Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Vertrek naar het buitenland en vind de liefde van je leven!

Vertrek naar het buitenland en vind de liefde van je leven!

Naar het buitenland vertrekken, betekent niet alleen een nieuwe taal leren, nieuwe vrienden maken en avonturen beleven. Voor sommige betekent het ook… liefde vinden. Net zoals Rocio en Mauricio dit deden, twee oud-studenten van EF. Zij ontmoetten elkaar 16 jaar geleden in Brighton.

Ze beleefden elks het EF-avontuur, werden verliefd en besloten uiteindelijk om met elkaar te trouwen. Nu wonen ze samen in het tropische Tulum, een gezellig kuststadje in Mexico. In het dagelijkse leven runt hij een kitesurf- en paddleboardcentrum. Gelukkig heeft ook Rocio even vakantie en kan hij ons alles vertellen over hun dromige levensverhaal…

Wanneer waren jullie in Brighton?

Ik woonde van september 2003 tot april 2004 in de EF-residentie in Hove. Mauricio was toen al klaar met zijn EF-programma en werkte in de haven van Brighton.

Waarom wilden jullie met EF in het buitenland studeren?

Een van mijn beste vrienden had me EF aangeraden. En Mauricio had eerder al een EF-programma in Santa Barbara, Californië gevolgd. Daar had hij echt de tijd van zijn leven gehad!

Kun je vertellen hoe jullie elkaar ontmoet hebben en hoe jullie eerste date was?

We hebben elkaar ontmoet op een feestje van een wederzijdse vriend en -boem!- het was liefde op het eerste gezicht. Onze eerste date was niet in een café of discotheek, maar bij de Marina Cinemas. We zijn allebei dol op films.

Waar zijn jullie getrouwd?

Na Brighton hebben we wat rondgereisd en zijn we op een gegeven moment in Barcelona gaan wonen. Daar zijn we in 2006 getrouwd, toen Mauricio er een master deed en ik er op een kantoor werkte (Wil jij ook een job uitoefenen in het buitenland? Bekijk dan zeker deze tips!). In 2011 besloten we onze banen op te zeggen, ons grotestadsleven vaarwel te zeggen en een nieuw leven aan het strand te beginnen. Dus toen zijn we naar Tulum in Mexico verhuisd.

EF Love Story_IMAGE1

Wow! Dat is indrukwekkend. Hoe is het leven in Tulum?

We zijn ons eigen bedrijfje gestart, een kitesurf- en paddleboardschool (je kunt er meer over lezen op onze website). En in 2015 is onze dochter Maria geboren.

Hoe ziet jullie dagelijks leven eruit?

We worden wakker en laten onze honden uit, Pancho en Rosita. Daarna ontbijten we met onze kleine Maria voordat we aan het werk gaan op een van de mooiste stranden ter wereld. We leven echt in een droom.

EF Love Story_IMAGE2

Wat zou je mensen adviseren die met EF naar het buitenland willen gaan?

Gewoon doen. Ga reizen, leren, studeren, word verliefd… Soms werkt het gewoon, ondanks de afstand, ondanks cultuurverschillen, ondanks alles. Mijn jaar in het buitenland met EF was een van de beste jaren van mijn leven en een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen. Mauricio en ik zijn al meer dan dertien jaar samen en dat is het geweldigste avontuur van mijn leven. Als ik niet naar Brighton was gegaan, zou ik nooit het leven hebben geleid dat ik nu heb.

Waar zou je nu zijn als je niet naar Brighton was gegaan?

Ik zou dan in Barcelona werken als een belastingadvocaat op een groot advocatenkantoor. Ik zou nu dan een druk grotestadsleven leiden, totaal niet het simpele Caribische leven dat ik nu leid.

Tot slot: wat waren de voordelen van jouw EF-programma?

Het was de BESTE keuze die we ooit gemaakt hebben. We hebben Engels geleerd, geweldige mensen ontmoet en de liefde van ons leven gevonden. Dat is meer dan waar we ooit op durfden te hopen.

 

Wil jij ook ontdekken wat een buitenlands avontuur jou te bieden heeft? Ontdek al onze programma's hier!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Talen