GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

3 redenen om aan de winter te ontsnappen (en 5 geweldige plaatsen om naartoe te gaan)

3 redenen om aan de winter te ontsnappen (en 5 geweldige plaatsen om naartoe te gaan)

Het is koud, winderig en nat buiten; overal zwarte winterjassen en verstopte rode neuzen. Ook al smaakt warme chocolademelk, zelfgemaakte soep en elke vorm van comfort food nooit beter, de winter kan veel van je vergen. Stel je nu de warme zon op je huid voor en het ontspannende geluid van de golven in je oor terwijl je met je tenen in het zand wiebelt... Zo zou jouw winter eruit kunnen zien... ontsnappen maar!

Dit is het seizoen voor een verandering van omgeving

Als je in de zomer op vakantie gaat, verlaat je je zonnige en warme huis om naar een iets zonnigere en warmere bestemming te vliegen. Als je echter besluit om in de winter op vakantie te gaan, kom je helemaal ingepakt en halfbevroren aan op het vliegveld om naar een zonnig en warm vakantiewonderland te reizen. De enige paraplu's waar je mee te maken krijgt, zullen vastzitten in een cocktailglas of een hoopje zand naast je ligstoel. Een wintervakantie betekent vaak een complete verandering van omgeving - perfect om wanten, sjaals en alles wat met fleece te maken heeft te vergeten.

Dit is het seizoen om van de zon te genieten

De winter kan een deprimerende en moeilijke tijd zijn. Er is niet veel daglicht of zonneschijn, wat ons humeur kan beïnvloeden en uiteindelijk alles wat we doen. In de winter naar een warm en zonnig oord gaan is misschien net wat de dokter voorschrijft: Het kan je helpen om je batterijen op te laden en je lichaam een broodnodige boost vitamine D en serotonine te geven. Dit komt je immuunsysteem ten goede, geeft je energie en helpt je alert en gemotiveerd te blijven tot het officieel lente is.

Dit is het seizoen om geweldige deals te scoren

Waarom zou je niet wat van dat kerstgeld investeren in een reisje naar het strand of je geliefden overtuigen om samen op reis te gaan in plaats van cadeautjes te kopen die vast onder in de kast belanden? Veel bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen bieden lagere tarieven in de winter en - afhankelijk van de bestemming - zijn de hotels, stranden en steden minder druk. Een geweldige vakantiedeal zorgt voor nog meer geluk.

Onze favoriete bestemmingen in de winter:

Miami

Je reisplan voor Miami? Ga naar het strand, geniet van het weer, ga winkelen, eet een hapje en dans de hele nacht in een club. Ontspan. En doe het nog een keer.

Hawaï

De winter in Hawaï is ideaal voor een onvergetelijke ervaring: walvissen spotten. Daarna kun je een paar van de beste golven van het jaar pakken en volop genieten van het leven in een 27°C warm paradijs.

Sydney

Als je de drukte van een grote stad wilt combineren met het strandleven, en dat ook nog eens wilt combineren met zwoel weer van 27 graden, dan is Sydney jouw winterbestemming.

Costa Rica

Een paradijselijke oase verkennen in weer van 27 graden is hoe je een vakantie rockt. Surfen, wandelen, een adembenemend landschap en indrukwekkende stranden - noem maar op, Costa Rica heeft het allemaal.

Belize

26 graden, fascinerende wilde dieren, spectaculaire archeologische vindplaatsen, verrukkelijk eten en adembenemend natuurschoon - waaronder het op een na grootste koraalrif ter wereld. Dat is Belize voor jou.

Ontsnap aan de winter met EFOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer