GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

EF Ervaringen: Louvisa uit Zweden bij EF Auckland

EF Ervaringen: Louvisa uit Zweden bij EF Auckland

Mijn naam is Louvisa. Ik ben 18 jaar oud en zit op de middelbare school. Dit is mijn verhaal tot aan het boeken van een taalreis met EF naar Nieuw-Zeeland voor 6 maanden. Toen ik jonger was, 13 jaar, ging ik 2 weken naar Malta met EF. Voor de persoon die ik toen was, was de ervaring een echte uitdaging. Natuurlijk leerde ik veel over de Engelse taal, maar de grootste groei zat waarschijnlijk in mijn gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Nooit eerder was ik zo lang van huis weggeweest, zonder iemand te kennen waar ik naartoe ging. Ook al was het een emotionele achtbaan van vreugde, nervositeit en verwachting, ik zal de reis naar Malta nooit vergeten.

Daar ontstond de interesse om hetzelfde opnieuw te ervaren, maar deze keer wilde ik een stap verder gaan. Ik heb altijd verhalen gehoord over mensen die op uitwisselingsreis gingen, taalreizen maakten en reisden tijdens of na de middelbare school. Dat wilde ik ook, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Jarenlang kwam de droom van een soortgelijk avontuur een paar keer per jaar in mijn hoofd op. Het was leuk om over te dromen, maar het voelde altijd zo ver weg dat ik er nooit echt naar streefde. Plotseling zat ik in het tweede jaar van de middelbare school, het laatste jaar vloog voorbij en over een jaar zou ik afstuderen. Nu begon ik te horen over alle leuke plannen die de mensen om me heen hadden. Toevallig kwam het idee weer terug; misschien zou het leuk zijn om na het afstuderen op taalreis te gaan. Ik wist nog steeds niet wat ik in de toekomst wilde studeren, dus een tussenjaar leek onvermijdelijk. De vraag was: welke opties waren er?

Aangezien ik niet wist wat ik wilde studeren, was het moeilijk om een uitwisselingsjaar te boeken, zoals dat vaak gebeurt tussen een universiteit in Zweden (waarvoor je natuurlijk ingeschreven moet staan bij een universiteit) en een school in het buitenland. Studeren aan een universiteit in het buitenland zonder uitwisselingsprogramma leek me zowel duur als ingewikkeld, omdat ik mijn eigen huisvesting en geschikte cursussen zou moeten vinden en zonder enige begeleiding zou moeten gaan. EF leek me een handiger en veiliger alternatief.

Het was relatief eenvoudig om te kiezen wat ik bij EF wilde studeren. Een intensieve cursus Engels leek me geschikt voor mij - een mix van Engelse lessen met een optionele aanvulling zakelijk Engels. De vraag was alleen waar ik heen wilde. Alles lijkt spannend als je in april binnen zit, met natte sneeuw voor het raam, en foto's bekijkt van Miami, Vancouver en Sydney. Eén bestemming sprong er echter uit: Auckland in Nieuw-Zeeland. Eerlijk gezegd wist ik niet veel over Nieuw-Zeeland. The Lord of the Rings is er opgenomen, ze houden van rugby en de inheemse bevolking heet Maori. Oh, en natuurlijk de kiwivogels. Voor de rest ontbrak mijn kennis. Na een paar uur online zoeken (vooral plaatjes kijken, om eerlijk te zijn) wist ik zeker dat ik de juiste plek had gevonden.

Wat me het meest aantrok in Nieuw-Zeeland, naast de goede reputatie van de lokale bevolking als zeer open en gastvrij, was de natuur van het land. Dankzij de grote omvang in verhouding tot de kleine bevolking is er veel natuur om te ontdekken. Wandelen, of tramping zoals de Nieuw-Zeelanders het noemen, samen met mountainbiken en kajakken lijken erg populair te zijn, en er is een grote verscheidenheid aan wandelpaden, grotten en stranden om te verkennen.

Toen ik 18 werd, kreeg ik een verlaat verjaardagscadeau van enkele familievrienden: een reisgids over Nieuw-Zeeland. Na het doorbladeren van de eerste 5 pagina's had ik al minstens 8 bestemmingen die ik wilde bezoeken en waarvan sommige via EF geboekt konden worden. Na contact te hebben opgenomen met EF over de verzekering, de vlucht ernaartoe, accommodatie, enz. voelde de beslissing meer dan goed. Ik kreeg snelle en duidelijke hulp van mijn fantastische studieadviseur, Maria, en samen vonden we een opzet die goed voelde voor mij en mijn gezin. Een paar weken later ging ik naar het kantoor van EF in Stockholm en boekte ik de reis van mijn leven. Nu moet ik alleen nog een jaar wachten voordat ik aan mijn avontuur kan beginnen.

Leer Engels in Nieuw-ZeelandOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer