Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 tips om je thuis te voelen in het buitenland

10 tips om je thuis te voelen in het buitenland

Om het meeste uit je studies, je stage of je buitenlandse werkervaring te halen, moet je niet alleen de taal leren en hetzelfde doen als de lokale bevolking – je wilt ook op een plek leven die als een thuis weg van huis voelt. Je kamer zou moeten schreeuwen: “Kijk, iedereen! De persoon die hier woont is comfortabel, en hier is het interieurontwerp om het te bewijzen.” En maak je geen zorgen, zelfs als je niet van decoreren houdt, kun je nog steeds een huiselijke sfeer creëren met een paar eenvoudige (en goedkope) trucs.

1. Creëer een leuke ruimte

Wat is de eerste regel om van je tijdelijke verblijfplaats een echt thuis te maken? Maak er een plek van waar je graag tijd in wilt doorbrengen – als je altijd het huis moet verlaten om te studeren of te ontspannen, zal je kamer of appartement nooit als je thuis voelen. Studenten willen misschien de meubels verplaatsen om een ruimte te creëren waar ze huiswerk kunnen maken terwijl boekenwurmen een paar kussens willen voor een gezellige leeshoek.

2. Versier je nieuwe thuis

Een huis is geen thuis omdat de gordijnen overeenkomen met de lakens die bij de kaarsen passen en het potpourri aanvullen. Alles draait om dingen die een sentimentele waarde hebben, je persoonlijkheid of je passie: minder is meestal meer en een cool decoratief object of een foto kan de truc al doen. Verder is het ook de perfecte gespreksstarter wanneer je mensen uitnodigt. Bovendien kan je het altijd terug mee naar huis nemen als het ultieme souvenir. Indien je inspiratie nodig hebt raden we het je aan om op Pinterest te gaan!

3. Hang foto’s op

Soms blijf je niet lang genoeg op een plek om je innerlijke binnenhuisarchitect te vinden, of mag je gewoon niet naar je hartenlust decoreren – bijvoorbeeld als je in een Airbnb of een hotel verblijft. Maar zelfs dan kan het plaatsen van enkele foto’s van je vrienden en familie in een mum van tijd een persoonlijk tintje toevoegen.

4. Voeg wat groen toe

Wat laat nu echt zien dat je kamer een thuis is? Een plant. Je kan zelfs je nieuwe groene vriend een naam geven en er je nieuwe studiemaatje van maken. Als je je zorgen maakt over de watertaken, koop dan gewoon wat verse bloemen of een plastic plant die je enkel af en toe moet afstoffen.

5. Berg je koffers op

Een kenmerk van reizen is de aanwezigheid van een koffer. Als je uit een koffer leeft, zal dit je een paar keer per dag eraan doen herinneren dat je op reis bent. Een eenvoudige manier om je meer thuis te voelen, is daarom gewoonweg je kledij uitpakken en de koffers wegleggen.

6. Houd het netjes

Afhankelijk van je hoe netjes je bent is deze tip misschien net ietsje minder leuk: probeer je huis zo netjes en schoon mogelijk te houden. Terug kunnen keren naar een min of meer vlekkeloos appartement met een bed dat opgemaakt is maakt deel uit van de reden waarom het zo leuk is om in een hotel te verblijven.

7. Luister naar de muziek

Een uitstekende manier om je thuis nog gezelliger te maken is door middel van muziek: het maakt niet uit of je met een koptelefoon of luidsprekers luistert, zolang je maar naar je favoriete afspeellijst kan luisteren wordt alles al meteen beter waar je je ook bevindt op dat moment.

8. Ruik de geuren

Waarom zou je niet gewoon je ‘hoofdkwartier’ personaliseren voor alle zintuigen? Koop een paar geurkaarsen of luchtverfrissers die naar jouw smaak heerlijk ruiken maar check eerst met je kamergenoten of het oké is voor hun. Een vertrouwde en favoriete geur kan wonderen doen als het gaat om je ergens thuis te voelen.

9. Schep op

Een groot deel van het creëren van een sociaal leven weg van huis is leuke dingen doen met je nieuwe vrienden zoals bijvoorbeeld ze uitnodigen voor een etentje op je appartement. Je hebt tenslotte al veel tijd geïnvesteerd in het verfraaien van je woning, dus nu is het tijd om het te laten zien. Ook is het belangrijk om wat foto’s te trekken of een video te maken van je appartement om zo je nieuwe verblijf aan je vrienden en familie thuis te kunnen laten zien. (Dit soort evenementen zijn ook altijd een goede gelegenheid om je kamer nog eens schoon te maken en ervoor te zorgen dat alles er perfect uitziet)

10. Ga naar buiten en verken de stad

Nu is het tijd om je gevoel van thuis naar het volgende niveau te brengen – de buitenwereld. Verken je buurt en vind een café, fitnessruimte, bioscoop, restaurant of park dat je (tijdelijke) gelukkige plek kan zijn. Zo heb je altijd een aantal opties als je nood hebt aan een andere omgeving of als je heimwee hebt.

Voel je overal ter wereld thuisKom meer te weten

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen