Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 10 beste Engelse apps om het nieuws te volgen

De 10 beste Engelse apps om het nieuws te volgen

Het is voor velen belangrijk om op de hoogte te blijven van het nieuws, ook het nieuws in het buitenland, maar wat als je nog geen vloeiend Engels spreekt en sommige berichten nog lastig te begrijpen vindt? Gebruik deze tien fantastische apps en om Engels te leren TERWIJL je het nieuws volgt.

1. BBC News / BBC World News

Engels dialect: Brits

De British Broadcasting Corporation (of kortweg BBC) is de oudste en grootste tv-zender ter wereld: er werken bijna 23.000 mensen. Het staat bekend om de neutrale positie die het tijdens z’n verslaggeving inneemt en de artikelen zijn gemakkelijk te begrijpen en vaak vrij kort. Bovendien bevatten de BBC-site en -app veel interessante video’s. Ook het BBC World News-kanaal is de moeite waard: het heeft dezelfde hoge standaarden en is bijna overal ter wereld beschikbaar.

2. Channel 4 News

Engels dialect: Brits

Als je dol bent op politiek, dan heeft het Britse Channel 4 hét nieuwsprogramma voor jou. Het is beroemd om z’n objectiviteit en heeft berichtgeving over onderwerpen die sommige andere Britse nieuwszenders laten liggen. Het taalgebruik is wat ingewikkelder, vanwege alle politieke en economische berichtgeving, maar als je wel van een uitdaging houdt is dat echt de moeite waard.

3. Sky News

Engels dialect: Brits

Dit Britse tv-kanaal is gebaseerd op het Amerikaanse format. Simpel gezegd is het wat luider en entertainender dan bijvoorbeeld BBC World News, maar dat betekent ook dat er niet zoveel ingewikkelde of controversiële onderwerpen aan bod komen. De taal is gemakkelijk te begrijpen en de presentatoren hebben verschillende Britse accenten, dus Sky News kijken is een geweldige manier om te ervaren hoe verschillend het Engels in het hele Verenigd Koninkrijk kan klinken.

4. Al Jazeera

Engels dialect: meerdere

Al Jazeera (Arabisch voor ‘het eiland’) is een tv-zender in Qatar die verslag doet van nieuws vanuit de hele wereld. De presentatoren komen ook uit alle hoeken van de wereld en hebben onder meer Britse, Amerikaanse, Australische, Zuid-Afrikaanse en andere accenten. Deze zender is dus een geweldige manier om verschillende dialecten te horen en een uniek perspectief op het internationale nieuws te krijgen.

5. Huffpost

Engels dialect: Amerikaans

Als je meer zin hebt in een wat relaxtere kijk op het nieuws, dan is HuffPost (voorheen Huffington Post) een van de populairste opties. De liberale politieke signatuur betekent dat het niet terugdeinst voor controversiële onderwerpen, terwijl er tegelijkertijd ook meer ‘entertainende’ content aan bod komt die varieert van tv-programma’s tot showbizz en alles daartussenin. Het taalgebruik is helder, simpel en leuk.

6. CNN

Engels dialect: Amerikaans

Hoewel dit niet het oudste Amerikaanse nieuwsnetwerk is, blijft CNN de hoeksteen van de berichtgeving in de VS en de rest van de wereld. Het was de eerste tv-zender met 24-uursprogrammering en herhaalt nieuwsbulletins vaak, zodat je je Engels kunt oefenen door opnieuw te luisteren naar dezelfde items en zinnen. Omdat CNN-presentatoren en –verslaggevers uit de hele wereld komen, is de zender geweldig om je luistervaardigheden mee te oefenen. Kijk ook zeker naar de CNN-website en –app: beide zijn uitgebreid en van goede kwaliteit.

7. Vice

Engels dialect: Canadees

Vice is een online en offline magazine dat het laatste wereldnieuws combineert met informele artikelen, grafische kunst, video’s en meer. De website ziet er supercool en helder uit en is simpel en fijn om te bekijken. Maar pas op voor de lokale versies in lokale talen, want je kwam hier voor het Engels, weet je nog?

8. Quartz App

Engels dialect: alle

Deze supercoole app stuurt je de belangrijkste headlines, waarop je kunt reageren als je meer informatie wilt ontvangen. Het is de perfecte manier om een goed overzicht te krijgen van de interessantste verhalen van die dag en tegelijkertijd je Engels te oefenen. De toon is heel informeel, dus ideaal als je nog wat moeite hebt met het begrijpen van moeilijkere nieuwsmedia. De app wordt meerdere malen per dag geüpdatetet, dus je kunt ‘m zowel ’s ochtends als ’s avonds bekijken.

9. Digital Spy

Engels dialect: Brits

Woon je in Groot-Brittannië, of droom je daarvan? Digital Spy is dé bron voor Brits entertainmentnieuws en legt met grappige en informele koppen uit wat er allemaal aan de hand is in de showbizz. Deze site is extra nuttig als je in Groot-Brittannië bent en wilt weten waar iedereen het over heeft.

10. The New York Times

Engels dialect: Amerikaans

Weinig nieuwsmedia zijn zo prestigieus als de wereldberoemde New York Times. Deze krant is opgericht in 1851 en voorziet Amerika en de rest van de wereld dus al meer dan anderhalve eeuw van het belangrijkste nieuws en uitgebreide uitleg daarbij. Hoewel alle studenten Engels ermee aan de slag kunnen, is het waarschijnlijk het meest geschikt voor wie al een aardig uitgebreide woordenschat heeft. Als je van old-school papier houdt, dan hebben we goed nieuws voor je: The New York Times is haast overal ter wereld in ouderwetse krantversie beschikbaar. Het is dé partner voor bij je ochtendkoffie.

Hoe goed is jouw Engels?Doe de test!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Talen