GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 dingen die je moet weten voordat je naar Honolulu verhuist

10 dingen die je moet weten voordat je naar Honolulu verhuist

Wonen in Honolulu betekent sandalen, zand, surfen en zonsondergangen, toch? Natuurlijk zijn die dingen er. Maar ook als je in Honolulu bent, zullen de dagelijkse ins en outs van het leven je volgen.. Dus met dat in gedachten zijn hier 10 dingen die je moet weten voordat je naar Honolulu verhuist.

1. Kosten van levensonderhoud

Het eilandleven betekent dat veel dagelijkse benodigdheden - benzine, boodschappen, kleding - worden geïmporteerd en die kosten worden doorberekend aan de consument. Plan vooruit door precies te weten wat je inkomen zal zijn voordat je aankomt of door minstens twee maanden spaargeld te sparen voordat je verhuist. Over het algemeen is het leven duurder omdat de banen op Hawaï niet zo goed betalen als op het vasteland van de VS.

2. Respect

Over het algemeen verwacht de lokale bevolking fatsoen, vriendelijkheid en waardering (wat heel redelijk klinkt, toch?). Als je in Honolulu bent, wees dan nieuwsgierig, oprecht en geïnteresseerd in iedereen die je ontmoet. Oh, en spreek degenen die (duidelijk) ouder zijn dan jij aan met Auntie of Uncle om respect te tonen.

3. Vriendschappen

In Honolulu zijn relaties misschien wel het belangrijkste ingrediënt van het leven en worden ze belangrijker gevonden dan bezittingen en uiterlijk vertoon van rijkdom. Er heerst hier een gevoel van gelijkheid tussen groepen en arrogantie wordt niet gewaardeerd. De lokale bevolking kiest haar woorden verstandig en praat liever niet dan dat ze praat om te praten. Doe moeite om je vriendschappen te onderhouden: Expats hebben de neiging om te komen en te gaan, dus blijf actief in contact wanneer een van jullie de staat verlaat.

4. Kleed je comfortabel

Bij het inpakken voor Honolulu kun je je zakelijke overhemden en chique kleding achterwege laten: Hawaï is een casual plek. We zeggen niet dat je overal op teenslippers moet lopen of een koffer vol Hawaïaanse overhemden moet inpakken, maar wel dat je je comfortabel moet voelen. Het is er immers warm en zonnig en je moet je vrij voelen om lekker je gang te kunnen gaan.

5. Verminder de stress

Je zult al snel zien dat Honolulu zich niets aantrekt van de snelheid waarmee je voorheen in het leven stond. Niets - niet het openbaar vervoer, mensen, maaltijden, wachtrijen of bureaucratie - werkt volgens je oude concept van tijd. Grijp dus deze kans om te leren langzamer te gaan - het heet niet voor niets lokale tijd! Verzet je er niet tegen: geef de strijd op en ga er in mee, want de lokale tijd is een blijvertje.

6. Stoor je niet aan insecten

Over stress gesproken: als je gestrest bent door insecten, wees dat dan niet! Het ligt tenslotte niet aan jou - het is het subtropische klimaat van Hawaï. De vliegen, muggen en kakkerlakken willen niet vervelend zijn, maar ze kunnen (en zullen waarschijnlijk) in je kleren, haar, voorruit en misschien zelfs je eten vliegen. Dus net zoals je met de lokale tijd hebt gedaan, omarm je de insecten.

7. Rij voorzichtig

De wegen hier zijn niet de rechte, lange, brede stroken zoals je misschien gewend bent in andere Amerikaanse steden. Als je in Honolulu rijdt, kun je het beste langzaam rijden en jezelf de tijd geven om op van alles en nog wat te reageren (denk aan verkeersborden, toeristen en fietsers). En nogmaals, als de auto's langzaam rijden, worden ze waarschijnlijk bestuurd door de lokale bevolking op lokale tijd, dus probeer gewoon met de stroom mee te gaan - uiteindelijk kom je er wel.

8. Verhuizen en opruimen

Ondanks het aloha-gevoel en de lokale tijd die er op de wegen heerst, is er nog steeds ochtenddrukte. Doe in Honolulu je best om woonruimte te zoeken in de buurt van je werk, ook al kost het iets meer. Je zult jezelf elke ochtend dankbaar zijn! Als we het hebben over je huis inrichten, vergeet dan niet dat het duur is om grote spullen naar Hawaï te vervoeren, dus profiteer van je verhuizing om je huis helemaal op te ruimen en een eenvoudigere levensstijl op het eiland te omarmen.

9. Constante luchtvochtigheid

In Hawaï zijn er twee seizoenen: de zomer (of het droge seizoen van mei tot oktober) en de winter (het natte seizoen van november tot april). Wees erop voorbereid dat de vochtigheid en het zout een tol eisen op je elektronische spullen, op alles met een klein motortje en op papierwerk en boeken. Voorkom schade door kostbare boeken en afgedrukte foto's achter te laten en extra garantie te nemen op nieuwe elektronische aankopen.

10. Blijf gezond

Je zult al snel zien dat het eten soms veel koolhydraten bevat, maar dat de plaatselijke bevolking ook graag buiten is: wandelen, fietsen, zwemmen, wandelen, joggen en surfen. Dus doe mee: Waar anders heb je ooit gewoond waar een middagje sporten zo'n prachtige achtergrond heeft?

Leer Engels in HonoluluOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Test je Engels in enkele minuten

Lees meer