GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Terug naar school: 5 redenen om enthousiast te worden

Terug naar school: 5 redenen om enthousiast te worden

Na een zomer vol zon, plezier en dutjes is het tijd om die studieboeken af te stoffen, roosters te volgen en te studeren voor examens. Op het eerste gezicht klinkt dit niet zo leuk, maar het is juist iets om naar uit te kijken. Zelfs als je alleen maar enthousiast bent om terug naar school te gaan omdat het een volgende stap is op weg naar afstuderen, zijn hier nog 5 redenen waarom terug naar school gaan een reden is om een vreugdedansje te doen.

1. Alles in nieuw

Een nieuw schooljaar begint met zoveel nieuwe dingen: klasgenoten, boeken, lessen, schoolspullen, professoren, klaslokalen of zelfs een nieuwe school. Je kunt met een schone (nieuwe) lei beginnen en jezelf zelfs helemaal opnieuw uitvinden. Het is een beetje zoals het vieren van oudejaarsavond in het midden van het kalenderjaar. Compleet met nieuwe hoop, nieuwe dromen en misschien een of twee goede voornemens.

2. Krijg je onafhankelijkheid terug

Zomers zijn geweldig: je kunt tijd doorbrengen met je gezin en je familie - het is net een lange kerstvakantie, inclusief te veel eten. Maar we weten allemaal hoe de kerstvakantie soms afloopt: Je begint ruzie te maken met je broers en zussen over lege mueslidozen, vuile sokken of afstandsbedieningen - net als vroeger. Bovendien moet je waarschijnlijk aan iedereen en hun moeder uitleggen waarom je wel of geen relatie hebt. En uitleggen waar je heen gaat en voor hoe lang. Dus na een paar weken is terug naar school gaan en alleen zijn de perfecte ontsnapping - en het maakt de terugkeer naar huis voor de kerstvakantie iets om weer naar uit te kijken

3. Er hangt vriendschap in de lucht

Voor mij is een van de spannendste redenen om terug naar school te gaan het ontmoeten van nieuwe mensen. Natuurlijk kun je dat het hele semester door doen, maar er hangt altijd een speciale sfeer aan het begin van een nieuw schooljaar. Als je naar een nieuwe school gaat, zijn deze eerste weken een spannende tijd om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe verhalen te horen en nieuwe vrienden te maken - misschien wel vrienden voor het leven.

4. Zet je brein weer aan

Het is tijd om je hersenen weer te trainen! Van de vakantiemodus terugschakelen naar de schoolmodus kan moeilijk zijn - maar er bestaat officieel zoiets als leerverlies, en het kan vooral erg worden tijdens de zomer. Net zoals je benen onrustig worden na een lange vlucht, willen je hersenen graag weer aan het werk. Je bent het er misschien niet mee eens als je 's ochtends vroeg naar de les moet, maar geloof me, je grijze massa zal je dankbaar zijn.

5. Fun met je Friends

Zelfs de meest actieve hersenen hebben af en toe een pauze nodig. School is niet alleen om te leren - het is ook een plek waar altijd iets leuks te doen is en iemand om mee om te gaan. Net zo belangrijk als studeren voor school is studeren voor het leven. Er moeten immers vriendschappen worden opgebouwd, avonturen worden beleefd en nieuwe plaatsen worden verkend.

Terug naar school met EFOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer