GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Backpacken vs. taalreis naar het buitenland: wat is een beter tussenjaar?

Backpacken vs. taalreis naar het buitenland: wat is een beter tussenjaar?

Reizen is misschien wel een van de beste dingen die je kunt doen met je tijd op deze aarde. Het opent je ogen voor nieuwe culturen, stelt je bloot aan fantastische nieuwe steden en landschappen en laat je kennismaken met interessante mensen – je leert ook veel over jezelf. Zowel backpacken als een taal studeren in het buitenland zijn briljante manieren om de wereld te zien, dus hoe bepaal je welke het beste bij je past? Gelukkig staan ​​we klaar om te helpen. Beschouw dit als je eigen pro’s en con’s lijst om jezelf te helpen uitzoeken hoe je jouw tussenjaar voor, tijdens of na de universiteit kunt besteden.

Nieuwe plekken ontdekken

Backpacken, letterlijk alles op je rug meenemen wat je nodig hebt voor een avontuur en niets meer dan dat, betekent dat je vrij bent om zonder grenzen te zwerven. Als het zo gemakkelijk is om in te pakken en ergens anders heen te gaan, hoef je niet langer op één plek te blijven. Het is de gemakkelijkste manier om een ​​bomvol reisavontuur te plannen en eindeloos nieuwe steden – en landen – te ontdekken zoals je wilt. Zonder verplichtingen die je naar een bepaalde plaats sturen, is de volgende bestemming geheel aan jou. Als je veel items op je bucketlist wilt afvinken, is backpacken een veilige en leuke manier om dit te doen.

Studeer je een taal in het buitenland, met lessen om bij te wonen en een gastgezin om naar huis te komen, ben je officieel gebonden aan één stad. Naarmate je taalvaardigheid en kennis van de stad verbeteren, begin je je een local te voelen. Je hebt je favoriete coffeeshop, vrienden om mee uit te gaan en een goed begrip van de cultuur.

Nieuwe mensen ontmoeten

Als gemeenschap behoren backpackers tot de vriendelijkste en meest gastvrije groep, altijd bereid om verhalen en reistips te delen over waar ze zijn geweest en waar ze naartoe gaan. Terwijl iedereen in verschillende richtingen beweegt, ontmoet je een buitengewoon aantal mensen tijdens je reis, vooral als je ervoor kiest om in de gedeelde slaapzalen te blijven. Daarnaast zal er bijna altijd iemand zijn die uit eten wil gaan of met je mee wilt welke wandeling, busreis of surftrip je ook hebt opgesteld.

Als het gaat om studeren in het buitenland, worden je klasgenoten een tweede gezin. Niets zegt meer over ‘binding’ dan van huis weggaan, een geheel nieuwe stad verkennen en de uitdaging aangaan om samen een nieuwe taal te leren. In vergelijking met backpacken zijn de vrienden die je ontmoet terwijl je in het buitenland studeert niet alleen je vrienden voor een nacht, ze zijn je vrienden voor het leven. En we hebben het nu alleen over onze klasgenoten: door je tijd op één plek te investeren, ontmoet je de lokale bevolking die je alle verborgen juweeltjes van de stad laat zien en je helpt je internationale netwerk uit te breiden. Over het algemeen, als je geïnteresseerd bent in het aangaan van een diepere band met je klasgenoten en de lokale bevolking, dan is studeren in het buitenland zeker iets voor jou.

Levensvaardigheden opdoen

Zowel als backpacker als student kom je gegarandeerd terug van je tussenjaar in het buitenland met een nieuwe set levensvaardigheden. In elk geval word je in een waanzinnige, opwindende omgeving gegooid, waar je heel snel moet leren hoe je met nieuwe mensen kunt communiceren, een nieuwe cultuur kunt navigeren en een nieuw leven voor jezelf in het buitenland kunt creëren. Jij hebt de leiding en je onafhankelijkheid schiet omhoog. Door je eigen tijd, vervoer, studies en sociale leven te beheren, keer je naar huis terug met meer vertrouwen in jouw vaardigheden. De extra bonus van studeren in het buitenland in je tussenjaar is dat je het ongelooflijke vermogen hebt gekregen om een ​​andere taal te spreken en te praten met een geheel nieuwe gemeenschap van mensen in hun moedertaal – iets dat toekomstige werkgevers en toelatingsfunctionarissen van de universiteit erg onder de indruk zal maken.

Maar ongeacht hoe jouw potentiële carrièremogelijkheden er daarna uitzien, het belangrijkste dat je moet bepalen bij het kiezen van hoe je jouw tussenjaar wilt doorbrengen, is wat je echt uit je tijd in het buitenland wilt halen. Wil je je bucketlist aanvallen, veel steden zien en veel mensen ontmoeten? Of wil je een nieuwe taal leren, vrienden voor het leven maken en de taal naast de lokale bevolking leven in een stad die je echt kent? Hoe dan ook, je mag reizen en, zoals ik in het begin al zei, dat zijn zo’n beetje de beste dingen die je kunt doen met je tijd op deze aarde.

Wil je meer weten over het leren van een taal in het buitenland?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer