GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Vriendschap vanuit EF

Vriendschap vanuit EF

Over mij

Ik heb in 2018 mijn eerste EF reis gemaakt naar EF Dublin, ik was toen 16 jaar oud en wist eigenlijk helemaal niet wat me te wachten stond hier op dit voor mij toch grote avontuur!

Ging ik het wel redden alleen? Ging in mama en papa niet te hard missen? Ging ik het wel leuk vinden? Ging ik vrienden wel maken?

Het antwoord op al deze vragen is ja! Natuurlijk miste ik wel een beetje het thuisfront in zo mijn eerste echte reis alleen, maar ik werd vanaf mijn eerste dag in Dublin al meteen vergezeld door een hoop nieuwe internationale vrienden die ik er maakte.

Aankomst gastgezin

Ik was zondag middag aangekomen in de luchthaven van Dublin en werd met de EF transfer rechtstreeks naar mijn gastgezin gebracht, hier stond mijn host mom Maggy met open armen me op te wachten en toonde me de kamer. Er was al een andere student aanwezig van Spanje die me de dag zelf nog toonde hoe het openbaar vervoer in Dublin werkte en me toonde welke halte’s ik moest afstappen.

De eerste schooldag

Maandag was het eindelijk zo ver mijn eerste schooldag in EF Dublin. We begonnen met een kennismakingsgesprek en een rondleiding in verschillende groepen door de mooie stad en op deze wandeling maakte ik wat later mijn beste internationale vrienden zullen zijn. We begonnen met elkaar te praten het was allemaal onze eerste keer en werden echt een close groepje bestaande met nationaliteiten van: Frankrijk, Spanje, Italië en dan ik van België. Na deze introductiedag gingen we dan ook meteen al samen iets drinken in een gezellig pubje.

Tijdens de reis

Helaas hadden we niet allemaal dezelfde lesroosters gekregen waardoor we zelden allemaal samen konden afspreken. Maar wanneer dit kon deden we het wel in verschillende plaatsen in Dublin het voelde zo goed om vrienden om me heen te hebben die in hetzelfde schuitje als mij zaten. We gingen met ons groepje van 5 samen op restaurant en naar de Zoo en ook EF uitstappen deden we in ons groepje samen het was echt een leuke tijd!

Na de reis

Helaas komt aan alle mooie dingen een einde en dus ook aan onze tijd samen in Dublin. We namen het vliegtuig terug naar onze thuis maar dit was niet het einde van onze vriendschap! Verre van zelfs we vonden unaniem dat we onze vriendschap moesten behouden en dus ook moesten blijven contact houden en zoveel mogelijk afspreken met elkaar! Zo gezegd zo gedaan onze whatsapp groep stond niet stil.

Parijs 2018

Na onze reis in augustus bleven we dus contact houden met elkaar en waren volop aan het plannen om opnieuw af te spreken, maar waar? We woonden verspreid over West-Europa dus moesten bespreken waar we zouden afspreken. Maar dan hebben we beslist om terug af te spreken in Parijs in November 2018, een goeie 2 maanden na onze EF reis in Dublin dus. En dit kwam ook het beste uit als ik even onze thuislocaties schets: Ik ben afkomstig van Antwerpen dan is er een meisje afkomstig van Alicante en een meisje van Turijn. Ik en het meisje van Alicante verbleven bij Clémence thuis onze vriendin die in Parijs zelf woont, het meisje van Turijn logeerde bij Nicolas hij woont een 20 tal minuutjes met de trein van Parijs.Het was zo leuk om iedereen terug te zien die 2 maanden voelden een eeuwigheid. We konden terug die leuke goedlachse groep zijn als we in Dublin waren zijn. Clémence toonde haar favoriete plekjes in Parijs en verborgen schatten ik mocht bij haar en haar mama thuis slapen en was echt enorm leuke ervaring en meteen een verbetering voor mijn Frans. Helaas moesten we na deze 3 dagen Parijs terug afscheid nemen van elkaar en viel dit minstens even zwaar als in Dublin.

Turijn 2019

Tuurlijk bleven we druk sturen en chatten in onze whatsapp groep en vonden dan dus ook dat we nog een keer moesten afspreken. Helaas viel de planning deze keer iets lastiger, sommige waren al beginnen werken de andere heeft andere vakantie regelingen met school het was lastig. Maar toch ben ik in Juli 2019 3 dagen naar Turijn kunnen gaan en logeren bij mn EF-vriend thuis. Dit was mijn eerste keer Italië en je kan haar mama je voorstellen als het standaard Italiaanse gastvrije mama. Ze namen me mee naar de mooiste plekjes in hun stad en favoriete restaurantjes fantastische ervaringen opgedaan!

Corona

Toen was er plots een pandemie die een beetje roet in ons vriendschapsleven kwam gooien. Corona was overal en konden dus niet meer naar elkaar reizen omwille van reisrestricties. Dit vonden we allemaal ontzettend jammer maar besloten dan maar om videomeetings te doen om het contact niet te laten verwateren. Ik heb me vaak een druif gelachen tijdens deze gesprekken maar voelde toch niet zo als in het echt elkaar zien.

Parijs - Alicante 2022

Nu we na lange tijd toch terug vrij kunnen reizen hebben we dan ook besloten on terug samen te komen. En dit keer echt iets speciaal van te maken deze zomer gaan we terug afspreken, ik zal met de trein naar Parijs en vervolgens doorreizen naar Alicante het gaat zo leuk worden om iedereen terug te zien! Ik kijk er enorm naar uit!

Zo zie je maar je EF avontuur eindigt niet wanneer je terug op het vliegtuig naar huis stapt!

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden