GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 redenen om dol te zijn op Tamarindo (Parel van Costa Rica)

10 redenen om dol te zijn op Tamarindo (Parel van Costa Rica)

Hablas español? Wil je graag Spaans leren? Wil je, je taalreis combineren met adembenemende natuur en een unieke chille sfeer, dan raden we je aan om andere plaatsen te overwegen dan je nu waarschijnlijk doet. Playa Tamarindo, een badplaats in het noorden van Costa Rica langs de Grote Oceaan, is een geheime parel voor Spaanse taalstudenten. In deze blogpost zal je ontdekken waarom wij er zo dol op zijn, en waarom jij dat ook zal zijn!

1. Een joviale samenleving

In deze kleine badplaats kennen de locals elkaar allemaal zeer goed. Mensen van allerlei achtergronden mixen met elkaar: locals, expats, studenten, reizigers… en veel bezoekers ervaren een sfeer van samenhorigheid als ze de “Ticos” leren kennen. Ticos? Zo noemen de Costa Ricanen zichzelf. De inmiddels beroemde Costa Ricaanse uitdrukking “pura vida” is typerend voor deze levensstijl en betekent geen zorgen, geen gedoe en geen stress. Ticos weten dat dit de allerbeste manier is om van het leven te genieten en gelukkig te zijn.

En er is méér om fan van te zijn: het leven zonder haast, gecombineerd met een sterk gemeenschapsgevoel en een flinke dosis vitamine D heeft het Nicoya-schiereiland, waar Playa Tamarindo op gevestigd is, zelfs omgetoverd tot een plek in een van ‘s werelds Blue Zones, waar locals extreem lang leven.

2. De Spaanse taal en cultuur

Als je in Tamarindo bent, leer je niet alleen relaxen maar leer je ook het lokale Spaanse accent en de lokale straattaal. Deze taal heeft méér woorden voor “regen” dan je je ooit zou kunnen inbeelden. Je wint bonuspunten voor het gebruik van de woorden pelo de gato (miezerregen), baldazo en aguacero (stortregen) en temporal (flinke regenval die dagenlang aanhoudt).

3. Strand. Strand. En nog eens strand.

Tamarindo heeft zowel aan de noord- als zuidkant stranden van wereldklasse. Aan Langosta, Avellanas, Pieta, Minas, Flamingo en Conchal kun je het zand tussen je tenen voelen. Fun fact: aangezien Costa Rica tussen de Caribische Zee en Grote Oceaan in ligt, kun je in dit land zowel de zonsopgang als zonsondergang vanaf het strand bekijken. Merk dat de lessen voorbij zijn als de zon ondergaat in de Grote Oceaan, of ga vroeg je bed uit om in het weekend de Caribische glinstering te zien opkomen. Waar je ook voor kiest, ze vinden allebei elke dag plaats, dankzij de locatie van Costa Rica zo dicht bij de evenaar.

4. Surfen en avontuurlijke activiteiten

Met maar liefst 1289 kilometer aan Costa Ricaanse kust is er altijd wel een plek die je nooit zult vergeten. Tamarindo is een ideale locatie om te leren surfen, dankzij de vele surfscholen, consistente golven en warme Centraal-Amerikaanse wateren, waardoor je geen wetsuit nodig hebt.  Aan land is Playa Tamarindo bovendien een geweldig startpunt voor avontuurlijke sporten. Ga mee op een canopy-excursie, zodat je langs de toppen van het regenwoud tokkelt, ga kajakken, raften, paardrijden, snorkelen, diepzeeduiken, klifduiken of rijd met een mini All Terrain Vehicle (ATV) op roadtrip over het strand en door het regenwoud. Kortom je zal je nooit vervelen.

5. Tamarindo, Tropisch Fruit, Empanada’s…

Ga niet alleen naar de geweldige reguliere restaurants, maar bezoek ook eens een “soda”. Dit is een informeel restaurants waarin rijst en bonen wordt geserveerd, evenals gefrituurde empanada’s, gallo pinto (een gefrituurde combinatie van rijst en zwarte bonen), casado (met weegbree, vlees, kaas, rijst, bonen, tortilla’s en andere ingrediënten) en patacones (knapperig gefrituurde weegbree). En vergeet de immense hoeveelheid tropisch fruit in Tamarindo niet. Haal een sapje met papaja, mango, carambole, avocado en guanabana voor een tropische traktatie.

6. …en koffie!

Dankzij Costa Rica’s rijke ecosysteem en de combinatie van veel regenval, bergen, goede bodem en koele lucht vind je hier internationaal vermaarde koffie in overvloed. De Tarrazú-boon is een van de beste ter wereld. Dus laat je gaan: haal een kop koffie voor jezelf tijdens het studeren. Of geniet van een heerlijk kopje koffie tijdens de zonsopgang, je kan de dag niet beter beginnen

7. Buitengewoon weer en adembenemende natuur

De naam vat het al perfect samen. “De rijke kust” telt meer dan 121 actieve vulkanen, indrukwekkende regenvallen, warme zon en prachtige stranden. In Costa Rica kan het op dezelfde dag winderig aanvoelen op de stranden, koel in de bergen of droog en heet in de Northern Plains. In Tamarindo is het echter het hele jaar door een graad of 27 en zonnig, met een lage luchtvochtigheid en slechts een kwart van de regen die in andere delen van Costa Rica valt. Ja, ik wil ook meteen op het vliegtuig springen richting Tamarindo.

8. Niet veel bagage nodig

Tamarindo is een tropische kustplaats, dus neem shorts, boardshorts, T-shirts, sandalen, een hoedje en lichtgewicht jurkjes mee. Plus wandelschoenen voor als je op pad gaat, iets leuks voor als je uitgaat en een lichte regenjas voor als je in het regenseizoen op reis gaat. Maar je kunt zware kledingstukken dus met een gerust hart thuislaten.

9. Fauna wordt beschermd

Ongeveer 5 procent van alle dieren in de natuur wereldwijd (inclusief meer dan 10 procent van de vlinders) komen uit het kleine Costa Rica. In de lucht fladdert een regenboog van negenhonderd vogels rond, waaronder toekans, papegaaien, ara’s en 53 soorten kolibries. Lager bij de grond vind je luiaards, apen, krokodillen, schildpadden, otters en hagedissen. In Costa Rica kun je onmogelijk géén dieren zien. Maar je kunt natuurlijk op excursie gaan om de mooiste dieren te zien, zoals de emotionele vrijlating van babyschildpadjes in de Reserva Tortuga.

10. Natuurparken en natuurgebieden

Costa Rica telt meer dan honderd beschermde natuurgebieden. Ben je in Tamarindo, ga dan naar de Tamarindo Wildlife Refuge, die is ontwikkeld ter bescherming van krokodillen en brulapen. Plan ook een trip in naar het nationale park Corcovado, wat de plek met de meeste biodiversiteit ter wereld schijnt te zijn. Andere aanraders zijn Caño Negro National Wildlife Refuge – een waterrijk gebied vol krokodillen, vogels, hagedissen en apen – en Monteverde Cloud Forest Reserve: een berggebied in de wolken met geweldige canopytours op bijzondere luchtbruggen.

Wil je Spaans leren en Tamarindo ontdekken?Ga op taalreis met EF naar Costa Rica!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer