Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Hoe moet je inpakken als een pro: 10 waardevolle tips van ervaren reizigers

Hoe moet je inpakken als een pro: 10 waardevolle tips van ervaren reizigers

Heb je ooit wanhopig je tas volgestouwd met een willekeurige set kleren een paar uur voordat je naar het vliegveld vertrok? Of heb je wekenlang nagedacht over welke schoenen je moet inpakken voor je taalreis?

Ja, het inpakken kan erg frustrerend zijn en ervoor zorgen dat het zweet je uitbreekt, vooral als je het vaak moet doen, maar het hoeft niet zo vervelend te zijn. Ik heb een aantal van EF’s meest ervaren reizigers gevraagd naar hun beste inpaktips! Ik heb een lijst van tien reizigers samengesteld die je je inpak skills naar een hoger niveau tillen. Voor je het weet, ben je aan het inpakken als een echte pro!

1. Tom: Carry on and keep it light

Pak de avond ervoor in, ongeacht de tijd dat je vliegt! Nog belangrijker, Keep. It. Light.!! Maak het hele inpak proces gemakkelijker door outfits en kledingstukken te kiezen die je op dat moment veel draagt in plaats van je hele garderobe te doorzoeken. Iets vergeten? Geen stress – onthoud dat de meeste dingen op je bestemming opnieuw gekocht kunnen worden (en als kleine bonus neem je een gloednieuwe winterjas, broek, of geweldig paar schoenen mee naar huis!)

2. Narae: Rollen, rollen en dan nog eens rollen

Probeer te reizen met een kleine koffer op wieltjes, en vergeet niet om je kleren op te rollen in plaats van ze op te vouwen. Het rollen van je kleren bespaart veel ruimte en helpt je kreukels te voorkomen. Gebruik voor, bijvoorbeeld, sieraden en je tandenborstel plastic wegwerphandschoenen om alles netjes op te opbergen. Het houdt alles gescheiden, opgeruimd en schoon!

3. Yaron: Layer up

Wil je nog een paar extra kledingstukken meenemen, maar past dit niet meer in je overvolle koffer? Het dragen van laagjes is je beste vriend! Trek gewoon een extra trui, T-shirt of jas aan en bespaar kostbare bagageruimte. Niet alleen zul je dankbaar zijn voor de extra outfit mogelijkheden wanneer je aankomt op je bestemming – je zult het ook niet koud krijgen in het vliegtuig!

4. Madeleine: Het zit allemaal in de voorbereiding…

Bereid je zorgvuldig voor zodat je alleen draagt wat je zeker zult dragen! Begin met het identificeren van je essentials! De mijne zijn: hardloopschoenen, zwemkleding, een zonnebril en een boek.

Vervolgens ga je naar outfits die je zult dragen tijdens je reis. Bedenk of dat ene rokje ook leuk staat bij een ander topje. Zo niet? Laat het dan thuis. Herevalueer alles een paar dagen laten en vecht tegen de verleiding om je koffer vol te proppen met impulsieve spullen die je eigenlijk niet draagt. Dit kan moeilijk zijn, vooral als je tas half leeg lijkt!

5. Kaisa: Zorg dat je altijd een back-up hebt

Hoewel het beter is om alleen met een handbagage te reizen, moet je soms langere tijd weg en heb je ook ruimbagage nodig. Zorg er in dat geval voor dat je altijd een kleine nooduitrusting meeneemt in je handbagage. Ideaal voor als je ruimbagage kwijt raakt!

Extra tip: Bewaar de zakjes die je krijgt als je nieuwe schoenen of tassen koopt. Dit is super handig om kleinere artikelen zoals sokken, ondergoed of zwemkleding mee in te pakken. En… Vergeet niet om een extra tas mee te nemen voor de vuile was!

6. Katya: Begin met de belangrijke benodigdheden

Begin altijd met de belangrijke benodigdheden: neem je paspoort, pinpas, credit card, telefoon & telefoon lader, koptelefoon en pijnstillers mee. Ga dan verder met zaken zoals je favoriete hakken – je weet nooit in welke vergadering, feestje of gelegenheid je “meegesleurd” wordt!

7. Linda: Mix and match

Het plannen van je outfits is essentieel! Kies kledingstukken die gemakkelijk kunnen worden gemixed (neutrale kleuren werken het beste). Vermijd oververpakking van zware voorwerpen, zoals laarzen en dikke truien. Door alles op je bed te leggen, kun je de outfit combinaties beter herkennen. Bekijk het weerbericht, en pak eventuele must-haves in voor waar je heen gaat (een regenjas, warme sokken of een licht linnen overhemd kan het verschil maken).

8. Sonja: Koop een reisformaat verpakkingsset

Ga je op een kort uitstapje en ben je van plan om alleen handbagage mee te nemen? Don’t worry – je hoeft niet allemaal mini verpakkingen te kopen om je waardevolle 200+ml huidverzorging/ douchebenodigdheden bij je te hebben. Ga gewoon naar de dichtstbijzijnde apotheek en koop een reisformaat verpakkingsset! Vul ze met genoeg inhoud om je door je reis heen te loodsen. Op deze manier verminder je ook de hoeveelheid plastic afval, omdat de flesjes herbruikbaar zijn. En zeg nou zelf, niets is droeviger dan vast te zitten met een flesje bodywash van het hotel tijdens je vakantie.

9. Danny: Less is more

Wees een minimalist – pak alleen de échte benodigdheden in! Zorg dat je je paspoort, telefoon, powerbank, tas en deodorant hebt en je bent ready to go… letterlijk! Houd het ook eenvoudig met kleding; één broek, een jurkje, een vouwbaar regenjasje, zwart/ witte sportschoenen, een trui en een t-shirt is meer dan genoeg! Als je ergens naartoe gaat waar het koud is, draag ik altijd die dikke jas en trui in plaats van het in te pakken – je bespaart daardoor mega veel ruimte.

10. Fin: Stapel alles binnenin al het andere

Ik heb één eenvoudige regel voor inpakken: stapel alles binnenin al het andere, net zoals je met een set Russische Baboesjka-poppen speelt. Doe je sokken in je schoenen; stop tassen in andere tassen; etc. Misschien een ongebruikelijke benadering van het inpakken, maar die extra ruimte kan later worden gevuld met allemaal spulletjes die je op je reis verzamelt. Maak plaats voor je nieuwe favoriete buitenlandse chocolaatjes; boeken en zonnehoed die je impulsief hebt gekocht in een schilderachtige winkel aan het strand.

Wil je een taal in het buitenland leren met ons?Lees meer!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen