Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Mijn onvergetelijk gap year met EF in Sydney

Mijn onvergetelijk gap year met EF in Sydney

In juni studeerde ik af aan de middelbare school. Terwijl al mijn vrienden rechtstreeks naar de hogeschool of universiteit gingen, had ik een ander plan. Ik wilde eerst nog een buitenlands avontuur beleven, dus in september vertrok ik voor 6 maanden op taalreis met EF naar Sydney. Een droom die na lange tijd eindelijk in vervulling kwam. Ik had me al een jaar voor mijn vertrek ingeschreven en telde uiteraard de weken af tot ik kon vertrekken.

Ik was dan ook goed voorbereid de dag van mijn vertrek: ik had ontelbare blogs en artikels gelezen en mijn koffer al een week op voorhand ingepakt. Toen ik op de luchthaven van Zaventem aankwam, zonk de moed me toch even in de schoenen. Hier stond ik dan, klaar om op avontuur te vertrekken terwijl ik stiekem liever gewoon weer met mama en papa naar huis wilde. Dat was natuurlijk geen optie, dus ging ik de uitdaging aan en stapte op het vliegtuig richting Sydney.

De start van mijn EF-ervaring in Sydney

Mijn eerste weken waren een rollercoaster van emoties: ik had een jetlag, alles was nieuw en elke dag moest ik minstens 10 nieuwe namen onthouden.

Toch werd ik meteen smoorverliefd op Sydney! Wat een stad! Prachtig weer, overal bomen met paarse bloesems en vanuit het centrum ben je op een halfuur aan het strand (wat in Australische termen heel snel is, ontdekte ik).

Ik maakte ook super snel nieuwe vrienden en ging met hen begin oktober op surfkamp. Dit was een onvergetelijke ervaring! Na dat weekend wist ik het zeker, hier wilde ik niet meer weg. Ik had vrienden voor het leven, waar ik na school mee naar het strand ging of ‘s avonds een nieuwe wijk van de stad ontdekte. Tijdens de weekends gingen we wandelen in de prachtige natuurparken en brunchen in Sydney’s vele hotspots. We gingen zelfs een weekendje naar Melbourne. Kortom, elke dag deden we iets nieuws samen en de band die ik daar met hen schepte is onbeschrijfelijk.

Tijdens de kerstvakantie ben ik ook nog even 20 dagen gaan backpacken op mijn eentje. Nog een avontuur dat ik nooit zal vergeten en dat me veel geleerd heeft. Zo vind ik vind het nu helemaal niet raar meer om mensen aan te spreken aan bushaltes of op een strand. Meer nog door mensen aan te spreken heb ik bijvoorbeeld iemand zijn surfboard voor een uur kunnen gebruiken terwijl die persoon even iets ging drinken.

Engels leren met de beste leerkracht die ik ooit had

Na die prachtige 20 dagen begon mijn ‘Cambridge Course’ bij EF. Dit is een opleiding waarin je wordt voorbereid op de Cambridge examens. Het was een intensief programma waarin ik enorm veel geleerd heb. Mijn leerkracht was zonder twijfel de beste leerkracht die ik ooit in mijn leven had.

Een week geleden kreeg ik de resultaten van mijn examen binnen: met glans geslaagd voor mijn Cambridge Proficiency in English Exam. Een mooi einde van een nog veel mooier semester.

Heb je nog vragen over een studiejaar in het buitenland? Contacteer mij dan gerust via mijn EF-pagina.

Wil je weten hoeveel jouw gap year in Sydney zou kosten?Ontvang jouw offerte

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen