Frans leren

Frans leren kan een leuke en waardevolle ervaring zijn, omdat het zowel op persoonlijk als professioneel vlak nieuwe deuren kan openen en mogelijkheden kan bieden. In dit artikel bespreken we waarom je Frans zou moeten leren, de voordelen van het leren van de taal, hoe je Frans leert, hoe je gemotiveerd blijft tijdens het studeren, hoe je je niveau kunt meten, hoe je een goede cursus Frans kiest en waarom naar het buitenland gaan de beste manier is om Frans te leren.

Frans leren met EF

Inhoud artikel

Wil jij Frans leren?

Dit is waarom je EF zou moeten kiezen voor je cursus Frans in het buitenland.

Wereldwijd leider in internationaal onderwijs

Ultramoderne scholen in Parijs en Nice

60 jaar ervaring

All-inclusive pakket: taalcursus, accommodatie en maaltijden

24/7 support, vanaf het moment dat je boekt tot wanneer je weer thuis bent

Frans leren in Frankrijk

Waarom Frans leren?

Frans leren kan vele voordelen bieden, zoals het verbeteren van je communicatievaardigheden, het vergroten van je cultureel begrip en het uitbreiden van je professionele kansen. Frans is een veel gesproken taal met meer dan 300 miljoen sprekers over de hele wereld. Het is ook de officiële taal van 29 landen, waaronder Frankrijk, Canada, Zwitserland en België, die allemaal een rijk cultureel erfgoed en artistieke tradities hebben. Door Frans te leren kun je je culturele horizon verbreden en een diepere waardering krijgen voor Franstalige culturen, van de wereldberoemde Franse keuken tot de literatuur van Victor Hugo en Albert Camus. Kortom, Frans leren kan je toegang geven tot een wereld van kunst, literatuur en cultuur die anders niet bereikbaar zou zijn.

5 voordelen van Frans leren

 1. Frans spreken kan je in contact brengen met mensen uit verschillende culturele achtergronden, of je nu op reis bent in het buitenland, sociale contacten hebt in je eigen gemeenschap of aan het netwerken bent in een professionele omgeving.
 2. Frans spreken kan je reizen naar Franstalige landen nog leuker maken, omdat je je beter kunt redden in de taal en cultuur en gemakkelijker kunt communiceren met de lokale bevolking.
 3. Een goede beheersing van de Franse taal kan je carrière een boost geven, omdat tweetalige werknemers effectief kunnen samenwerken met klanten en collega's met verschillende taalkundige en culturele achtergronden in verschillende sectoren, zoals horeca, mode en internationale betrekkingen.
 4. Het is aangetoond dat talen leren zowel de cognitieve functie als het geheugen verbetert, vooral naarmate we ouder worden.
 5. Frans leren kan mogelijkheden bieden voor persoonlijke groei en ontwikkeling, waardoor je de wereld beter leert begrijpen en meer empathie en cultureel bewustzijn ontwikkelt.

Hoe kun je Frans leren?

Er zijn verschillende methodes om Frans te leren, waaronder het volgen van lessen op een taalschool, het inhuren van een privéleraar of het gebruik van online bronnen zoals taalleer-apps. Het is belangrijk om een leermethode te vinden die past bij jouw leerstijl en doelen, of het nu gaat om onderdompeling, zelfstudie of een combinatie van beide.

Een van de meest effectieve manieren om snel Frans te leren is door jezelf onder te dompelen in de taal. Idealiter zou je 24/7 omringd zijn door Frans, en de meest praktische manier om dit te bereiken is door naar een Franstalig land te reizen. Maar als reizen geen optie is, kun je thuis nog steeds een onderdompelingsomgeving creëren.

Hier zijn drie concrete tips om Frans in je dagelijkse routine te integreren:

 1. Maak een Franstalige afspeellijst voor je workout of woon-werkverkeer: Kies een aantal van je favoriete nummers en zoek de Franstalige versies of zoek naar populaire Franse nummers op muziekstreamingplatforms. Luister naar deze liedjes tijdens je workout of tijdens je dagelijkse woon-werkverkeer om aan de taal te wennen.

 2. Gebruik taalleer-apps tijdens je vrije tijd: Download een app om talen te leren op je telefoon of tablet en gebruik deze tijdens je vrije tijd. Je kunt je Frans oefenen tijdens het wachten in de rij, tijdens een pauze op je werk of voor het slapen gaan.

 3. Bekijk Franse tv-programma's of films met ondertiteling: Zoek Franstalige tv-programma's of films die je interessant vindt en bekijk het met ondertiteling in je moedertaal of in het Frans. Dit kan je helpen om je luistervaardigheid te verbeteren en je woordenschat uit te breiden, en misschien ontdek je wel een nieuwe favoriete show of film.

Je kunt dit proces herhalen en Frans toevoegen aan verschillende delen van je dag. Als je boeken leest, schakel dan over naar Franse literatuur. Als je sport kijkt, kijk dan naar een wedstrijd op een Franse tv-zender. Als je een wandeling maakt, luister dan naar een Franstalige podcast. Als je een muziekinstrument bespeelt, leer dan Franse liedjes. Je kunt alles wat je al doet in het Frans doen!

Begin je reis om Frans te leren hier

De uitdagingen van Frans leren

Frans leren kan zowel spannend als uitdagend zijn, en er zijn verschillende obstakels die studenten kunnen tegenkomen op hun weg naar een nieuwe taal. Enkele van de belangrijkste moeilijkheden waar leerlingen mee te maken krijgen, zijn:

 1. Uitspraak: De Franse taal heeft veel unieke klanken die moeilijk na te bootsen zijn, vooral voor niet-moedertaalsprekers. Het gebruik van nasale klinkers en stille letters kan bijvoorbeeld een hele uitdaging zijn.
 2. Grammatica: De grammatica staat bekend als complex, met verschillende werkwoordstijden en zelfstandig naamwoordsvormingen die moeilijk onder de knie te krijgen kunnen zijn. Het kan ook een uitdaging zijn om de regels voor overeenkomst en geslacht te begrijpen.
 3. Woordenschat: Het kan overweldigend zijn voor leerlingen om nieuwe woorden en uitdrukkingen uit het hoofd te leren, vooral die met meerdere betekenissen of idiomatische uitdrukkingen.
 4. Regionale accenten: Er zijn veel regionale accenten en dialecten in Frankrijk, en deze kunnen aanzienlijk verschillen van het standaard Frans. Voor leerlingen die niet bekend zijn met deze variaties, kan dit een uitdaging vormen voor hun taalbegrip.
 5. Gesproken Frans: Gesproken Frans kan sterk verschillen van geschreven Frans, en leerlingen kunnen het een uitdaging vinden om het snelle tempo bij te houden. Het gebruik van spreektaal kan ook lastig zijn.

Hoewel het beheersen van de Franse taal een uitdaging kan zijn, maakt het gevoel van prestatie en voldoening dat je eruit haalt het een ervaring die de moeite waard is. Met toewijding en oefening kunnen studenten deze obstakels overwinnen en de taal vloeiend leren beheersen. Hulpmiddelen zoals tekstboeken, taaluitwisselingsprogramma's en taalapps kunnen een nuttige aanvulling zijn op de klassikale lessen en zorgen voor een betere taalvaardigheid. Door jezelf onder te dompelen in de taal en cultuur kan je een dieper begrip en waardering voor Frankrijk en haar inwoners krijgen.

Hoe blijf je gemotiveerd terwijl je Frans leert?

Er zijn veel manieren om gemotiveerd te blijven terwijl je studeert. Hier zijn een paar tips:

 1. Stel haalbare doelen: Verdeel je taalleerreis in kleine stapjes en stel realistische doelen voor elke stap. Dit kan iets zijn als elke dag 10 nieuwe woorden leren of een specifieke grammaticaregel in een week onder de knie krijgen. Vier elke kleine prestatie en blijf werken aan je grotere doelen.
 2. Oefen regelmatig: Doorzettingsvermogen is de sleutel tot het leren van Frans. Zorg ervoor dat je regelmatig oefent met spreken, luisteren, lezen en schrijven. Dit kan betekenen dat je elke dag een specifiek moment uittrekt om Frans te studeren of dat je het in je dagelijkse routine integreert, zoals het luisteren naar Franse muziek of podcasts tijdens je woon-werkverkeer.
 3. Verdiep je in de taal: Hoe meer je jezelf blootstelt aan het Frans, hoe gemotiveerder je zult zijn om te blijven leren. Probeer je telefoon, computer of social media accounts om te schakelen naar Frans, of kijk naar Franse films of tv-programma's met ondertiteling. Je kunt ook op zoek gaan naar Franse taalgroepen of evenementen in je omgeving en oefenen met het spreken met moedertaalsprekers.
 4. Vind een taalpartner: Samen leren met een partner of groep kan ervoor zorgen dat je gemotiveerd en verantwoordelijk blijft. Zoek een taaluitwisselingsprogramma bij jou in de buurt of zoek online een taalpartner. Oefen samen het spreken van Frans en geef elkaar feedback en aanmoediging.
 5. Neem pauzes en maak plezier: Frans leren kan uitdagend zijn, dus het is belangrijk om pauzes te nemen en te genieten van de reis. Beloon jezelf voor het bereiken van je doelen, of neem een pauze van het studeren om iets te doen wat je leuk vindt in het Frans, zoals het koken van Franse gerechten of het lezen van een Franse roman. Onthoud dat Frans leren een proces is, dus zorg ervoor dat je ervan geniet!

Hoe kun je je Frans niveau meten?

Als je Frans leert, kan het handig zijn om je taalniveau te meten om haalbare doelen te stellen en je voortgang in de loop van de tijd bij te houden. Ook kan het je helpen te bepalen welke cursus je wilt gaan volgen. Er zijn verschillende gestandaardiseerde Franse taalvaardigheidsexamens die je kunt afleggen om je niveau te bepalen, zoals de DELF- en DALF-examens en de TCF- en TEF-examens. Deze examens zijn ontworpen om je lees-, schrijf-, luister- en spreekvaardigheid te beoordelen.

Naast deze gestandaardiseerde testen kun je ook onze gratis Franse taalvaardigheidstest doen om je huidige niveau te bepalen. Onze test evalueert je lees- en luistervaardigheid en geeft je een score tussen 0 en 100 voor beide vaardigheden, evenals een totaalscore. Deze scores zijn gebaseerd op de zes niveaus van het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR), van A1 tot C2. Dit betekent dat je je score kunt gebruiken om je taalvaardigheid te vergelijken met andere taalleerders over de hele wereld.

Het afleggen van een taalvaardigheidstest is een geweldige methode om je taalniveau te meten en doelen voor verbetering te stellen. Of je nu Frans leert voor persoonlijke of professionele redenen, inzicht in je niveau kan je helpen om vooruitgang te boeken. Doe dus vandaag nog onze gratis Franse taalvaardigheidstest en ontdek hoe goed jouw taalvaardigheden zijn!

Test je Frans

Hoe kies je een goede cursus Frans?

Het kiezen van een cursus Frans vereist een zorgvuldige afweging van verschillende factoren, waaronder de cursusstructuur, de kwalificaties van de docenten en de manier van lesgeven. Het is belangrijk om een cursus te kiezen die past bij jouw leerdoelen en interesses. Hier zijn enkele bekende methoden om rekening mee te houden:

 1. Taalcursussen: Cursussen in het buitenland worden beschouwd als de meest effectieve methode om Frans te leren, omdat ze een uitgebreide en meeslepende taalleerervaring bieden. Met gekwalificeerde docenten en een divers aanbod aan middelen en materialen, kunnen taalcursussen een goed georganiseerde en gestructureerde aanpak bieden om Frans te leren. Intensieve cursussen, deeltijdlessen of online programma's kunnen ook worden overwogen als opties om Frans te leren.
 2. Privélessen: Het inhuren van een privéleraar kan een effectieve methode zijn om Frans te leren, omdat je dan persoonlijke aandacht en op maat gemaakte lessen krijgt die aansluiten bij jouw specifieke behoeften en doelen. Of je nu de voorkeur geeft aan persoonlijke lessen of online bijles, een privéleraar kan je helpen je te concentreren op je zwakke punten en je vorderingen te versnellen.
 3. Taalleer-apps: Als je op zoek bent naar flexibiliteit en gemak, kunnen taalleer-apps een uitstekende keuze zijn. Deze apps bieden spelletjes, quizzen en audio-oefeningen die het leren interactief en leuk kunnen maken. Met de mogelijkheid om onderweg te leren, kun je je Franse vaardigheden in je eigen tempo verbeteren en je voortgang bijhouden.
 4. Onderdompeling: Jezelf onderdompelen in het Frans is een van de meest effectieve methoden om de taal te leren, omdat het je de kans biedt om de taal in levensechte situaties te gebruiken en je gespreksvaardigheden te ontwikkelen. Om jezelf onder te dompelen kun je naar een Franstalig land reizen, bij een gastgezin wonen of deelnemen aan een taaluitwisselingsprogramma. Een taalcursus volgen in Frankrijk kan ervoor zorgen dat je de taal snel leert spreken terwijl je ook tijd krijgt om het land te ontdekken en nieuwe vrienden te maken.
 5. Zelfstandig studeren: Zelfstandig studeren is een flexibele en voordelige methode om Frans te leren waarbij je je eigen leertempo kunt bepalen en je kunt concentreren op de onderwerpen die je het meest interesseren. Je kunt je luister-, lees-, schrijf- en spreekvaardigheid verbeteren door gebruik te maken van leerboeken Frans, online bronnen en media zoals tv-programma's, films en podcasts.
 6. Groepslessen: Als je op zoek bent naar een leuke en sociale manier om je Franse vaardigheden te oefenen en nieuwe mensen te ontmoeten, is meedoen aan een groepsles een geweldige optie. Je kunt je inschrijven voor een groepscursus op een taalschool, deelnemen aan een lokale gespreksgroep of zelfs deelnemen aan een taaluitwisselingsprogramma om te oefenen met moedertaalsprekers en andere taalleerders. Deze aanpak biedt de mogelijkheid om je leerervaring met anderen te delen en vertrouwen te krijgen in je Franse communicatievaardigheden.

Welke methode je ook kiest, het is essentieel om haalbare doelen te stellen, een consequent oefenschema aan te houden en steun en feedback te vragen van docenten, tutors of taaluitwisselingspartners. Door verschillende leermethoden en technieken toe te passen, kun je je Franse taalvaardigheden ontwikkelen en je taalleerdoelen bereiken.

Frans leren bij EF was een ongelooflijke ervaring. Met de hulp van deskundige docenten en een stimulerende omgeving ben ik snel vooruitgegaan en heb ik veel meer vertrouwen in mijn taalvaardigheden. Ik ben enthousiast om mijn weg naar het vloeiend Frans spreken voort te zetten.

Michael, EF Parijs

Frans leren met EF

Bij EF geloven we dat Frans leren een leuke en boeiende ervaring moet zijn. Onze ervaren docenten hebben een passie voor lesgeven en zijn toegewijd aan het creëren van een meeslepende en interactieve leeromgeving die aansluit bij jouw individuele behoeften en leerstijl. Met een breed aanbod aan cursussen Frans in het buitenland om uit te kiezen, waaronder intensieve lessen, groepsreizen en meeslepende taalprogramma's, kunnen we je helpen je taaldoelen te bereiken en een beter begrip te krijgen van de Franstalige wereld.

Als je klaar bent om jouw Franse vaardigheden naar een hoger niveau te tillen, neem dan direct contact met ons op voor meer informatie over onze cursussen Frans en begin vandaag nog met jouw reis om een taal te leren.

Leer Frans in Frankrijk

Ontdek onze bestemmingen, cursusduur en cursustypen om Frans te leren tijdens een taalcursus in het buitenland.

Leer Frans in Parijs

Ervaar de schoonheid en charme van Parijs terwijl je Frans leert op onze centraal gelegen school.

Leer Frans in Nice

Leer Frans op onze school in de kuststad Nice, omgeven door het kristalheldere water van de Middellandse Zee.

Veelgestelde vragen over Frans leren

Sinds 1965 is EF marktleider in internationaal onderwijs en het verzorgen van taalcursussen, uitwisselingsprogramma’s en studies in het buitenland. Door continu te investeren in onderzoek naar de beste leermethode en te blijven vernieuwen, staat EF wereldwijd bekend om haar kwalitatieve programma's en hebben wij miljoenen jongeren en volwassenen geholpen om hun dromen en doelen te verwezenlijken.

50

jaar ervaring in het internationaal onderwijs

26

lidmaatschappen bij internationale branche organisaties

400+

scholen en kantoren wereldwijd