Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen plekjes in Toronto

10 verborgen plekjes in Toronto

Toronto is bij het grote publiek bekend om z’n prachtige natuur, ondernemende sfeer en creative community. Toch zijn er veel verborgen plekjes in deze grote Canadese stad waar de locals erg gek op zijn. Met onze tips ontdek je 10 verborgen plekjes en leer je Toronto op een hele verassende manier kennen.

  1. The Vog Vault

Een van de meest instagran-waardigen plekken van Toronto is te vinden achter in de Fluevog-schoenenwinkel in Queen Street W. Dit is een kleine ruimte dat ooit diende als kluis van de TB Bank. Nu is het totaal verbouwd en ingericht als vintage leeskamer, compleet met boekenplanken en een relaxte Victoriaanse sofa. Funny fact: de hele kamer is geheel gedraaid, de sofa en het tapijt hangen aan de muur en geweldige ‘anti-zwaartekracht’ foto’s kunnen zeer creatief geschoten worden.

  1. Scarborough Bluffs Beach

Beter bekend als ‘The Bluffs’. Dit 8 kilometer lange gouden zand strand is te vinden aan de oever van Lake Ontario. Het is een van de minder bekende stranden en volgens locals zelfs een van de mooiste. En het beste van dit alles? Dit natuurschoon ligt slechts op 20 à 30 minuten van downtown Toronto!

  1. Kensington Market

De Kensington Market is veel meer dan alleen een verzameling kraampjes: het bestaat uit een hele bohemian wijk vol met café’s, restaurants en winkels. Dit supercoole deel van het centrum van Toronto is vrijwel elke dag geopend, het hele jaar door. Wat is er te doen? Je kan er vintage kleding, kunststukken, duurzame cosmetica, bloemen, unieke sieraden en retro meubels kopen. Neem daarna vooral een kleine pauze om, onder het genot van een kop koffie of thee, de crazy marktdrukte te aanschouwen.

  1. Monkey’s Paw

Boekhandel Monkey’s Paw is echt uniek in Toronto. Je vindt hier bijzondere boeken uit de 20e eeuw. Ook is winkel gespecialiseerd in oude, zeldzame en opvallende exemplaren. Op deze interessante, gekke plek vind je ook de Biblio-Mat, een bekend automaat waaruit je voor $3 een willekeurig geselecteerd tweedehands verrassingsboek kunt kopen.

  1. Balzac’s Coffee

Bij Balzac’s Coffee in Liberty Village kan je op een van de mooiste plekken van Toronto genieten van een café au lait, s’il vous plaît! Ondanks dat er meerdere Balzac’s Coffee vestigingen zijn, kan je bij elk koffietentje genieten van een geheel eigen wijze intrichting ter ere van de lokale geschiedenis en cultuur van die locatie. Ook is de keten een ode aan typisch Frans design en Franse elegantie. Verder is de koffietent ontzettend duurzaam, met fairtrade-koffiebonen op ecologisch verantwoorde roosters!

  1. Warehouse

Warehouse is waarschijnlijk een van Toronto’s leukste plekken om lekker uit eten te gaan. Dit coole concept is de hemel voor studenten want elk gerecht op de menukaart kost slechts $5.95! Heb je zin in de chique Franse toast, een bord vol straattaco’s, of in een noedelsalades? Just order it! Het ziet er zowel van binnen als van buiten super mooi uit, met lampjessnoeren die tussen de bomen en aan het plafond hangen. Dankzij de lange houten tafels is dit ook nog eens de perfecte plek om met een groep naartoe te gaan.

  1. Redway Road Staircase

Het zit verstopt naast een drukke straat in Leaside, maar een houten trap die ooit een vluchtroute voor een rioolbedrijf onder in de vallei was, is nu een van Toronto’s fascinerende verborgen plekjes. De ingang is vanaf de weg niet goed te zien omdat dit verstop wit achter de bomen. De gekke geheime trap gaat meer dan tweehonderd treden omlaag door een prachtig bos. Ooit was ie blauw, maar nu zwaar verouderd. Het ontdekken van deze vintage trap voelt alsof je de stad verlaat en het verleden binnenstapt…

  1. Arthur Conan Doyle Room

Test je detective-skills en ontdek of jij het heiligdom van Sherlock Holmes kunt vinden in de Toronto Reference Library. De Arthur Conan Doyle Room is verborgen op de bovenste verdieping. Het staat vol met boekenkasten die van grond tot plafond gevuld zijn met exclusieve Doyle-boeken. Ook de houten vloeren en antieke meubels zijn specifiek uitgekozen om je het gevoel te geven dat je 221B Baker Street in Londen bent binnengestapt! Beter bekend als het appartement van het beroemde detectivepersonage.

  1. Weston

Als je het meest creatieve, mooiste en soms ook wel het meest bijzondere historische architectuur wilt beschouwen, moet je zeker een wandelingetje door de wijk Weston maken. Loop over boulevards vol oude bomen om delen van de buurt te ontdekken waarin prachtige oude kerken naast mooie oude bakstenen gebouwen staan. Weston heeft ’s zomers zelfs een geweldige boerenmarkt op zaterdag: dit is ideaal om wat verse perzik met slagroom te kopen of een maïskolf te proeven!

  1. Chester Hill Lookout

Een plek die de meeste locals in Toronto het liefst voor zichzelf zouden houden, is Chester Hill Lookout. De naam zegt het al: je hebt vanaf hier een fantastisch uitzicht over de stad en Don Valley. Dit uitzichtpunt ligt aan het einde van Chester Hill Road, vlak bij Broadview en Danforth. Wanneer je het grote astrologiewiel ziet dat op de grond is geschilderd, dan weet je dat je op de juiste plek bent! Dit is een prachtige en vooral bijzondere locatie om ’s avonds te bezoeken, want dan branden alle lichtjes in de stad. En het beste van dit verboregen plekje? Het is geheel gratis!

 

Ontdek de verborgen plekjes zelf!Ontdek meer

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen