Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De ‘life-changing’ ervaring van Valerie!

De ‘life-changing’ ervaring van Valerie!

Ik kan zonder twijfel zeggen dat mijn leven serieus veranderd is sinds vorige zomer. Al jaren droomde ik ervan om écht te leven in een Engelstalig land, zoals Groot Brittannië of Amerika. En ja, soms komen dromen uit. Voor vier weken mocht ik leven in Londen, de hoofdstad van Groot Brittannië.

Misschien heb ik teveel naar Netflix gekeken, maar mijn passie voor de Engelse taal groeit nog elke dag. Daar moet ik toch iets mee doen, dacht ik. Na wat opzoekwerk kwam ik terecht bij EF, beste beslissing die ik ooit genomen heb. Enkele weken later was mijn reis al geboekt. Vier weken lang zou ik Londen onveilig maken.

Nu, bijna een jaar na deze fantastische ervaring, kan ik zeggen dat deze reis mijn leven en mezelf enorm heeft veranderd. Ik heb niet enkel genoten van de stad, het eten en de sfeer, maar vooral van de zelfstandigheid en de vrijheid die ik voor het eerst mocht ervaren. Doordat bij deze reis ook serieuze verantwoordelijkheden komen kijken, ben ik ook als persoon gegroeid. Je leert hoe je jouw plan kan trekken meer dan 300 km van je ouders verwijderd. Tijdens deze hele ervaring heb ik vrienden gemaakt van over de hele wereld: Mexico, Argentinië, Frankrijk, Zwitserland, Canada,… maar ik ben ook mezelf tegengekomen.

Tijdens mijn avontuur heb ik een dagboek bijgehouden. Het klinkt misschien ‘lame’, maar het nog eens herlezen zorgt er telkens voor dat ik die momenten nog eens kan herbeleven. Ik schreef niet alleen over mijn activiteiten, maar ook over mijn gevoelens. De rollercoaster aan emoties, momentjes van puur geluk tot momenten van eenzaamheid (want die zijn er ook natuurlijk), alles staat er grondig in uitgeschreven.

23 juli, het avontuur ging beginnen. Met zweethandjes, kwam ik aan in Brussel Zuid. Op zulke momenten begonnen vragen als ‘Wat als dit niet is wat ik dacht dat het zou zijn?’ door mijn hoofd te spoken. Maar alle stress verdween toen ik Lisa leerde kennen op de trein. Zij ging ook naar Londen. Nu hebben we nog steeds contact én gaan we deze zomer ook samen voor drie weken naar San Diego! Yesssss!

Vele mensen denken dat een taalreis aanvoelt als school, doordat je ook lessen volgt. Maar geloof me, dat is niet zo. Na school en in het weekend gingen we op ontdekkingstocht door Londen en andere steden in Groot Brittannië zoals Brighton en Cambridge. Die momenten waren super leuk en daar denk ik nog heel vaak aan terug. Op school was er ook de regel dat je 80% van de lessen aanwezig moest zijn, wat betekent dat je 20% van je lessen mocht missen. Ik bedoel, wie heeft ‘spijbelen’ nu niet op zijn/haar bucketlist staan. Dat betekent helemaal niet dat de lessen saai waren, integendeel, de lessen waren super interactief en ‘spreken’ stond er centraal. Dit vind ik zeer belangrijk, want zo leer je een taal pas echt! Aan het einde van de reis kreeg ik een certificaat waaruit bleek dat mijn language level gestegen was tot C2. Deze reis was geslaagd op alle vlakken. Nooit zal ik hem nog vergeten!

Dikke merci, EF!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen