Weinig dingen belichamen het studentenleven zo als plaatsnemen in een grote dining hall, omringd door plastic dienbladen, vrienden en huiswerk, om stukken pizza en een portie macaroni te eten als lunch. Natuurlijk bieden cafetaria’s ook veel gezonde maaltijden aan, maar het punt is dat ze een geweldige plek zijn om nieuwe vrienden te maken en een betere band te krijgen met je kotgenoten, medestudenten en al die andere mensen die je voornamelijk tijdens het eten ziet.

8. Supporter op sportwedstrijden

Trek al je campuskleding aan, haal je vrienden erbij en oefen je liedjes: het is game day! Het maakt niet uit of je wel of niet van basketbal, voetbal of welke sport dan ook houdt, het is een beetje een feestdag en het leven op een campus is niet compleet zonder deze belevenis. De meest spectaculaire gebeurtenis is waarschijnlijk college football, compleet met hysterische fans, knappe cheerleaders en coole tailgating parties (Tailgating is eigenlijk de pre-game-barbecue op de parkeerplaats van het footballstadion. Het is een soort feest voor het feest en het is geweldig.)

9. Ontdek ook dingen buiten de campus

Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar belangrijk onderdeel van de campuservaring is af en toe even uit de bubbel stappen. Vergeet de echte wereld niet en kijk verder dan de klaslokalen, dorms en cafetaria’s. Ontmoet locals, koop niet-campuskleding in de lokale mall en ontdek de bezienswaardigheden en natuur in de omgeving.

Afbeelding van Oregon State University, Flickr / Creative Commons

 

Wil je graag aan een Amerikaanse campus studeren?Doe het met EF!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Cultuur