GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

LA – Adventures are the best way to learn – Sarah

Reizen zit in mijn bloed. Ik ontdek graag nieuwe plaatsen, leer mensen kennen van over de hele wereld en wil altijd nieuwe ervaringen opdoen. Want - adventures are the best way to learn!
LA – Adventures are the best way to learn – Sarah

Ik heb altijd graag gereisd, dus toen een vriendin over EF vertelde heb ik niet lang getwijfeld om mee te gaan. Zo kon ik reizen en leren, 2 vliegen in 1 klap. Amerika heeft ons altijd aangetrokken dus kozen we snel ‘The City Of Angels’  voor 3 maanden vol avontuur.

Alles dat geregeld moest worden gebeurde via EF en ook ter plaatse was EF ook altijd bereikbaar en behulpzaam. Toen we ‘s avonds aankwamen, werden we naar ons appartement gebracht in Redondo Beach. Daar wachtte onze EF contactpersoon ons op en werden we hartelijk verwelkomd. Ons appartement was ongeveer 15 minuten van het strand, op 10 minuten van alle nodige winkels en de school was maar 5 minuten wandelen.

First day, Fun day!

De eerste dag werden we in groepen verdeeld volgens taalniveau. Daarna vertrokken we naar Venice Beach. Onderweg speelden we kennismakingsspelletjes om elkaar beter te leren kennen. Na Venice Beach te verkennen, vertrokken we voor een namiddag in Santa Monica. Daar wandelden we op de bekende pier.

Learn it the fun way

De lessen waren van 8u tot 12u of van 13u tot 17u, de rest van de dag had je vrij. In onze eerste klas kregen we meteen een toffe opdracht. We werden in groepen verdeeld en mochten op stap. Ik zat in een groep die naar UCLA ging om leerlingen te interviewen. Daar maakten we een presentatie van voor de hele klas. Na een goeie maand waren er testen om te zien als je naar een hoger niveau mocht. Op ons volgende –meteen het hoogste– niveau hadden we een nieuwe leraar. De eerste lessen waren politiek getint omdat de verkiezingen er aankwamen. De rest waren meer op geschiedenis gericht, wat ik persoonlijk heel interessant vond.

Er werd ook een Game Day georganiseerd voor de hele school. De bedoeling was om een strijdkreet, naam en choreografie uit te vinden. Wij waren de Apache, onze strijdkreet was ‘Be Aggressive’ en onze choreo was een levende piramide. De voorgaande dagen oefenden we onze tactieken en vermogens. Het was een superleuke dag, maar jammer genoeg hebben we niet gewonnen.

And then I realized adventures are the best way to learn

EF organiseerde volop activiteiten na schooltijd. Zo zijn we naar een Dogers game gaan kijken. De Lakers mochten we natuurlijk ook niet missen. Voor 21-plussers waren er ook verschillende party’s, bijvoorbeeld voor Halloween op een partyboot en een club in Hollywood.

Tijdens het weekend waren er grotere trips. In San Diego bezochten we de stad, de haven en een authentiek cowboystadje. Tijdens een weekend naar San Francisco kregen we een rondleiding door de stad en zagen alle bekende plekken, zoals pier 39. Op de terugweg zijn we natuurlijk gestopt aan de Golden Gate Bridge.

Af en toe huurden we een auto voor een roadtrip naar ‘What happens in Vegas, stays in Vegas’. We gingen ook naar Santa Cruz, om de Mavericks (supergrote golven waar mensen op surfen – wat afgeraden is) te zien.

Best decision ever!

Tijdens mijn avontuur heb ik veel nieuwe mensen leren kennen van overal in de wereld, waar ik na 3 jaar nog altijd contact mee heb. Je kunt dus zeggen dat je dankzij EF vrienden voor het leven maakt. Na deze ervaring heb ik nog meer gereisd en al in het buitenland gewerkt. In Los Angeles is er voor iedereen en elke leeftijd wat te doen. Ik kan het iedereen aanraden!

Wil jij net zoals Sarah naar LA op taalreis?Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Test je Engels in enkele minuten

Lees meer