Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 dingen die je moet doen op Vancouver Island

10 dingen die je moet doen op Vancouver Island

Victoria, gelegen in het zuiden van Vancouver Island, is minder bekend in vergelijking met sommige andere Canadese steden. Desondanks komen er jaarlijks bijna 4 miljoen toeristen naar Victoria om het pittoreske uitzicht op de oceaan, de historische bezienswaardigheden en de trendy bars en restaurants te verkennen.

Er is een eindeloze lijst van dingen te doen op “The Island”, zoals de bewoners het noemen. Hier is een selectie van dingen die je moet doen op Vancouver Island om je een idee te geven van alles wat de West-Canadese kust te bieden heeft.

1. De binnenhaven

Victoria stond in haar beginjaren bekend als een scheepshaven en is nog steeds de thuisbasis van een bruisende haven met zeevliegtuigen, veerboten en rondvaartboten aan de rand van het water. Het punt waar ze allemaal samenkomen heet de Inner Harbor en er zijn hier veel beroemde bezienswaardigheden, waaronder het beroemde Empress Hotel; een van Victoria’s oudste hotels (meer dan honderd jaar oud!). Dit kasteelachtige luxe hotel heeft zowel beroemdheden als koningen ontvangen en is zeker een bezoek waard.

Een andere beroemde bezienswaardigheid is het parlementsgebouw BC. Dit indrukwekkende gebouw, gebouwd in 1897, herbergt de regering van de provincie en schittert als het ’s nachts wordt verlicht.

2. Dallas Road en de Ogden point Breakwater

Victoria ligt op het zuidelijkste puntje van Vancouver Island, dus het zuidelijkste puntje van Victoria biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en de verre Olympische Bergen in Washington. Dallas Road is de straat die langs deze zuidelijke rand loopt en heeft een aantal geweldige wandelpaden en trappen naar het strand waar je zowel toeristen als bewoners het uitzicht ziet bewonderen. Het pad eindigt bij de Ogden Point Breakwater, een pad dat zich uitstrekt tot aan de wateren van de oceaan dat ongeëvenaarde fotomogelijkheden biedt en waar af en toe otters, zeehonden en zelfs walvissen in het wild te zien zijn!

3. Beacon Hill Park

Dit 200 hectare grote park in het zuiden van Victoria is een van de meest opvallende bestemmingen van de stad! De lokale fauna en flora zijn in het park in overvloed aanwezig op verschillende plaatsen. Velden, bossen, vijvers en meer zijn de thuisbasis van reigers, schildpadden, otters en lokale uilen en vogels.

Er is een waterpark, een set tennisbanen en een kinderboerderij die leuk zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Als eerbetoon aan het inheemse Songhees-volk is er een totempaal die de 4e grootste ter wereld is bij de ingang van het park. In de zomer kan je het hele seizoen door concerten, films en evenementen in het park zien.

4. Kajak/Paddleboard bij Willow’s Beach

Victoria heeft geen tekort aan mooie stranden, maar dit is misschien wel het mooiste. Afgeschermd van de open zee door natuurlijke rotsformaties is dit een ideale hang-out spot om te ontspannen in de stad. Speel strandspelletjes of loop rond in het nabijgelegen park en geniet van de ouderwetse snackkar bij de ingang. Als je de omgeving echt wilt verkennen, huur dan een kajak of peddelplank om de oceaan te zien zoals het hoort: van dichtbij!

5. Walvisspotten in de Salische Zee

Vancouver Island is de thuisbasis van een groot aantal fantastische dieren, maar geen enkele is zo majestueus of geliefd als onze lokale walvispopulatie. Orka’s zijn beroemd in de regio, maar er zijn ook bultruggen, grijze walvissen en verschillende bruinvissen die in de lokale wateren zwemmen. Reis via een snelle luxe catamaran, of een kleine zodiac boot de open oceaan in en zie een van de meest verbazingwekkende wezens op aarde in zijn natuurlijke omgeving.

6. Fan Tan Alley

Fan Tan Alley is een oud gambling nest dat is gerestaureerd tot een levendige toeristische bestemming, met lokale winkels, galerijen, appartementen en kantoren. Het is ook de recordhouder voor Canada’s smalste straat, met slechts 0,9 meter (35 inch) op het smalste punt.

7. Goldstream National Park Trestle en Salmon Run

Op korte afstand van Victoria ligt het nationaal beschermde Goldstream National Park. Er zijn veel wandelpaden en kampeerterreinen, maar de meeste bezoekers komen hier naar boven om de oude verlaten spoorwegboom te beklimmen voor het uitzicht en voor een selfie.

Als je eind oktober of begin december naar de Goldstream gaat, kun je ook het verbazingwekkende natuurverschijnsel van de zalmrun ontdekken; hordes zalmen die van de oceaan stroomopwaarts zwemmen naar hun geboorteplaats om de nieuwe generatie te starten. Het is ongelooflijk om te zien en er zijn regelmatig educatieve presentaties om meer te leren.

8. East Sooke Provincial Park

Dit is een ander provinciaal park dat op korte afstand van Victoria ligt, maar in plaats van torenhoge uitzichten en dichte bossen, geniet je van een panoramisch uitzicht op de oceaan. East Sooke park heeft vele paden, maar de meest bekende is de Juan de Fuca trail die de rand van het water volgt en je op slechts enkele meters afstand van de oceaan brengt! Breng je camera en een lunch mee en houd een oogje in het zeil voor zeehonden en walvissen langs de waterkant.

9. Road Trip naar Tofino

Victoria is misschien wel de grootste stad op Vancouver Island, maar er zijn nog veel meer verbazingwekkende locaties verspreid over het eiland. Je kunt “up-eiland” rijden zoals de lokale bevolking zegt, naar een aantal wereldberoemde locaties die Nanaimo en Comox omvatten. Geen van hen zijn echter beroemder dan Tofino: een prachtige zeegemeenschap verborgen door een groep eilanden.

Deze bestemming is beroemd geworden om zijn ongelooflijke uitzichten, surfen, warmwaterbronnen en avontuurlijk toerisme. Slaap in stijl in een luxe resort, of doe het met een budget en ontmoet een aantal coole mensen in de lokale hostels. Tofino mag door niemand gemist worden!

10. Verken de Golfeilanden

Als je de veerboot van Vancouver naar Victoria neemt, vaar je door een groep eilanden die de Zuidelijke Golfeilanden worden genoemd. Het leven op zo’n klein eiland lijkt misschien afgelegen, maar deze eilanden leven met een rijke geschiedenis, gemeenschappen en cultuur en een exotische natuur om te verkennen.

Saltspring Island is de grootste en meest populaire, en het herbergt een beroemde openlucht markt elke zaterdag in de zomer, maar Hornby Island en Galiano Island zijn ook populaire bestemmingen. Neem een veerboot naar een van deze locaties en ontdek de geheimen van elk eiland, zoals verborgen restaurants, geheime zwemplekken en afgelegen natuurpaden. Vancouver Island is niet het enige eiland om te verkennen!

Verken samen met ons Vancouver IslandBekijk alle programma's

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen