Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Waarom steeds meer ouders hun kind een opleiding in het buitenland laten volgen

Waarom steeds meer ouders hun kind een opleiding in het buitenland laten volgen

Steeds meer jongeren willen graag in het buitenland studeren, wonen of werken. Een studie in het buitenland kan je carrièrekansen enorm vergroten! Ook je taalvaardigheden kunnen aanzienlijk verbeteren, wat het tot een onbetaalbare ervaring maakt. Ouders van over de hele wereld lijken dit te benadrukken, toont onderzoek van HSBC aan. Daaruit blijkt dat 42% van de ouders overweegt hun kinderen een opleiding in het buitenland te laten volgen. Dat is aanzienlijk meer dan de 35% uit een eerder onderzoek. Sterker nog: in bijna elk van de vijftien onderzochte landen bleek de interesse in een internationale studie enorm te zijn gegroeid!

Zoals het uitgebreide HSBC-onderzoek laat zien, is een opleiding in het buitenland een must voor kinderen die dromen van wereldwijd succes. Een studie in het buitenland kan namelijk de toekomst van uw zoon of dochter bepalen. Daarbij is het een belangrijke investering voor zijn of haar internationale toekomst. Hieronder geven we 5 van de vele redenen waarom steeds meer ouders de loopbaan van hun kinderen een kickstart geven door middel van een studie in het buitenland.

1. Verbeterde taalvaardigheden

Een opleiding in het buitenland volgen is de beste manier om blootgesteld te worden aan een nieuwe taal. Het spreken van meerdere vreemde talen is gereedschap waarmee veel deuren geopend kunnen worden. Het aanleren van nieuwe taalvaardigheden is dan ook de belangrijkste reden voor bijna de helft van alle ouders die overwegen hun kind een buitenlandse universitaire opleiding te geven.

2. Culturele uitwisseling

Goed kunnen communiceren met mensen uit andere landen en culturen hoort bij een succesvolle internationale carrière. En… de beste manier om andere culturen beter te leren kennen, is je onder te dompelen in een nieuw land en nieuwe taal. Door bewuster te zijn van het eigen wereldbeeld en culturele verschillen te begrijpen, kan uw kind waardevolle kennis opdoen over effectief communiceren in een internationale werkomgeving.

3. Concurrentie op de internationale arbeidsmarkt

Het hedendaagse bedrijfsleven wordt steeds internationaler. Wie wilt opvallen op de arbeidsmarkt, moet vaak meerdere talen spreken en internationale werkervaring op het cv hebben staan. Door uw zoon of dochter een studie in het buitenland te laten volgen, geeft u hem of haar een voorsprong qua taalvaardigheden. Deze zijn nodig om tot bloei te komen en te excelleren, in welke situatie dan ook!

4. Voorbereiding op een internationale universiteit

Uw kind naar een buitenlandse universiteit sturen, zou de eerste stap kunnen zijn om hem of haar te verzekeren van een succesvolle toekomst. Een buitenlands taalprogramma vooraf is de perfecte voorbereiding voor een toelating aan een buitenlandse universiteit. Tijdens een taalcursus in een ander land kan uw kind zich voorbereiden op taalexamens zoals IELTS en Cambridge English. Dit zijn officiële, internationaal erkende bewijzen van Engelse taalvaardigheden. Deze kunnen voor uw zoon of dochter van essentieel belang zijn om toegelaten te worden tot de universiteit van zijn of haar voorkeur.

Daarnaast biedt een taalcursus in een ander land uw kind de kans om een nieuwe stad te ontdekken. Ook zal uw kind studenten van over de hele wereld ontmoeten. Dat is de ultieme voorbereiding op een onvergetelijke studietijd aan een internationale universiteit.

5. Nieuwe vaardigheden opdoen en meer zelfvertrouwen kweken

Tegelijkertijd reizen en studeren zorgt ervoor dat uw kind nieuwe vaardigheden opdoet en zijn of haar horizon kan verbreden. Het idee om een nieuwe taal te moeten leren in een vreemd land en vreemde stad, kan best eng zijn. Toch zorgt deze ervaring ervoor dat uw kind vol vertrouwen een nieuwe taal leert spreken en schrijven. Uw zoon of dochter zal zich makkelijk kunnen aanpassen aan een internationale omgeving en is klaar om nieuwe studie- en professionele uitdagingen aan te gaan.

Ook uw kind een opleiding in het buitenland laten volgen?Lees meer

Deel dit artikel

Laatste blogs van Talen