GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Dare To Dream

Lise Cotton is op haar 23 jaar met EF naar Hawaii geweest.
Dare To Dream

Wil jij ook, net als ik, de wereld ontdekken? Elke dag avontuur beleven en nieuwe vriendschappen over de hele wereld maken? Dat kan! Schrijf je in voor een taalreis met EF naar Honolulu en ontdek het paradijs met je eigen ogen.

Mijn grote droom

Een grote droom. Daar begon het allemaal mee. Een grote droom om ooit in mijn leven naar het buitenland te reizen voor een lange tijd, en mij onder te dompelen in de cultuur en gewoontes van dat land. Op een saaie maandag in België besloot ik dat het genoeg was met dromen en ik mijn kans moest grijpen voor het te laat was. Ik nam mijn laptop en begon mijn onderzoek naar een groot avontuur. Toen kwam ik EF tegen. ‘Taalreizen in het buitenland met honderden bestemmingen.’ De titel sprak mij al meteen erg aan.

Na EF wat beter te leren kennen, nam ik gewoon de telefoon en belde ik voor meer info. Ik had de liefste mevrouw aan de telefoon die mij alles in detail kon vertellen over de werking van EF. Na het telefoongesprek heb ik eigenlijk geen seconde meer getwijfeld en mij meteen ingeschreven voor een taalreis met bestemming… Honolulu!

Na een paar weken kon het plannen beginnen. Ik startte met de administratieve dingen zoals visum aanvraag, het boeken van vliegtickets, mijn profiel op campus connect opstarten, … Er moet heel wat geregeld worden als je een taalreis maakt (zeker bij zo een verre bestemming) maar EF was steeds bereikbaar als ik hulp nodig had.

“In Hawaii heb ik de beste weken uit mijn leven meegemaakt, dankzij EF.”

Op 25 september was het eindelijk zo ver. Ik stapte helemaal alleen het vliegtuig op met 2 valiezen en een reis van bijna 30 uur voor de boeg! Eenmaal aangekomen in de luchthaven van Honolulu pikte een busje van EF mij op. Ik had op voorhand de residentie van EF geboekt, omdat ik 23 jaar oud ben en zelfstandig genoeg ben om zonder een gastgezin te leven. Ik heb ook al veel slechte ervaringen meegemaakt met gastgezinnen, dat ik liever op safe wou spelen. Het busje bracht mij echter niet naar de residentie, maar naar the ambassador hotel. Een kleine verrassing wel, want blijkbaar was de residentie volgeboekt. EF heeft dit goed opgelost door de andere studenten (waaronder ikzelf) in een hotelkamer te laten verblijven.

De hotelkamer had een groot bed, keuken, douche én balkon. Het hotel zelf had een zwembad, fitness en het belangrijkste: de liefste staff ooit! Ik kon dus zeker niet klagen. Eenmaal geïnstalleerd mocht ik voor de eerste keer naar school om mij in te checken. Hierbij leerde ik al meteen een hele vriendengroep kennen die ook in het hotel verbleven. De eerste vriendschappen waren al gemaakt en zijn tot op de dag van vandaag mijn beste vrienden gebleven.

De ene dag na de andere vloog voorbij. Ik had elke dag 3,5 les en mijn Engels ging er zo op vooruit. We leerden nieuwe woorden en grammaire elke dag, op een hele leuke manier! Onze leerkracht probeerde ons in de lessen ook kennis te maken met de Hawaiiaanse cultuur. Ik had het ook echt getroffen met mijn klas. We werden al snel een hechte vriendengroep die leuke dingen deden samen. Want elke dag is echt een avontuur in Hawaii.

Van roadtrips naar North Shore, tot skydiven! Er is zoveel te doen en te ontdekken op dat prachtige eiland. EF heeft een groot aanbod van leuke activiteiten, en ik heb ze zo goed als allemaal gedaan. Snorkelen met dolfijnen, sunset boat party, hiden spots of Oahu, surfclass, … Te veel om op te noemen! Mijn 8 weken vlogen zo snel voorbij dat ik spijt had als ik terug richting België moest keren.

Als ik terugkijk op mijn avontuur kan ik met zekerheid zeggen dat dat de beste weken waren uit heel mijn leven. Ik heb de liefste vrienden ontmoet, de gekste dingen meegemaakt en de beste lessen Engels gekregen. Ik zou het oprecht aan iedereen aanraden om met EF een taalreis te boeken. Ze hebben mijn droom omgezet in realiteit en daar ben ik hen voor eeuwig dankbaar voor.

Ontdek Hawaii met EF!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer