Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om Engels te leren in Nieuw-Zeeland

10 redenen om Engels te leren in Nieuw-Zeeland

De indrukwekkende Maori-geschiedenis, de prachtige natuur, de vele extreme sporten en het Brits-Engels met een leuk vleugje Kiwi: al die factoren maken van Nieuw-Zeeland een inspirerende en leuke plek om Engels te leren.

1. De Kiwi’s

Kiwi is de bijnaam voor geboren Nieuw-Zeelanders, wat voortkomt uit hun nationale symbool, de kiwi-vogel (dus niet het stukje fruit!). De locals zijn extreem relaxed, vriendelijk en gastvrij en zijn dol op het buitenleven en extreme sporten. Dit is dus een gemakkelijke plek om te studeren, aangezien je hier snel gesprekspartners vindt en zo elke dag je Engels kan oefenen.

2. Kiwi-taal

Kiwi-Engels is een grappige en charmante mix van Brits-Engels en lokale Maori-woordenschat. Kiwi’s hebben zelfs hun eigen woorden bedacht, zoals “jangels” (slippers), “dunny” (toilet) of simpelweg “ta” om iemand te bedanken (in sommige Britse dialecten gebruiken ze dit ook!). Ook zal je woorden tegenkomen als “kia ora” (uitgesproken als key-or-a”), wat Maori is voor hallo of een “Tiki tour”, wat een mooie of langere route is naar een bepaalde bestemming.

3. De rijke Maori-cultuur

Hoewel ze in het verleden opzij werd geschoven, is de Maori-cultuur opnieuw een belangrijk onderdeel van de Nieuw-Zeelandse identiteit geworden en een echte bron van trots. De inheemse ‘tangata whenua’ belandden vanaf hun Polynesische vaderland op de eilanden en inmiddels is 15 procent van de Nieuw-Zeelanders een afstammeling van de Maori. De beroemde Maori-dans ‘Haka’, die beroemd is geworden door het All Blacks-rugbyteam, maakt op iedereen een grote indruk door z’n kracht, originaliteit en eenheid.

4. Uitstekend onderwijs

Nieuw-Zeeland heeft een van de beste onderwijssystemen ter wereld. Acht van de nationale universiteiten staan zelfs in de QS World University Rankings, waaronder de University of Auckland en de University of Otago. Als je langer dan een paar maanden in Nieuw-Zeeland wil blijven, dan is het een perfect idee om eerst je niveau Engels te verhogen en je daarna aan te melden voor een bachelor of master aan een van de lokale universiteiten.

5. Extreme sports

Nieuw-Zeeland is waarschijnlijk de beste plek ter wereld om je innerlijke daredevil wakker te schudden. Je kunt hier skydiven, bungeejumpen, canyoningen, raften, jetboaten, ziplinen, … om maar een paar dingen te noemen die je buiten het klaslokaal kan doen. Bovendien is de prachtige setting van al die adrenaline-opwekkende sporten ook nog eens een fijne bonus.

6. Rugby

De eerste officiële rugbywedstrijd vond hier plaats in 1870 en sindsdien wordt rugby als nationale sport gezien. Nieuw-Zeelanders zijn heel trots op hun superteam, de All Blacks. Samen een rugbywedstrijd kijken is een van de beste – en leukste – manieren om de Kiwi-cultuur beter te leren kennen.

7. Spectaculaire natuur

De Nieuw-Zeelandse natuur biedt je alles wat je zoekt! Gaande van lichtgevende grotten, indrukwekkende gletsjers, mooie zandstranden, eeuwenoude bossen en prachtige berguitzichten tot fascinerende vulkanische landschappen. Wie het Noorder- en Zuidereiland ontdekt, roept waarschijnlijk regelmatig “wauw” en zal na elke bocht weer onder de indruk zijn. Het land is vrijwel gemáákt om doorheen te reizen en het is waarschijnlijk een van de beste plekken ter wereld voor een roadtrip met je vrienden. Nogmaals: we kunnen echt geen betere manier bedenken om je vakanties door te brengen ….

8. Unieke dieren in het wild

Veel zoogdieren en vogels in dit deel van de wereld komen nergens anders voor. De kiwi-vogel is een van deze unieke schepsels en is dan ook het symbool van dit land geworden. Verder kan je hier de kleinste dolfijnensoort ter wereld (de popoto), alpinepapegaaien, geeloogpinguïns, dwergpinguïns, houtduiven, pelsrobben en nog veel andere typisch Nieuw-Zeelandse dieren vinden.

9. Heerlijk eten en heerlijke koffie

Net zoals hun Australische buren staan de Kiwi’s bekend om hun voorkeur voor lekker eten en goeie koffie. Bestel alvast een “flat white” in je lokale koffietentje op weg naar je les. Vergeet zeker niet om ook lokale heerlijkheden als kawakawa-thee, hokey pokey-ijs en Manuka-honing te proeven.

10. De beste plek voor de zonsopgang

Wilde je altijd al de eerste ter wereld zijn die de zon ziet opkomen? In Nieuw-Zeeland kan je dit item afvinken van je bucketlist. De East Cape is de eerste regio ter wereld die de zon begroet (tijdens de vroege maanden van het jaar: in de latere maanden ligt dit punt noordelijker).

Wil je graag nog wat meer weten over Nieuw-Zeeland, dan vind je hier nog enkele leuke weetjes.

Ben je klaar om Nieuw-Zeeland te gaan verkennen?Ga op taalreis met EF!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenleven