Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Liefde vinden in het buitenland: Camila & Peter’s EF love story

Liefde vinden in het buitenland: Camila & Peter’s EF love story

Als onze studenten aan een taalreis naar het buitenland beginnen, weten ze nooit wat ze onderweg zullen vinden – voor sommigen is het de liefde van hun leven. Camila en Peter’s wegen kruisten elkaar voor het eerst tijdens een EF-jaar in het buitenland in Oxford. De rest is geschiedenis! Lees hieronder hun liefdesverhaal.

Waarom wilde je met EF in het buitenland studeren?

Camila: Ik heb het kantoor in Brazilië gevonden. Het personeel was super vriendelijk en zeer informatief. In het begin wilde ik San Diego of Boston, maar ze waren vol. De EF-medewerker zei dat ze Oxford had bezocht en vond het prachtig, plus Oxford was onofficieel de thuisbasis van de Engelse taal.

Kun je ons vertellen wanneer je elkaar voor het eerst hebt ontmoet en je eerste date?

Camila: Ik zag Peter voor het eerst in de woonkeuken, met een bordspel onder zijn arm. Eerst dacht ik dat hij een personeelslid was, maar toen hij me vroeg of ik met een paar anderen op zijn kamer wilde spelen, realiseerde ik me dat hij een student was. Ik viel meteen voor hem en dacht bij mezelf “hij is van mij”.

Die avond vroeg ik hem of hij dat weekend naar Cambridge ging. Hij zei dat hij daar naartoe ging en we hebben de hele dag samen doorgebracht. Na de reis zei ik gedag en dacht dat dat het zou zijn, maar toen omhelsde hij me en begon mijn hart sneller te kloppen.

De volgende dag gingen we samen op de Windsor-reis en aan het eind van de reis vroeg hij me mee uit.

Die vrijdag nam hij me mee naar Oxford Castle voor onze date, waar we schoenwinkels bezochten. Aan het einde van de date, buiten de school, kuste hij me en ik kuste hem terug. Vanaf dat moment voelden we ons erg close met elkaar. Het kon ons niet schelen dat we uit heel andere culturen kwamen of dat onze huizen aan weerszijden van de wereld stonden. We waren verliefd.

Waar gebeurde de bruiloft?

Camila: Het vond plaats in Slowakije in een stad genaamd Topoľčany. De bruiloft werd zowel in het Slowaaks als in het Spaans gevierd, omdat de priester in beide talen vlotjes sprak. Het was een zeer unieke bruiloft en de beste dag van mijn leven tot nu toe. Het was ook geweldig om Jamie van het personeel van EF Oxford te hebben, ook al was ik al lang geleden vertrokken.

We verwachten een baby op 3 september. We zijn wel even zenuwachtig als opgewonden om voor de eerste keer ouders te worden!

Hoe heeft studeren bij EF jullie beiden bevoordeeld?

Camila: EF heeft ons natuurlijk geholpen om ons Engels te verbeteren omdat dit onze gemeenschappelijke taal was, maar het heeft ons ook voorbereid op het leven ver weg van onze families. Ik woon nu in Slowakije en afstand zal geen probleem zijn voor onze nieuwe familie.

Wil jij ook liefde vinden in het buitenland?Ontdek meer!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen