GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Maak een virtuele reis met deze 10 Instagram-reisaccounts

Maak een virtuele reis met deze 10 Instagram-reisaccounts

Instagram is jouw virtuele venster tot de wereld. Volg de juiste Insta-reizigers en je kunt de reizende vrijheid praktisch proeven, zien en voelen vanaf je mobiele scherm. Met een paar simpele tikjes en wat fantasie kun je door een bruisend stadslandschap vol leven dwalen, je huid laten kriebelen door de bergwind in een Scandinavisch neverland en dan eindigen met het verslinden van een bord met buitenlandse lekkernijen in een verafgelegen land.

Deze 10 Insta-travelers zorgen voor een prachtig uitzicht vanuit je kleine Insta-venster.

1. @alexstrohl

View post on Instagram
 

Er zijn geen cliche foto’s van het strand met palmbomen op dit reisaccount. In prestigieuze tijdschriften als Forbes, Vanity Fair en het Gentleman’s Journal is Alex Strohl een expert in het vertellen van verhalen door middel van fotografie. Zijn Instagram-account is een zorgvuldig gecultiveerd fotoboek, een visuele traktatie die alleen de meest authentieke momenten vastlegt. Meren worden alleen geschoten op hun meest levendige ultramariene, bergtoppen op hun meest opvallende witte en nachtelijke sterrenhemel op hun meest vurige.

In dit schilderachtige fotoboek zijn snapshots te zien van de mensen die door deze dramatische landschappen zwerven; klimmers, duikers en motorrijders komen allemaal tot leven tussen stilstaande actiefoto’s van borrelend water, stofwolken en nevelige berglucht. Dankzij de reizen van Strohl hebben we toegang gekregen tot aspecten van de wereld en momenten die anders ongezien of snel vergeten zouden zijn. Elke foto vertelt een verhaal.

2. @carleyscamera

View post on Instagram
 

Opgevoed door twee Amerikaanse kunstenaars heeft Carley Rudd van jongs af aan haar aangeboren creativiteit ingezet en een eigen fotografische stijl ontwikkeld. Een scroll door haar account is als het zien van de hele wereld door een stomende pastelkleurige cameralens. Door momenten van zacht zonlicht en perfecte symmetrie vast te leggen, werpt Carley letterlijk een licht op zowel de natuurlijke als de door de mens gecreëerde schoonheid van de wereld. Via haar Instagram-account en online reisverslag roept Carley een gevoel van verlangen op in elke Instagrammer die het geluk heeft om op haar pagina te struikelen.

3. @elice_f

View post on Instagram
 

Elice is architect, blogger en reisfotograaf, maar bovenal is ze een verhalenverteller – en het begint allemaal met haar dagelijkse ochtendwandelingen. Elke dag vroeg opstaan om haar koffie te kopen, Elice’s blog en Instagram volgen haar reizen in het ochtendlicht. Haar “Where I walk for coffee” verhalen leggen dwingende levensfragmenten vast, opgevangen tussen een vreemde zonsopgang, de glimlach van talloze barista’s en de ochtendrituelen van de buurt.

4. @irfanjunejo

View post on Instagram
 

Irfan Junejo beschreef zichzelf niet altijd als een reisvlogger en Instagram influencer. In plaats daarvan vertelde hij verslaggevers dat hij gewoon een ‘tiener was die iets met zijn leven wilde doen’. Irfan is een sleutelfiguur in de Pakistaanse YouTube-scene en heeft een populaire Instagram-reispagina gemaakt die nu meer dan 426k volgers heeft. Irfan fotografeert de mensen met wie hij op reis gaat, momenten van natuurlijke schoonheid en de intrigerende architecturale ruimtes die hij tegenkomt. Het plaatsen van vlogs groeide als jonge tiener uit tot veel meer dan hij had kunnen weten.

5. @wild.vanlife

View post on Instagram
 

Dit verslag is een verhaal over een geplande ontsnapping om meer van de wereld te zien. Deze Instagrammer liet de dagelijkse normaliteit achter zich nadat hij een oud busje had omgebouwd. Haar pagina toont sepia-opnames van haar busje in middle-of-nowhere tarwevelden, verzadigde foto’s onder een sterrenhemel en stoffige taferelen langs winderige wegen naar nieuwe bestemmingen. Het volgen van haar account plaatst je recht in de passagiersstoel van haar busje door de unieke momenten die ze op de weg ervaart, zoals het struikelen over blauwe rotsen die in de jaren ’80 zijn geschilderd, en het ontmoeten van onverwachte puppy’s op een ochtend in Marokko.

6. @somewhereiwouldliketolive & @somewhereiwouldliketogo

View post on Instagram
 

Hier op deze twee accounts, interieurdesign versmelt met reisdromen. Terwijl de meeste reisblogs en instagram-reisaccounts zich uitsluitend richten op de buitenkant van gebouwen en de uitgestrekte natuur van het buitenleven, hebben deze makers ervoor gezorgd dat de verborgen binnenwereld niet wordt vergeten. Deze accounts moedigen je aan om je voor te stellen dat je in een comfortabel bed naast brede raammuren zit en naar wolkenkrabbers en oceaangolven staart. De combinatie van binnen- en buitenwereld laat een wonderlijke indruk achter over hoe het zou zijn om te leven tussen het prachtige landschap van de wereld.

7. @girlwithgreenpassport

View post on Instagram
 

Vol leven en bruisend van energie, zal dit verslag je het gevoel geven licht genoeg te zijn om te vliegen.
Het Meisje met het Groene Paspoort, ook wel bekend als Anam Hakeem, koppelt bedachtzame captions aan kleurrijke beelden en laat de wereld weten dat ze er is, ondanks haar beperkende paspoort. Haar bucketlist bevat ongeveer 100 landen, en ze blijkt niet te stoppen. Tot nu toe heeft ze 26 landen bezocht en heeft ze de aandacht van meer dan 23 duizend mensen getrokken.

8. @hanliprinsloo

View post on Instagram
 

71% van onze wereld is water, dus het zou niet juist zijn om die gewaagde reizigers niet te noemen die naar deze grotendeels onverkende, onderwatergebieden reizen. Hanli is een freedriver, ondernemer en advocaat voor de duurzaamheid van de oceanen. Ze reist tot 60 meter onder de zeespiegel en laat ons bultrugwalvissen, rotsgrotten en magische visscholen zien.

9. @tommy.clarke

View post on Instagram
 

Je hebt diep in de zee gedoken, laten we nu hoog in de lucht vliegen. Tommy Clarke is een hoogvliegende reisfotograaf, die hoog in helikopters vliegt, op zoek gaat naar opvallende landschappen en luchtfoto’s maakt van zijn ontdekkingen. Van bovenaf gefotografeerd, liggen de strandgangers als mieren op ligstoelen en parasols als kleurrijke snoepjes verspreid over het zand. Boven een regenboogtulpenveld zie je een kleine bloemenplukker verborgen tussen het kleurenlandschap. Tommy’s verslag is fotografische pret, spel van kleur en schaal uit de lucht.

10. @earthfocus

View post on Instagram
 

Mijn laatste aanbeveling is de plek om te gaan als je nog steeds op zoek bent naar meer reizigers op Instagram, zelfs na het lezen van deze lijst. Een curatie van prachtige foto’s geschoten door Instagram-reizigers, dit account verzamelt hun beste werk op één pagina. Je vult je feed met adembenemende fotografie die nooit ophoudt, en eindeloze aanbevelingen van inspirerende Instragrammers om op te volgen.

Maak jouw eigen Instagram reisaccount aan tijdens je taalreisOntdek meer!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer