GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

11 van de beste YouTube-kanalen om je te helpen om thuis Engels te leren

11 van de beste YouTube-kanalen om je te helpen om thuis Engels te leren

Elke dag gebruiken mensen over de hele wereld YouTube om zichzelf nieuwe vaardigheden aan te leren vanuit het comfort van hun eigen huis. Het is een fantastisch platform voor het creëren, delen en leren van vrijwel elke vaardigheid die je kunt bedenken, gratis! Het is ook zeer toegankelijk, alles wat je nodig hebt is een goede internetverbinding.

Dit maakt het een platform van onschatbare waarde voor het leren van Engels of een andere taal; je kunt op elk moment naar de lessen kijken of er virtueel in zitten, je kunt de video’s zo vaak als nodig is pauzeren, stoppen en opnieuw bekijken.

Er zijn talloze Engelse kanalen beschikbaar op YouTube, ik heb een aantal van mijn favoriete kanalen voor elk taalniveau uitgekozen, waaronder een aantal leuke kanalen speciaal voor kinderen!

Beginners

Speak English With Mr. Duncan

De zelfverklaarde Engelse verslaafde, Mr Duncan is gepassioneerd door de Engelse taal. Via zijn YouTube-kanaal – Speak English With Mr. Duncan – leert hij gratis Engels aan de wereld, drie dagen per week, live vanuit zijn huis in Engeland. Je krijgt veel uit zijn lessen; de video’s zijn leuk, makkelijk te bekijken en richten zich meer op de praktische taal en de manier waarop de taal wordt gesproken, in plaats van in de puntjes afgewerkt te geraken met grammatica. Zijn entertainende lessen omvatten een verscheidenheid aan onderwerpen gedurende de week, van natuur, straattaal, nieuws, mode en zelfs overlevingsinstinct.

Easy English

Niet zozeer lessen op zich, maar Easy English blijft een van de meest bruikbare leskanalen voor beginners. Elke video is voorzien van real-life gesprekken en interacties met Engelstaligen in real-life situaties. Mensen worden op straat geïnterviewd en krijgen eenvoudige vragen over hun dag of hun leven gesteld. Je leert de juiste uitspraak en raakt gewend aan het horen van de taal die door verschillende mensen wordt gesproken.

BBC Learning English

De BBC (British Broadcasting Corporation) is een Britse stichting – je zult het moeilijk hebben om een betere plek te vinden om Brits Engels te leren. Elke dag wordt er een nieuwe les gepubliceerd op het BBC Learning English channel, die elk ontworpen is om je te helpen effectief Engels te leren met behulp van een variëteit aan verschillende formaten.

Er is ook een super informatieve functie genaamd BBC News Review, waar verslaggevers actuele onderwerpen en verhalen bespreken en je laten zien hoe je de taal van de laatste nieuwsberichten in je dagelijkse Engels kunt gebruiken. De BBC Learning English website biedt een aantal fantastische hulpmiddelen voor leerlingen van alle leeftijden, inclusief kinderen.

Jennifer ESL

Jennifer is het soort lerares Engels dat je zou willen hebben; ze is geduldig, duidelijk en zeer bekwaam. Ze geeft les in Amerikaans Engels en publiceert regelmatig lessen en bronnen gegroepeerd in gebruiksvriendelijke, uitgebreide afspeellijsten op haar kanaal – Jennifer ESL. De lessen omvatten alle essentiële elementen van het leren van talen: luisteren, spreken, lezen, schrijven, grammatica, woordenschat, uitspraak en de Amerikaanse cultuur. Je leert ook samen met haar studenten, wat de lessen een intiem, klaslokaal gevoel geeft.

Gemiddeld niveau

EnglishClass101.com

Je gaat snel vooruit met EnglishClass101. Er zijn honderden videolessen om uit te kiezen, elk met onderwerpen die cruciaal zijn voor het leren van een taal. De lessen zijn over het algemeen snel en beter geschikt voor leerlingen met een goed algemeen begrip van de taal.

On the GO with EF

Het EF YouTube channel heeft een iets andere, maar zeer entertainende benadering van het leren van talen, in die zin dat het je meeneemt op een virtuele vakantie terwijl je leert. EF Vloggers reizen de wereld rond om je enkele van de beste steden te laten zien en onderweg te discussiëren over talen en cultuur. Je ontdekt LA with AngelinaCape Town with Maria, en Vancouver with Asia terwijl je de belangrijkste zinnen en woordenschat in de video’s leert.

VOA Learning English

Dit is een fantastisch idee van het internationale nieuws en de omroep, Voice of America. Hun VOA Learning English YouTube-kanaal moedigt je aan om Amerikaans Engels te leren met ondertitelde TV-nieuwsverslagen, met behulp van eenvoudigere taal en met een veel lagere snelheid te lezen. Je leert over de actualiteit en raakt vertrouwd met het kijken naar Engels nieuws, terwijl je tegelijkertijd je Engelse vaardigheden verbetert.

Gevorderd

Rachel’s English

Als je een manier zoekt om je uitspraak te verfijnen en natuurlijk Engels te spreken, dan is Rachel’s English iets voor jou. Rachel is een klassiek geschoolde operazangeres en een expert in Engelse uitspraak. Zoals ze zegt, het helpen van studenten bij het vinden van volledig zelfvertrouwen is haar passie – je zult enorm genieten van haar lessen!

Business English Pod

Wat gebeurt er als je verplicht bent om Engels te spreken op het werk? Bij vergaderingen en presentaties wordt vaak gebruik gemaakt van de taal die je normaal gesproken niet op straat gebruikt. Ga naar Business English Pod, waar de lessen gaan over complexe taalsituaties zoals “Hoe niet akkoord te gaan met ideeën”, “Hoe een aanbod te doen” en onderwerpen als financiën, rechten en de economie.

Taalonderwijs voor kinderen

British Council Learn English Kids

Learn English Kids from the British Council neemt een leuke en informatieve invalshoek voor het leren van talen voor kinderen. Video’s zijn er in verschillende formaten; je vindt er eenvoudige “How to” video’s, zoals “How to make popcorn” – allemaal door kinderen gepresenteerd – en geanimeerde kinderrijmpjes, liedjes en verhalen, perfect voor jongere kinderen. In feite, wat je leeftijd ook is, als je de taal leert, luister dan en zing mee met de rijmpjes in het Engels, want ze helpen het geheugen te verbeteren en te onthouden.

Fun Kids English

Fun Kids English is een briljant boeiend kanaal voor kinderen van alle leeftijden. Gemaakt door professionele leerkrachten, muzikanten en gepubliceerde kinderauteurs, zit het vol met educatieve geanimeerde Engelse video’s en aanstekelijke liedjes. Met elke week nieuwe video’s die worden gepost, is elke video ontworpen om kinderen te helpen leren over het alfabet, fonetiek, dieren, voedsel, kleuren, acties, transport, jobs en nog veel meer!

Door gebruik te maken van verschillende materialen kan het leren worden bevorderd, dus probeer naast het leren van je gebruikelijke taal minstens één video per dag te bekijken en je zult al snel een verbetering van je Engels opmerken.

Verbeter je Engels in het buitenland.Ontdek meer!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden