GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Mijn onderdompeling in Londen – Evelyn

Levensgenieter, Anglofiel en gebeten door de reismicrobe. Open en spontaan, altijd met een glimlach op mijn gezicht. Iedere dag is een avontuur!
Mijn onderdompeling in Londen – Evelyn

Elk jaar minstens één land bezoeken waar ik nog nooit geweest was. Dat was mijn voornemen voor 2014 en alle daaropvolgende jaren, maar zoals alle voornemens die gemaakt worden op Nieuwjaar heeft deze ook niet lang mogen standhouden.

Ik was goed op weg toen ik in de zomer van 2014 op mijn eentje vertrok naar Dublin, maar de belofte meer dan één jaar kunnen houden, was dan toch juist moeilijker dan ik origineel had gedacht. Als leerkracht Engels in spé (en stiekem toch ook wel een beetje Anglofiel), had ik mezelf opgelegd dat ik mijn zomer moest toewijden aan het omarmen van de Britse cultuur. Zo vertrok ik met mijn rugzak op 5 juli voor drie weken naar de stad waar ik mij altijd juist dat tikkeltje meer thuis voel: Londen.

De eerste week waarin ik mij Londoner kon noemen, voelde ik mij een eenzaat in een wereldstad; het duurde even vooraleer ik mijn weg had gevonden. Ik voelde me dan ook des te meer op mijn plaats toen dit effectief gebeurde.

Gaandeweg leerde ik de do’s en don’ts van The London Life. Zuchtend stond ik achter mensen die op de linkerzijde op de roltrappen van de Underground stilstonden. Verbaasd, was ik, toen ik zag hoeveel interessante boeken ik vond op de Southbank Book Market. Ik leerde snel hoe met mijn kledij in te spelen op het weer. Voor geïnteresseerden: maakt niet uit welk seizoen het is, je bereid je voor om doorheen de dag alle seizoenen te doorlopen. Hierbij dus een tip: laat je niet beetnemen door de zon in de ochtend, als je geen winterjas meehebt voor doorheen de dag kom je gegarandeerd met een verkoudheid thuis! Been there, done that.

Wat mijn voornemen betreft, kan ik niet met zekerheid zeggen of ik het dit jaar voor elkaar zal krijgen om me eraan te houden (misschien een last-minute-vlucht naar Barcelona meepikken met Nieuwjaar?), maar van één ding ben ik wel zeker: als ik terug in de tijd mocht gaan, zou ik nog steeds een treinticket naar Londen geboekt hebben!

Wil jij net zoals Evelyn op taalreis naar Londen?Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Test je Engels in enkele minuten

Lees meer