GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

EF Ervaringen: Giorgia uit Zwitserland bij EF München

Giorgia volgde in 2017 een taalcursus in München. Ze studeerde 3 maanden Duits en liep daarna een werkstage
EF Ervaringen: Giorgia uit Zwitserland bij EF München

De beslissing om mijn ervaring in München te beginnen met de EF school was een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt.

Alles begon met een 'laten we kijken wat er gebeurt', en ik moet zeggen dat ik me nu, een maand voor het einde van mijn taalreis, realiseer dat het echt een verrassing was; ik wist dat ervaringen zoals deze een stempel achterlaten, maar ik had niet gedacht dat het zo diepgaand zou zijn.

Ik heb altijd al van dit soort avonturen gedroomd en omdat ik van talen houd, besloot ik het te proberen door drie maanden intensieve studie Duits te combineren met een aansluitende stage van drie maanden. Ik ging naar het Taal- en Stagebureau van het Kanton met een vriend, met wie ik de ervaring deelde. Na verschillende gesprekken kozen we München als bestemming. Deze locatie was volledig nieuw voor het programma van het Kanton, net zoals de samenwerking met de EF-school nog niet eerder was gepland.

Ik herinner me de eerste dag dat ik aankwam bij de familie die me zes maanden lang zou ontvangen. Ik was samen met mijn ouders en broer, die besloten hadden om me te vergezellen en van de gelegenheid gebruik te maken om de stad te bezoeken. Ik was behoorlijk nerveus, maar ook nieuwsgierig om mijn gastgezin te ontmoeten. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij hen en er ontstond een goede band.

Het gebouw lag vlakbij een van de hoofdstations van München. Ik woonde praktisch in de binnenstad en wat dat betreft had ik veel geluk. Het appartement was op de vijfde en bovenste verdieping, zonder lift. Ik kan de uitdrukking op het gezicht van mijn vader niet vergeten toen hij zich realiseerde dat we mijn vier koffers vijf trappen op moesten dragen!

Maar het grappigste moment kwam toen mijn moeder en ik voor de deur stonden en mijn gastvader ons niet binnen wilde laten. Mijn moeder dacht meteen dat we onze schoenen uit moesten doen. De echte reden was echter heel anders... de tas die ik van Bayern München had. Hij was fan van het rivaliserende team, München 1860.

Tijdens mijn hele verblijf bleef die tas in mijn kamer en telkens als hij er een glimp van opving, werd ik geplaagd. Ik moet er nog steeds om lachen als ik eraan denk!

De eerste week was ik een beetje gedesoriënteerd, maar tegen de tweede week begon ik te houden van de stad en de sfeer die op school ontstond met medestudenten en docenten. De school voelde heel familiair aan, deels omdat het relatief klein is. Hierdoor kon ik geweldige relaties aangaan en heb ik fantastische vrienden gemaakt met wie ik in de loop der tijd zeker contact zal houden.

Een uniek aspect van de EF-school dat me opviel was de informele manier waarop studenten docenten, de directeur en alle EF-medewerkers konden aanspreken. Persoonlijk waardeerde ik dit, omdat ik denk dat het bijdraagt aan de familiaire sfeer die je voelt in de klaslokalen en gangen.

Tijdens de eerste drie maanden volgde ik een cursus ter voorbereiding op de stage. Het was een interessante cursus met een kleine groep studenten en het was vooral nuttig omdat het me de termen en woordenschat met betrekking tot de werkomgeving leerde. Na een aantal voorbereidende lessen had ik een gesprek met het verkoopkantoor van de school en in november begon ik aan mijn werkavontuur, nog steeds bij EF.

Ik voelde me meteen op mijn gemak, op mijn gemak met de omgeving en de collega's. Hoewel het begin uitdagend was, omdat ik niet gewend was aan het werkritme, heeft de stage me geholpen om mijn eerste stappen in de professionele wereld te zetten. Ik denk dat ik verschillende vaardigheden heb opgedaan die in de toekomst van pas zullen komen. Door op het verkoopkantoor van EF te werken, kon ik contact houden met de school en vaak praktische ondersteuning bieden, zoals de keer dat ik samen met het personeel alle nieuwe studenten verwelkomde, hen informatie gaf, foto's nam en hen begeleidde bij een rondleiding door de stad.

Ik raad iedereen aan om een ervaring als de mijne op te doen en nieuwe realiteiten en culturen te ontdekken. Het verlaten van huis, het veranderen van land, het ontmoeten van mensen van over de hele wereld, het verbeteren van taalvaardigheden en later het toepassen van de verworven taalkundige en professionele kennis verrijkt ons, zelfs intern.

Ik zal de herinnering aan deze zes maanden in München altijd koesteren. Nu kijk ik uit naar een volgend verblijf in San Diego, en ik ben erg benieuwd hoe het zal gaan...

Leer Duits in MünchenOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Test je Engels in enkele minuten

Lees meer