GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Check je Engels niveau

Check je Engels niveau

Je hebt jezelf waarschijnlijk al vaak afgevraagd hoe jouw Engelse vaardigheden zich verhouden tot die van anderen. Lig je voor of achter op mensen in je beroep, in je branche, in je klas of in je land? Je kunt de antwoorden op veel van deze vragen vinden in twee eenvoudige stappen:

  1. Als eerste moet je de EFSET doen, een gratis gestandaardiseerde Engelse test. Het kost je 50 minuten om je Engelse niveau te controleren en je krijgt een nauwkeurige meting van je Engelse vaardigheden. Scores zijn 0 tot 100 op de EF-schaal, maar je krijgt ook je score op de CEFR-schaal (A1 tot C2) die je kunt gebruiken op je CV. Nu je je score tussen 0 en 100 hebt, ben je klaar om jezelf met anderen te vergelijken.Vergelijk vervolgens je EFSET-score met de relevante internationale benchmarks. De EF EPI, die jaarlijks wordt gepubliceerd, en de bijbehorende rapporten geven je alle gegevenspunten die je nodig hebt om je Engelse vaardigheden te vergelijken met die van andere mensen zoals jij. Deze rapporten gebruiken dezelfde schaal van 0-100 als de EFSET-test die je in stap 1 hebt gedaan. Door datapunten uit deze drie rapporten samen te voegen en ze te vergelijken met uw EFSET-score, kun je zien waar je staat.

In het EF EPI-rapport vind je het gemiddelde Engelse niveau voor jouw land en de Engelse scores van mensen in jouw leeftijdsgroep, jouw geslacht, jouw regio en vaak ook in jouw stad. Aan de hand van deze algemene maatstaven kun je zien hoe jouw Engels zich verhoudt.

Met behulp van de gegevens van de EF EPI-c kun je jouw Engelse niveau vergelijken met het gemiddelde Engelse niveau in jouw branche, in bedrijven van de grootte van jouw bedrijf, of in jouw functieniveau. Er zijn geen gegevens over individuele bedrijven, maar dit rapport geeft enig perspectief op jouw kansen om een nieuwe baan te vinden, als dat iets is wat je overweegt.

Als je student bent, kijkt het EF EPI-s naar het niveau Engels van studenten van verschillende leeftijden in verschillende landen. Zoek de score van de groep die voor jou het meest relevant is en vergelijk jouw score daarmee.

Door deze tools, de EFSET en de EF EPI-rapporten, te combineren, heb je nu een duidelijker idee van waar je staat in het Engels. Als je boven het gemiddelde zit, gefeliciteerd! Je kunt dit in je voordeel gebruiken bij het kiezen van je studierichting, het zoeken naar werk of je positioneren voor een promotie. Als je een beetje achterloopt, maak je dan geen zorgen. Het is nooit te laat om je Engels te verbeteren!

Check je Engels niveau vandaagOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Test je Engels in enkele minuten

Lees meer