Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Mijn maand à la Parisienne

Mijn maand à la Parisienne

DE MAANDEN VOOR PARIJS

In het vijfde middelbaar bleef ik op mijn honger zitten tijdens de lessen Frans. Op zoek naar intensieve taaltrainingen kwam ik terecht bij EF, die net die maand nog een infoavond organiseerden in mijn stad. In enkele minuten was het beslist: ik moest en ik zou naar Parijs gaan. Aangezien ik als jonge tiener alleen naar een metropool trok, opteerde ik voor een gastgezin. En voor wie dan nog stresskriebels heeft, is er myEF; een sociaal platform waarop je medestudenten ontmoet. “We’re all in this together”, zong High School Musical toch?

DE SCHOOL

De campus ligt in het hart van Parijs, op drie minuten wandelen van Galeries Lafayette. Langs buiten heeft het gebouw een typisch Parijse architectuur met een dakterras en hoge muren, binnen volg je echter les in de nieuwste lokalen. De lessen kan je zelf samenstellen en wat ik toen vernieuwend vond is dat je ook kookles, muziekles, journalistiek kan kiezen, zolang je maar Frans spreekt. Iedere maandag volg je gewone taalvaardigheidslessen per niveau (A2, B2, C1, …) en iedere maandag kreeg je een test om je niveau te testen. Mijn taalniveau is echt gestegen, mede door de prikkelende lessen. Je besprak films, leerde Franse literatuur kennen, analyseerde enkele presidentiële speeches van Sarkozy… Adriana, mijn taalvaardigheidsdocente, nam ons zelf mee Parijs in, om zo de Franse cultuur en gewoontes zelf te voelen. Ik kreeg les van professionelen, bijvoorbeeld van Le Figaro-journaliste Christelle Laffin, maar die altijd heel aanspreekbaar en aangenaam waren.

VRIJE TIJD

EF organiseert dagelijks diverse activiteiten: van weekendjes naar Londen tot salsa-lessen aan de Seine en van basketbal tot musea-bezoekjes. Op je eerste dag neemt EF je op sleeptouw door Parijs, waarbij je de andere nieuwkomers ontmoet. Ik heb met de Duitse Mariel, de Nederlandse Mariken, de Vlaamse Inès en mijn roomie Carlotta talloze trekpleisters bezocht: van Père-Lachaise tot het parfummuseum. We hebben gepicknickt in non-toeristische parken, samen gestudeerd op zondag en samen geproefd van la couleur locale.

VANDAAG

Mijn vriendinnen hoor ik nog steeds, en in juni staat er een reünie gepland met Mariel. Omdat ik steeds nostalgisch terugdenk aan mijn EF-ervaring, bracht mijn vriendje Stijn me zelfs opnieuw naar Parijs. De Franse taal en cultuur heb ik voor eeuwig omarmd. De lessen van journaliste Christelle hebben me zo beïnvloed dat ik volgend jaar een start met een ManaMa Journalistiek. EF heeft niet alleen mijn Franse spreekvaardigheid verbeterd, ze toonden me vooral dat dromen mag en dat je die ook kan beleven. Dus; maak je valies, boek een reis en ontwikkel jezelf!

Wil jij nog meer lezen over Luna haar ervaring in Parijs? Bezoek hier Luna eigen blog!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen