GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

De 14 beste reishacks voor de wereldreiziger

De 14 beste reishacks voor de wereldreiziger

Dat reizen geweldig is weten we allemaal. Maar jammer genoeg is reizen niet alleen leuk, het kan ook redelijk stressvol zijn. Steeds weer inpakken en zien dat je je spullen niet verliest wanneer je in een nieuwe omgeving terecht komt. Er komt een heleboel bij kijken! Maar no stress, wij hebben natuurlijk de 14 beste reishacks opgelijst die jou gaan helpen om zonder problemen je volgende trip te beleven. Van douchemutsen tot luiers, we gebruiken het allemaal. Start reading and enjoy!

1. Scan belangrijke documenten

Stel je voor, je staat dan eindelijk gepakt en gezakt op de luchtahven om te vertrekken maar kan opeens je paspoort nergens meer vinden. Een echte nachtmerrie! Scan of fotografeer daarom zeker je belangrijkste reispapieren, zoals je paspoort, identiteitskaart, visum, rijbewijs en hotelreserveringen. Stuur daarna de bestanden door naar jezelf, je ouders of iemand anders die je vertrouwt. Als er dan iets gebeurt, kan je makkelijk en snel aan je papieren. Het zal je een hoop tijd, hoofdpijn en geld besparen.

2. Voorkom lekkage in je koffer

Voorkom dat je shampoo- en douchegelflessen gaan lekken door tijdens het inpakken wat huishoudfolie te gebruiken. Leg een beetje folie over de opening van de fles, schroef de dop er weer op, en voilà! Zelfs als de dop tijdens de reis los zou komen te zitten, kan het niet zo’n puinhoop worden. Wil je extra zeker zijn van een droge kofferinhoud bij aankomst? Doe de flessen in een plastic zakje voordat je ze in je toilettas stopt.

3. Bel je creditcardmaatschappij

Neem voor je vertrekt ook zeker contact op met je creditcardmaatschappij en je bank en vertel ze waar je naartoe gaat en hoe lang je daar blijft. Hierdoor zullen ze je creditcard of bankkaart nooit blokkeren omdat ze denken dat iemand die heeft gestolen en ermee is gaan winkelen in Australië. Zorg er ook voor dat je de telefoonnummers meeneemt op reis, zodat je je kaarten kunt blokkeren voor het geval er iemand écht mee wil gaan shoppen in Australië terwijl jij in Miami bent.

4.Houd al je papierwerk bij de hand

Teurg naar je papierwerk. Je zult misschien niet overal wifi hebben, dus print al je tickets en boekingsbevestigingen. Als je al je spullen ook graag digitaal bij elkaar wilt houden, maak overal dan een screenshot van. Zo kun je alles terugvinden zonder daar een internetverbinding voor nodig te hebben.

5. Trek je zwaarste kleding aan

Iedereen heeft wel hetzelfde probleem als hij opreis gaat. Je koffer is te klein of te zwaar en je hebt nog extra ruimte nodig voor je souvenirs. Wat doe je dan? Trek je zwaarste jas, dikste trui en grofste schoenen aan op de dag van je vliegreis. Je jas kan fungeren als een fijn kussen en de rest kun je gewoon uittrekken zodra je zit.

6.  Stop het belangrijkste in je handbagage

Hier kun je al allerlei slimme inpaktips vinden. Maar wil je daar niet aan beginnen, onthoud dan slechts twee dingen: rol je kleren op om ruimte te besparen en stop je belangrijkste spullen in je handbagage, zoals opladers, een setje schone kleren en wat je nog meer nodig kunt hebben als je bagage vertraging heeft.

7. Ga op zoek naar de perfecte verstop plek

Luiers. Waarom heb je in godsnaam luiers nodig? Dit klinkt misschien gek, maar geloof me: de beste plek om waardevolle spullen zoals geld, sieraden of een paspoort te verstoppen zijn luiers of de verpakkingen van maandverband en tampons. Want juist omdat dat zo raar klinkt, zal niemand het er ooit gaan zoeken (en dat werkt ook voor snoep dat je niet met anderen wilt delen).

8. Verspreid je bezittingen

Natuurlijk is het ook niet slim om al je bezittingen op die goede verstopplek te gaan bewaren. Want als je het kwijtraakt of het gestolen zou worden, dan ben je alles in één keer kwijt. Om dat te voorkomen draag je zo’n (ietwat oncool maar wel heel praktisch) heuptasje, leg je wat noodgeld in je schoenen, stop je je creditcard niet in je portemonnee, enzovoort. Zorg er alleen voor dat je alles wel weer kunt terugvinden als je het nodig hebt.

9. Vul die waterfles

Steeds nieuwe flesjes bronwater kopen is niet alleen zonde van het geld, maar ook van het plastic. Stop daarom een lege of herbruikbare fles in je tas en vul die als je voorbij de security check bent. Je zal er ook nog eens geld mee besparen.

10. Plak er een sticker op

Als je een ‘fragile’-sticker op je koffer plakt, wordt er niet alleen voorzichtiger mee omgegaan maar wordt het in het vliegtuig hopelijk ook boven op de bagagestapel gelegd. En daardoor na aankomst als eerste op de bagageband gelegd. Zo win je de eeuwige bagage-ophaal-race!

11. Gebruik de badmutsen

Wie gebruikt er in godsnaam die vreemde badmutsen van het hotel? Wel, slimme reizigers. Deze onmodieuze hoofddeksels zijn namelijk perfect om je vieze schoenen in je koffer te bedekken en zo de rest van je bagage schoon te houden.

12. Verdwaal nooit, maar vind altijd de weg

Wil je niet de overduidelijke “toerist” uithangen die rondloopt met een reisgids en een kaart? Download dan de Google Maps van jouw route en sla ze op op je telefoon. Zo zie je er nooit (te) verdwaald uit.

13. Let op tv’s

Ben je je adapter vergeten, verloren of kwijtgeraakt? Kijk dan eens naar de achterkant van een tv of dvd-speler. Die bevat vaak een usb-poort waarin je je telefoon en andere gadgets kunt opladen. Slaap je in een hotel, vraag dan bij de receptie om een oplader. Met een beetje geluk hebben ze een extra exemplaar dat jij kunt gebruiken.

14. Ruik als een miljonair

Iedereen die enige tijd op reis gaat kent het: je bagage gaat waarschijnlijk een beetje muf ruiken. Zeker als je een paar weken gaat backpacken. Maar dat voorkom je met dit simpele trucje: stop droogtrommeldoekjes of een stukje zeep (bedankt, hotelbadkamer!) in je bagage. Zo ruiken je spullen in een mum van tijd weer naar rozen en zeebriesjes.

Helemaal klaar om de wereld te verkennen?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer