GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Spaans leren & surfen: de perfecte combinatie – Noa

Hi, ik ben Noa. Sinds dit jaar studeer ik geneeskunde. Ik ben fanatiek hockeyster en hou verder vooral van leuke dingen ondernemen. In de zomer doe ik met mijn vader aan kitesurfen. Na het behalen van mijn diploma heb ik besloten om twee maanden op reis te gaan naar Costa Rica. Ik vind reizen het mooiste wat er is.
Spaans leren & surfen: de perfecte combinatie – Noa

Een verhaal schrijven over mijn ervaring in Costa Rica is een hele opgave. Ik heb zo ontzettend veel beleefd tijdens mijn verblijf dat ik het onmogelijk met woorden kan omschrijven. Ik heb de kans gekregen om twee maanden in het bruisende Tamarindo te verblijven, de Spaanse taal te leren, vrienden voor het leven te maken en de cultuur van Costa Rica te proeven. Tamarindo is een klein surfstadje aan de oceaan. Elke tien meter kom je een surfshop tegen en tientallen surfers wachten iedere minuut op de perfecte golf, van beginnende surfer tot de echte professionals. Na het surfen kozen wij er vaak voor om lekker te genieten van het uitzicht op het strand en de zee in één van de vele bars aan het strand of om in de schaduw van een grote palmboom nog eens goed te kijken naar de echte kunstenaars van het surfen.

In Tamarindo is het iedere avond feest, er zijn talloze uitgaansgelegenheden en het is de beste manier om nieuwe mensen te leren kennen. Iedere avond is er wel iets anders te doen, van ladies night in een relatief grote bar tot karaokeavond in een knusse kroeg. Ook de EF-school, op vijf minuten lopen vanaf het strand en het stadje, organiseert genoeg activiteiten om aan deel te nemen. Bijna elk weekend wordt er een grote excursie georganiseerd en doordeweeks varieert het programma van sporttoernooien tot barbecues en danslessen.

De sfeer die heerst in Costa Rica en Tamarindo is onmogelijk om in woorden te omschrijven. Iedereen in Costa Rica zegt Pura Vida. Wat Pura Vida precies inhoudt moet je zelf ervaren. Het is een gevoel dat alles goed is en dat er maar één manier is om echt te leven en dat is namelijk door ervan te genieten. Hiermee wil ik graag afsluiten…

Mijn verblijf was in één woord genieten! PURA VIDA

Wil jij net zoals Noa naar Costa-Rica?Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer