Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 tips om snel Koreaans te leren

5 tips om snel Koreaans te leren

Voorspellen welke eigenschappen ons zullen onderscheiden op de toekomstige arbeidsmarkt wordt steeds moeilijker. Wat wel ongetwijfeld een concurrentievoordeel zal blijven, vooral in managementrollen, is het beheersen van vreemde talen en culturen, en de sociale vaardigheden en het begrip dat hierdoor ontwikkelt worden.
Koreaans is een uitstekende keuze als je je talenkennis wilt uitbreiden, aangezien de vraag naar de Koreaanse taal al een tijd stijgt samen met de wereldwijde groeiende populariteit van Koreaanse muziek (denk maar aan K-pop), tv en film.

Zo kan je snel Koreaans leren:

1. Raak vertrouwd met het unieke alfabet

Het Koreaanse alfabet, ook bekend als Hangul, wordt beschouwd als een van de gemakkelijkste Aziatische alfabetten om te leren. Dit fascinerende schrijfsysteem bestaat uit 24 letters met verbluffende combinaties en unieke groepeerstijlen die alle Koreaanse woorden vormen.
Het is zeker de moeite waard om tijd te steken in het leren van deze basisbeginselen. Hierdoor zal het daarna veel gemakkelijker zijn om de volgende stappen te nemen en te leren lezen, schrijven en je weg te vinden in Korea (als je naar Korea gaat – zie punt 4).
We raden je aan om enkele Hangul-tutorials op Youtube te bekijken om aan de slag te gaan. Daarna kan je overschakelen naar flashcards om ze allemaal te onthouden.

2. Geniet van de betoverende Koreaanse cinema

Als je nog steeds niet gehoord hebt dat de Koreaanse cinema een van de snelst groeiende is in de filmindustrie heb je tot nu toe onder een steen geleefd. Hier is een voorbeeld om alles even in perspectief te zetten: The Handmaiden, een thriller die in 2016 uitkwam en onmiddellijke universele aanhang kreeg, heeft nauwelijks de top 100-lijst in Korea gehaald. Enkele Koreaanse films die je zeker moet bekijken zijn onder andere Memories of Murder and The Host.
Omdat er zoveel Koreaanse films bestaan betekent dit dat er een ruim aanbod aan keuze is.We raden het je aan om minstens één of twee nieuwe films per week te kijken om je zo helemaal te kunnen onderdompelen in de taal en cultuur (naast het genieten van geweldige films).

3. Laat K-pop je inpalmen

Koreaanse films maakten de wereld al enorm nieuwsgierig naar de Koreaanse taal en cultuur. Dit werd enkel maar versterkt door K-pop (hier kan je onze korte inleiding over het genre lezen). Het begon allemaal met PSY die de wereld verslaafd maakte aan ‘Gangnam Style’. Vandaag de dag zijn er ook een hele reeks meer huidige en opwindende muziekgroepen die sindsdien populair zijn geworden niet alleen in Korea, maar overal ter wereld. Muziekgroepen die zeker de moeite waard zijn om te beluisteren zijn onder andere US-bound BTS, iKon en Red Velvet.
Koreaanse pop maakt een groot deel uit van de Koreaanse cultuur en is een rijke bron voor beginners die Koreaans leren. Daarom raden we het dus aan om een groot deel van je leertijd je onder te dompelen in alles wat K-pop te bieden heeft.

 

4. Ga naar het buitenland en deel je ervaring met de lokale bevolking

De beste manier om deze unieke taal te leren is door contact te maken met de lokale bevolking en alle expertise die zij bezitten te absorberen. Korea is een ongelooflijke mix van cultuur, geschiedenis en eten, en je zal dit pas echt kunnen waarderen als je daar woont en je taalvaardigheid dagelijks gebruikt.
We raden het je aan om minimaal 2-3 maanden te blijven en je in te schrijven voor een taalcursus als dit mogelijk is voor jou. Door je volledig onder te dompelen zal je het snelste de exotische en uitdagende Koreaanse taal leren.

5. Kijk meer tv

Wat begon als een manier om ondeugende kinderen te kalmeren, is nu een effectieve methode geworden om deze exotische taal te leren. Koreanen blijken een talent voor drama te hebben, en dit kan je zeker zien in hun talloze tv-series die iedereen over de hele wereld aantrekt.
Koreaanse drama’s (K-dramas) zijn een fantastische hulpmiddel om aan je wereld te ontsnappen en om je Koreaans vocab in het proces te verrijken. Boys Over Flowers, Master’s Sun, My Love from the Star, en The Heirs zijn een paar series die we zeker aanbevelen.

Studeer Koreaans met ons in SeoulKom meer te weten

Deel dit artikel

Laatste blogs van Talen