GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 redenen waarom Portugees leren een goed idee is

10 redenen waarom Portugees leren een goed idee is

Op zoek naar een nieuwe taal die zowel mooi als nuttig is? Dan moet je echt Portugees leren. Heb je nog wat redenen nodig om helemaal overtuigd te zijn? In deze blogpost geven we je de 10 belangrijkste redenen om Portugees te leren.

1. Kom in contact met miljoenen native speakers

Portugal is misschien een relatief klein land, maar de taal schopt het tamelijk ver. Zó ver zelfs, dat Portugal niet eens meer de grootste thuishaven van Portugese native speakers is. In Brazilië wonen namelijk 207 miljoen mensen en de overgrote meerderheid van hen spreekt Portugees als moedertaal. Spreek je een aardig mondje Portugees, dan ben je dus helemaal klaar om naar het wereldberoemde carnaval in Rio te vertrekken.

2. Opvallende skill

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een tweede of derde taal te leren. Nochtans kiezen maar weinig van hen voor Portugees, alhoewel dat wereldwijd zo veel gesproken wordt. Wie vloeiend Portugees spreekt, heeft een streepje voor en valt op in de menigte.

3. Leer en leef in Lissabon

Portugals boeiende, levendige hoofdstad heeft alles wat je zoekt: warm, zonnig weer, een historisch stadscentrum, een pittoresk kasteel, kleurrijke huizen, een jonge gemeenschap, heerlijke vis en schaaldieren op elk menu en een groeiend aanbod qua kunst. Kortom: Lissabon is een fantastische stad als je een aantal maanden (of een jaar) de taal wilt leren.

4. Perfecte excuus om naar Portugal (of Brazilië) te vertrekken

Waarom zou je plots weer stoppen met het leren van een taal in het buitenland? Als je eenmaal vloeiend Portugees spreekt, is het fantastisch om voor onbepaalde tijd naar Portugal of Brazilië te verhuizen. Een baan en je weg in de lokale gemeenschap vinden is veel gemakkelijker, aangezien je zonder problemen met iedereen in je omgeving kunt communiceren. Ga bijvoorbeeld voor enkele jaren naar de prachtige Algarve, met de koele Atlantische Oceaan en eindeloos veel surfmogelijkheden voor de deur. Of ga naar Portugal om te genieten van de bruisende lokale cultuur.

5. Een gemakkelijke taal

Een taal leren is natuurlijk altijd hard werken, maar het Portugees is eigenlijk redelijk makkelijk om onder de knie te krijgen. Je hoeft bijvoorbeeld geen heel nieuw alfabet te leren, wat wel het geval zou zijn met Russisch, Japans of Arabisch. En het is zelfs extra makkelijk als je al Spaans of Frans spreekt: het Portugees heeft namelijk veel leenwoorden uit die talen. Bovendien heeft het dezelfde zinsstructuur als het Engels.

6. Een opstap naar nieuwe taal

Andersom ga je de andere Romaanse talen sneller kunnen oppikken, wanneer je Portugees leert. Ga na afloop aan de slag met Spaans, Italiaans of zelfs Roemeens en je merkt dat je andere talen die afstammen van het Latijns gemakkelijker in de vingers krijgt.

7. Hot op het internet

Aangezien er steeds meer Portugese internetgebruikers en in het Portugees geschreven webpagina’s zijn, is Portugees inmiddels de op vier na meest gebruikte taal op het wereld wijde web. Aanstormende content creators die foutloos Portugees kunnen schrijven, kunnen hun voordeel doen met alle nieuwe digitale mogelijkheden, inclusief het grote potentiële publiek (en alle potentiële werkgevers) voor jouw content, met name in Brazilië.

8. Verrijk je cv

Laat het hart van je toekomstige baas sneller kloppen door jouw cv, waarop een ongebruikelijke -maar veelgesproken- taal zoals Portugees staat. Deze taal onder de knie hebben is een bewijs dat je een goede student bent, maar ook dat je avontuurlijk bent. In bijna elke branche zullen werkgevers dol zijn op het feit dat jij fala Português.

9. Brazilië is een belangrijke economische hub

Sinds begin jaren 90 is Brazilië een regionaal economisch powerhouse geworden. Hoewel de groei de afgelopen jaren een beetje is afgezwakt, blijven internationale bedrijven nog steeds kantoren openen in Brazilië. Het spreken van Portugees is dus een steeds vaker gevraagde skill. Wil je werken op het plattland of wil je een baan waarin je met Braziliaanse handelspartners en leveranciers moet communiceren: met jouw indrukwekkende Portugese skills ben je overal op voorbereid.

10. Nieuwe vrienden

Wie een taal leert in het buitenland dompelt zich helemaal onder in dat land en alles wat er bij hoort. Met andere woorden, het is een snelle manier om een fantastische nieuwe vriendengroep te maken. Je klasgenoten en huisgenoten – maar ook die geweldige locals met wie je gaandeweg bevriend raakt – voelen als familie terwijl je een nieuw hoofdstuk in een nieuwe stad begint. Overdag samen leren, ‘s avonds samen oefenen, en tijdens je vrije tijd alle prachtige dingen die dit land te bieden heeft samen ontdekken.

Wil jij een taal leren?Ga op taalreis met EF!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis brochure.

Lees meer