Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 eenvoudige manieren om Frans te leren van thuis uit

5

Thuis vastzitten is een pijnlijke zaak, maar dat is geen reden om je droom om Frans te leren op te geven. Met alle online middelen die beschikbaar zijn voor Franse studenten en duizenden Franstaligen die op zoek zijn naar virtuele taaluitwisselingen, zou je geen enkele moeite moeten hebben om thuis Frans te leren. Dus pak je koptelefoon aan en laten we aan de slag gaan.

Gebruik een app voor het leren van Frans (ideaal voor beginners)

Als je thuis Frans wilt leren, maar de taal nog nooit hebt gestudeerd, is het een goed idee om wat basiswoordenschat in het Frans op te pikken. De apps voor het leren van talen zijn hier perfect voor. Ze zijn gratis, mobiel en verslavend. Ze gebruiken meestal een flashcard-achtige methode om je nieuwe woorden te leren en je vervolgens te ondervragen tot je een meester bent. Oh, en er zijn badges. Veel badges.

Luister naar de Franse radio

Er gaat niets boven het luisteren naar uren en uren Frans om het geluid van de taal in je hoofd te krijgen. Het maakt niet eens uit of je begrijpt wat ze zeggen. Zet France Info aan voor nieuwsbulletins, Binge Audio voor een inzichtelijke discussie of Les Odyssées voor een beetje geschiedenis (gericht op kinderen van 7-12 jaar).

Lees een Franse krant

Lezen is een geweldige manier om thuis Frans te leren als je de moeite neemt om elke dag een beetje te lezen. Een krant is daar perfect voor. De artikelen zijn niet te lang, en je kunt dingen vinden over verschillende onderwerpen. Kies elke dag een artikel uit de websites van Le Monde of Libération en werk je er doorheen. Google Translate is geweldig voor als je vast komt te zitten, maar probeer het eerst zelf uit te werken. Voor een gemakkelijker leesbare uitdaging, probeer deze gratis nieuwssite voor Franse kinderen.

Kijk naar Franse tv-programma’s en films

Beginners kunnen de ondertitels in hun eigen taal aanzetten. Als je meer zelfvertrouwen hebt, kijk dan met Franse ondertitels of helemaal niet! Er is geen betere manier om idiomen op te pikken (en te vloeken) dan door naar Franse TV te kijken. Hier zijn een paar goede Franse programma’s op Netflix om u op weg te helpen.

Praat met mensen in het Frans

Wanneer je jouw klaar voelt om te beginnen met spreken (of tekst chatten) in het Frans, zijn er tal van gratis apps om uit te kiezen. Met Speaky en HelloTalk kun je een account aanmaken en binnen enkele minuten beginnen met chatten met wie er online is, maar er zijn ook apps zoals Tandem waar je kunt zoeken naar een meer permanente partner om je Frans mee te oefenen.

Plan je droomtrip naar Frankrijk!Lees meer