Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 manieren om alles uit de herfst te halen

5 manieren om alles uit de herfst te halen

Het mooie weer en de zongebruinde huid worden vervangen door schoolbanken of werktelefoontjes. Maar dit betekent niet dat het gedaan is met plezier maken. Integendeel, er is geen betere periode dan de herfst om te gaan reizen en vrienden te maken. Ontwikkel deze herfst vaardigheden die jouw leven en carrière een boost geven.

Waar wacht je nog op? Hier zijn 5 manieren om deze herfst echt fantastisch te maken.

1. Maak een reisplan

Er is geen betere manier om te genezen van je after-summer-dip dan door een nieuw reisje te plannen. En er is geen beter moment om de wereld te ontdekken dan in de herfst: het is minder druk, er zijn betere aanbiedingen en zelfs het weer is nog redelijk goed. Onderstaande bestemmingen vinden wij top om te bezoeken tijdens de herfst.

Rome: Eens de toeristen en de hoge temperaturen verdwenen zijn, wordt Rome weer een beetje zichzelf. Reizen naar deze prachtige Italiaanse hoofdstad in de herfst of de winter is een echte aanrader. De musea en kerken worden niet overrompeld door toeristen en de hotelkamers zijn een stuk goedkoper.

Madrid: Spanje staat niet voor niets bekend als een zomerse vakantiebestemming, maar als het aankomt op het ontdekken van de diverse en multiculturele hoofdstad reis je beter in de herfst. Door de iets lagere temperaturen is het aangenamer om de stad te voet te ontdekken. Op deze manier passeer je verschillende plaatsen waar je van het geweldige eten kan proeven en diverse musea waar je de Spaanse cultuur kan opsnuiven. Ga zeker ook op zoek naar enkele vriendelijke locals om je Spaans mee te oefenen.

Parijs: Parijs wordt de stad van de liefde genoemd, maar er is werkelijk NIETS romantisch aan zweten van de warmte en gigantische groepen toeristen. Om te genieten van het beste wat deze ongelooflijk romantische stad te bieden heeft, ga je er beter in het najaar naartoe. De komende maanden vormen het ideale moment om te vertoeven op de prachtige boulevards, de Franse keuken te ervaren in de legendarische bistro’s, de musea van wereldklasse te bezoeken en te shoppen in de superhippe boetiekjes.

Londen: deze coole hoofdstad is elk seizoen geweldig, maar ook hier biedt de herfst je de kans om écht te genieten van wat deze plek zo geweldig maakt: uitstekende musea, bijzondere winkels, cultuur en oprecht fascinerende geschiedenis. Sla zeker Oxford Street niet over voor de grote merken, Buckingham Palace voor wat koninklijke magie, het British Museum voor wat geschiedenis, de National Gallery voor fantastische kunst en East End voor hippe straatcultuur en geweldige gerechten.

Tokio: nóg een stad die echt zichzelf is in de herfst. De bladeren aan de bomen in de vele parken in Tokio zijn dit seizoen prachtig! En naarmate de temperaturen dalen, wordt het veel plezieriger om de mooie kanten van het stadsleven te ontdekken. Gebruik de metro, zoals de locals, of neem de razendsnelle trein om als een kogel naar nabijgelegen steden zoals Osaka en Kioto afgevuurd te worden. Eet jezelf gek in de duizenden restaurants van wereldklasse overal in de stad, ga shoppen in de beste elektronicawinkels die je ooit zal vinden en leer de locals en de lokale cultuur kennen bij het Keizerlijk Paleis of het Robot Restaurant (twee TOTAAL verschillende kanten van Japan, geloof ons).

New York: misschien wel de ultieme herfsthoofdstad. Alleen al de kleurrijke bladeren aan de bomen in Central Park zijn de reis waard! Maar de bezienswaardigheden en winkels die deze plek tot een van de spannendste steden ter wereld maken, natuurlijk ook. Vergeet niet het Empire State Building te bezoeken, ga shoppen in SoHo, slenter over de Brooklyn Bridge en breng veel tijd door in de bijzondere stadsparken om te genieten van de geuren en kleuren van de herfst.

2. Neem jezelf voor om een nieuwe vaardigheid te leren

Dit is het perfecte moment om een nieuwe vaardigheid toe te voegen aan je cv. Nu je meer tijd hebt om te leren, is de herfst het perfecte moment om bijvoorbeeld een nieuwe taal te leren (of een taal die je al kent, beter te leren spreken) om zo je kansen op een betere baan of een beter salaris te vergroten. Het kan het begin zijn van een leven waarin je de wereld ontdekt en allerlei grenzen verlegt. Geloof ons: we weten er alles van!

3. Ga op roadtrip

Heb je geen zin om naar verre steden te reizen om op avontuur te gaan? Ontdek dan je eigen land per auto met een paar vrienden of bezoek plekken in onze buurlanden. Dankzij de lagere temperaturen, prachtige natuur en rustigere wegen is dit het perfecte moment om je omgeving per auto te verkennen.

4. Focus op je vrienden

Jullie zijn allemaal teruggekeerd van zomervakantie en op zoek naar iets leuks om samen te doen. Als de hierboven genoemde roadtrip niet echt jouw ding is (of als je geen auto hebt), ga dan de natuur in en overweeg samen een spannende nieuwe activiteit te doen. Je kan gaan bergbeklimmen, mountainbiken, paardrijden of kamperen. Je kan ook een weekend plannen om naar een filmfestival of cultuurfestival in de omgeving te gaan. Het zijn allemaal leuke manieren om samen iets te leren en nog hechter te worden.

5. Focus op studeren

Zit je nog steeds achter de schoolbanken? Gebruik dit seizoen dan om je opnieuw te focussen op je studie en het jaar dat voor je ligt goed te plannen, nieuwe vaardigheden te leren of nieuwe lessen te volgen over onderwerpen die je interessant vindt/die je cv naar een hoger niveau tillen. En zelfs wanneer je niet meer studeert, is dit het moment om een avond- of onlinecursus te gaan doen over een onderwerp dat je interessant vindt. Dit kan dan bijvoorbeeld een taalcursus zijn die je s’avonds volgt of misschien zelfs een korte taalcursus in het buitenland (als je een échte uitdaging wil, kies dan voor Chinees of Arabisch).

Zin om een taal te leren in de herfst?Ga op taalreis met EF!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen