GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

EF Ervaringen: Gwendolyn uit Zwitserland bij EF Seattle

De Zwitserse studente Gwendolyn bracht 3 maanden door op taalreis in Seattle met EF en deelt haar ervaringen hier met ons.
EF Ervaringen: Gwendolyn uit Zwitserland bij EF Seattle

De taalschool ligt vlakbij Seattle, in Olympia, de hoofdstad van de staat Washington. Olympia is iets kleiner dan Seattle, maar heeft nog steeds veel charme. "Oly" ligt op ongeveer een uur rijden van Seattle, met de bus is het 2.30 uur en het kaartje kost 5 dollar.

EF Taalschool - Mijn dagelijkse leven

De EF taalschool ligt op de campus van het Evergreen State College en dat is gewoon geweldig. Je kunt kiezen tussen wonen bij een gastgezin of wonen op de campus, ik heb voor het laatste gekozen. Als je in de "dorms" woont, hoef je maar 10 minuten te lopen naar het klaslokaal. Aan de andere kant, met een gastgezin leer je de lokale bevolking kennen en voel je je een beetje meer thuis. Voor mijn volgende taalreis zal ik zeker voor een gastgezin kiezen. Omdat het college zo'n beetje in het bos ligt, zie je bijna elke ochtend herten, eekhoorns en wasberen.

Op de eerste dag wordt alles aan je laten zien en uitgelegd. Ik vond het erg goed georganiseerd omdat alle nieuwe studenten in één collegezaal zaten en we elkaar een beetje konden leren kennen. Als je op de campus woont, krijg je een "Meal Card" die je toegang geeft tot de cafetaria. We deelden deze met de Amerikaanse studenten, wat natuurlijk geweldig was om Engels te leren.

Maar niet alleen daar kruisten onze paden, ook het zwembad, de fitnessruimtes, de klimmuur en de sportschool waren goede plekken om Amerikanen te leren kennen. Je kunt er gewoon echt genieten van het Amerikaanse studentenleven. De schooltijden waren ook erg goed georganiseerd. Er waren niet alleen saaie grammatica, maar ook spin-lessen, waar ik bijvoorbeeld Film Studies koos. De leraren zijn gemotiveerd, behulpzaam en gewoon cool. Hoewel ik bijna elke dag les had, was ik elke keer blij omdat het niet als school voelde.

Vrije tijd

Mijn reis was erg leuk. In het weekend waren mijn vrienden en ik altijd op pad. We huurden een auto en gingen op onvergetelijke avonturen. We bezochten Portland, Seattle, Astoria, Vancouver en het Mount Rainier National Park en gingen naar een honkbalwedstrijd en een voetbalwedstrijd in het stadion van de Seattle Seahawks. Een van de avonturen was een ontmoeting met een beer en bijna niet terug kunnen keren naar de VS na ons weekend in Canada omdat een vriend zijn visum niet bij zich had.

Conclusie na de taalcursus

Ik had nooit gedacht dat ik in zo'n korte tijd zoveel vrienden zou maken. Het voelt alsof we elkaar al jaren kennen, omdat je gewoon zoveel samen meemaakt en elke dag samen doorbrengt. We waren net een kleine familie met een dagelijkse routine: samen ontbijten, dan ging iedereen naar zijn klas en zagen we elkaar weer voor de lunch, dan weer naar school en dan weer samen eten. s Avonds gingen we meestal sporten of liepen we door het bos naar een baai om van de zonsondergang te genieten. Later maakten we wat huiswerk en daarna keken we een film. Zoals ik al eerder zei, voelde het alsof we elkaar al jaren kenden. Daarom was het zo moeilijk om afscheid te nemen, er waren veel tranen.

Ik ben nu 2 maanden terug in Zwitserland en Skype drie tot vier keer per week met mijn vrienden van de taalreis. Tijdens deze reis heb ik niet alleen mijn Engels verbeterd, maar ook veel geleerd over andere culturen. Je leert ook veel over jezelf, wat ook heel interessant is.

Ik kan niet onder woorden brengen wat ik daar heb meegemaakt, ik kan het alleen maar aanraden. Iedereen zal een taalreis echter anders ervaren en zijn eigen avontuur beleven. Ik raad gewoon aan om zonder negatieve vooroordelen en verwachtingen op zo'n reis te gaan en niet bang te zijn voor het onbekende, maar er juist naar uit te kijken. "De wereld is groot in sommige opzichten maar ook klein in andere en de enige grens ben jij" - dit heb ik geleerd door EF!

Leer Engels in SeattleOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer